Gulvlampe
Her finder du vores samlede udvalg af gulvlamper til boligen eller arbejdspladsen. En gulvlampe er en nem løsning til at få øget belysning lige hvor du har lyst, og kan nemt flyttes rundt med.
Kan forlænges med flere lysbjælker
Med tilhørende app
Kan forlænges med flere lysbjælker
Med tilhørende app
Nem at stille op
I smuk guld farve
Minimalistisk stel-design
Pære medfølger ikke, ikke mulighed for dæmpning
7 ting du bør overveje når du køber gulvlamper
Når du skal købe gulvlamper, så er der en række overvejelser, som du skal gøre dig for at sikre det rigtige køb for dig.
Vi har derfor lavet en række eksempler herunder, som du kan bruge til inspiration for overvejelser, så du er sikker på at få den gulvlampe der passer til dine behov.
#1 - Lampens placering
En af de første overvejelser du skal gøre dig, når du køber en gulvlampe er, hvor den skal stå henne.
Det har nemlig stor indflydelse på hvilken lampe du skal bruge alt efter hvor den skal stå henne.
Du skal højst sandsynligt bruge en anden type af lampe i stuen, end til læsehjørnet eller soveværelset.
Det kan være at du gerne vil have flere mindre lamper der kan oplyse stuen, så du kan tænde og slukke efter behov, alt efter hvor du sidder i stuen.
Hvis du skal bruge en gulvlampe til læsehjørnet, så har du nok ikke behov for en lampe der lyser over det hele, men en der fokusere lyset meget bedre hen hvor du sidder og skal bruge det.
Det kunne også være at du vil bruge gulvlampen i værelser, hvor den giver et godt generelt lys, der kan oplyse hele værelset, så du slipper for ovenlys og spotlights.
Det er af disse grunde vigtigt at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvor du gerne vil have gulvlampen til at stå henne, så du kan finde den lampe der passer til dine behov.
#2 - Lampens funktionalitet
Moderne gulvlamper kan have mange forskellige funktionaliteter, og det kan være vigtigt at overveje hvilke funktioner du har brug for, når du køber en ny gulvlampe.
Det kunne være at lampen gerne skal kunne justere højden, så den kan bruges flere steder omkring i hjemmet, som for eksempel enten til at oplyse rummet eller til at fokusere lyset til læsehjørnet.
Måske skal lampen gerne kunne skrue op og ned for lysstyrken, hvilket giver meget større fleksibilitet for hvor meget lys som du gerne vil have i stuen eller værelset.
Det kunne være at du gerne vil have en lampe der kommer med fjernbetjening, så du kan skrue op og ned for lyset uanset hvor du befinder dig i rummet.
Nogle modeller af gulvlamper har også andre funktionaliteter ud over at oplyse rummet.
Blandt andet, så findes der modeller der har indbygget bord eller hylder, så man kan bruge lampen som en større del af interiøret.
Der er også nogle gulvlamper som kommer med batteri, så den let kan flyttes rundt på uden at skulle slutte den til strøm.
Det kunne være brugbart, hvis du flytter meget rundt i lampen, eller hvis man gerne vil tage den med ud på terrassen en sommeraften.
Det er derfor mange overvejelser som du skal gøre dig angående gulvlampens funktionalitet, så du er sikker på at få den rigtige lampe med hjem.
#3 - Farvetemperatur (Kelvin) i gulvlamper
Selve den farve som lyset har, siger en del om hvordan det påvirker både vores krop og humør.
Der er fx forskel på hvor effektivt man arbejder, afhængigt af lyset du har stående på bordet, eller får fra lamper ovenfra, eller endda det naturlige lys ude fra.
Har du fx brug for en lampe til afslapning derhjemme, er det typisk mellem 2200-2700K du bør gå efter.
Har du modsat brug for en bordlampe til skrivebordet, som skal bruges når du arbejder fokuseret, er det ofte en god ide med 3500-4500K.
Herunder kan du se eksempler på forskellige antal Kelvin, samt hvad de indebærer:
Farvetemperatur | 2700K | 3000K | 5000K |
Udseende | En varm hvid, nogle gange lidt gul farve | En varm hvid farve | Skarpt som dagslys |
Stemning | Hyggeligt lys til afslapning (Primært brugt i boliger) | Varmt og velkommende | Meget oplysende, og "sprød". |
Mest brugt i | Køkken, stue, soveværelse. Typisk til gulv/bordlamper, pendel lamper eller lysekroner. | Badeværelse, entré, udendørs lamper. Populært brugt til ovenlys | Garagen, kælderen, loftrum. Meget kraftigt lys, typisk brugt til kraftige lamper fx til arbejdsbrug eller sikkerhed. |
Du kan ofte se farvetemperaturen i produktinfo i bunden på vores forskellige gulvlamper.
#4 - Gulvlampens levetid
Selve levetiden i en gulvlampe, omhandler dens holdbarhed i forhold til dens ydre og indre dele, med undtagelse af selve lyspæren som er en separat enhed.
Levetiden i gulvlamper er ofte angivet på varen, og kan variere alt mellem typisk 40.000-100.000 timers brug.
Levetiden kan derudover påvirkes meget af hvordan du bruger lampen, samt hvilke forhold den bruges under.
#5 - Gulvlampens størrelse
Selve den fysiske størrelse af din gulvlampe har ofte meget at sige, i forhold til din indretning.
Inden du køber en gulvlampe, er det en god ide at overveje hvor den helt konkret skal stå, så du er sikker på at den passer ind.
Det nytter ikke noget at købe en gulvlamper som er alt for stor, og tager unødvendigt meget plads i din stue som kunne være brugt bedre.
Derfor kan du altid tjekke de forskellige gulvlampers størrelser, typisk angivet i højde, bredde, omfang osv.
Dernæst kan du måle op derhjemme, eller på arbejdspladsen, og sikrer dig at du rent faktisk har plads til lampen.
#6 - Hvilken type af lampe passer til dig?
Der findes mange forskellige typer af lamper, som alle er designet til et specifikt formål, og det er derfor vigtigt at overveje hvilken type af gulvlampe der passer til dig.
Det kunne være at det du har brug for er en Uplight gulvlampe.
En uplight lampe fokusere lyset op i loftet, hvor det spredes ud over resten af rummet.
Dette hjælper med at give et mere blødt og behagelig lys, da det ikke skinner direkte omkring sin, men indirekte via refleksionen i loftet.
Måske er en buet gulvlampe det som passer bedst til dit hjem.
En buet gulvlampe har en buet arm der kan læne sig ind over andre møbler, som for eksempel en lænestol eller sofaen.
Her kan den kaste et mere direkte lys ned på brugeren, hvilket vil være meget effektivt hvis du gerne vil have lys til at læse en god bog, eller hvis du skriver eller tegner ved et større bord.
Det kunne være at du gerne vil have en gulvlampe der er mere fleksible, i så fald kunne en lampe med flere arme være et godt bud.
Med en flerarmet lampe, kan den både lyse generelt op i rummet, men lamperne på de ekstra arme kan bruges enten separat eller samtidigt.
Så kan du bruge det mindre læselys og det store lys til at oplyse rummet.
Hvis du gerne vil have at gulvlampen er en central del af indretningen af dit hjem, så kan det være du skal overveje en statementlampe.
Disse lamper er ofte ret store og fylder meget, men de er også flotte at se på og giver et godt lys til resten af rummet.
Det kunne være at en LED lampe er det bedste valg for dig, da den er langt mere energibesparende og effektiv end en almindelig pære.
En LED lampe giver også mulighed for langt mere avancerede funktionaliteter, hvor du har mulighed for at tilslutte lampen til sit Smart Home system, eller kan ændre farven på pæren alt efter ønske.
LED lampen giver også mulighed for at kunne ændre farvetemperaturen for at kunne give enten et mere behagelig og afslappende lys, eller give et køligere lys der hjælper dig med at holde fokus på arbejde.
Med det store udvalg af forskellige typer lamper der findes, så er det vigtigt at du gør dig en række overvejelser omkring hvilke der passer til dit hjem, så du får det helt rigtige produkt.
#7 - Hvilket materiale passer til dit hjem?
Der findes flere forskellige typer af materialer til gulvlamper, og det er en god ide at overveje hvilket materiale passer til dit hjem.
De fleste gulvlamper kommer i form af forkromet metal, hvilket giver en flot sølvfarve der har et klassisk tidløst udseende.
Derudover kan du også få gulvlamper i for eksempel messing eller træ.
Alt efter hvilket materiale du gerne vil have, så kan det have stor betydning for valget af gulvlampe.
Hvad er fordelene ved en gulvlampe?
Der er mange fordele ved en gulvlampe over for eksempel væglamper eller pendellampe.
For det første, så kræver en gulvlampe ingen form for installation for at kunne bruges, hvor næsten alle andre former for lamper (loftslamper, pendellamper, væglamper osv.) skal installeres af en elektriker.
- Med en gulvlampe skal du bare placere lampen og tilslutte den til strøm, og så virker den.
- En gulvlampe er meget let at flytte rundt med, da den ikke er installeret et specifikt sted.
- Gulvlamper kan have fokuseret lys, som kan pege op eller ned alt efter behov
Hvis du skal flytte rundt på væg- eller loftslamper, så skal du først tage dem ned, og installerer dem på den nye placering.
Alt efter hvilken type af gulvlampe, så kan den give et generelt lys der oplyser hele rummet, eller den kan give et mere fokuseret lys, alt efter hvor den placeres.
Dette gør gulvlampen meget mere fleksible i forhold til andre lamper, men giver stadig mere lys end f.eks. en bordlampe der også kan flyttes rundt på.
Gulvlampen kan også bruges som udsmykning, hvilket også kan være tilfældet med mange andre lamper, men gulvlampen kan fylde meget mere og stadig være pæn, selv når lyset ikke er tændt i dagtimerne.
Dette er blot nogle af fordelene ved en gulvlampe, men der kan selvfølgelig være flere der passer til din situation, hvorfor det er vigtigt at vælge den lampe der opfylder dine behov.
FAQ om gulvlamper
Kan en gulvlampe bruges som primær belysning?
Gulvlamper er ofte designet til at give en øget mængde fokuseret lys på et mindre område i din bolig. Hvis der er tale om et mindre rum, kan en gulvlampe sagtens fungere som primære lyskilde, men til de store rum som fx din stue, er det ofte rart med mere end blot end gulvlampe.
Er der forskel på en gulvlampe og en standerlampe?
Begreberne “gulvlampe” og “standerlampe” er to navne for den samme ting. Begge termer dækker over lamper som typisk er høje, og står på gulvet, typisk i stuen i diverse boliger. Lige meget om du hører standerlampe, eller gulvlampe, er der altså tale om denne type lampe.