Gulvmoppe

Gulvmopper til ethvert behov, lige meget hvilken type gulv du har derhjemme. Vi har løsninger der kan bruges til både trægulve, flisegulve, linoleumsgulve osv.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Gulvmoppe

Beper P202VAL002 Mikrofiberklud t/Moppe (34x10cm) Hvid
Beper P202VAL002 Mikrofiberklud t/Moppe (34x10cm) Hvid
Beper P202VAL002 Mikrofiberklud t/Moppe (34x10cm) Hvid

Tåler vaskemaskine
Til rengøring af alle overflader

Læs mere Fjernlager
Levering: 10-14 hverdage
Senest 21. april 2023

Gulvmopper til grundig rengøring af mange gulvtyper

En gulvmoppe kan gøre rengøringen af hårde gulve lettere og mindre krævende for kroppen, og samtidig gøre arbejdet lidt hurtigere.

Her på siden finder du vores udvalg af gulvmopper, som kan bruges på flere forskellige gulvtyper, men er særlig velegnet til hårde gulve.

Når du bruger en gulvklud og en gulvskrubbe til at vaske dine gulve, så kan du ofte opleve at få smerter i ryggen, fordi du ofte skal bøje dig ned for at vride kluden op, og måske ikke gør dette helt som du bør i forhold til at passe på din ryg og hænder.

Med en gulvmoppe kan du ofte undgå at skulle bøje dig ned, da gulvmoppen ofte vil kunne vrides op, uden du overhovedet behøver at have kontakt med moppehovedet.

Uanset hvor god en gulvmoppe du anskaffer dig, så er det nok de færreste der nyder at vaske gulv, så kan det måske gøre det lidt lettere at komme i gang med opgaven, når du ved at det ofte klares lidt hurtigere med den rigtige gulvmoppe.

Så nu skal du bare finde frem til den rigtige gulvmoppe til dine gulve og som bedst matcher dine behov, men når du leder efter en gulvmoppe, bliver du ofte mødt med et meget stort udvalg af forskellige typer og størrelser af gulvmopper.

Derfor har vi herunder samlet nogle ting, som du med fordel kan overveje inden jagten på den rigtige gulvmoppe sættes ind, så jagten kan blive lidt hurtigere overstået.

5 ting du bør vide inden du køber en Gulvmoppe

Der findes flere forskellige gulvmopper på markedet og det kan godt være svært at vide hvilken model eller type der er bedst til lige netop dine gulve og ikke mindst til din måde at gøre rent på.

Herunder har vi samlet lidt ting du kan overveje, for at komme lidt tættere på hvilken type og model af gulvmoppe, der kan være relevant for dig.

#1 - Typer af Gulvmopper

Der findes flere forskellige typer af gulvmopper og du kender måske allerede de to ældre modeller som består af enten nogle flettede tråde eller af nogle brede stykker tekstil.

Trådmoppen og vådmoppen kaldes enten for rundmopper eller spin moppe, og disse er nok den type af gulvmopper, der bedst kan sammenlignes med en gulvskrubbe og en gulvklud.

Det er også disse to typer der generelt set er de billigste typer af gulvmopper, men det er ikke alle gulve, der vaskes lige effektivt med disse typer.

En type af gulvmoppe der vinder mere og mere frem er fladmoppen, som er en praktisk type af moppe, som kan komme ind under reoler og lave møbler, fordi den som navnet angiver er flad.

Fladmopper kan ofte bruges både med vand og sæbe, samt som tørmoppe, hvilket gør den mere praktisk end rundmopperne.

Gulvmopper af typen fladmoppe, fås i forskellige udformninger dog er de oftest udformet med et langt skaft, med et moppehoved i enden.

Men det kan godt variere lidt hvordan selve moppehovedet er udformet, for nogle sidder der en svamp for enden og andre skal der sidde en klud.

Måden kluden sidder fast på kan også variere og hvor nogle klude spændes fast ved at moppehovedet kan knækkes, hvorpå det sidder ind i nogle lommer i kluden og så spændes ud igen, så skal andre klude klikkes på med trykknapper, eller sættes fast med velcro.

Udover rundmopper og fladmopper er der også dampmopper, som rengør gulvet ved hjælp af varm damp og en klud.

Dampmopperne er populærer fordi du får et rent gulv og samtidig får desinficeret gulvet, uden brug af rengøringsmidler.

Det er dog ikke alle dampmopper der er lige effektive, men når de virker efter hensigten er dette meget effektivt og nemt at bruge.

#2 - Størrelse på Gulvmoppe

Du kan finde gulvmopper i mange forskellige størrelser og selvom det kan virke som en god idé at vælge en stor gulvmoppe, fordi det så går hurtigere, så er dette ikke altid tilfældet.

En stor gulvmoppe kan være væsentlig sværere at styre og kræver ofte flere kræfter at manøvrere hen over gulvet og derfor kræver det ofte lidt mere teknik at styre en stor moppe.

Hvis du skal have din første gulvmoppe kan det derfor godt anbefales at vælge en af de mindre mopper, da disse er noget lettere at manøvrere med, og ikke kræver helt så mange kræfter.

Størrelsen har sjældent noget at gøre med moppens effektivitet, men derimod snarere betydning for hvor hurtigt du kan blive færdig, og hvor en stor moppe kan være svær at få ind under nogle møbler, så er en mindre moppe væsentlig mere fleksibel.

#3 - Gulvmoppe med Spand

Nogle gulvmopper fås med en tilhørende spand, som ofte har en indsats der kan bruges til at vride moppen op, uden at du behøver bruge hænderne eller have kontakt med moppehovedet.

Gulvmopper med spand er ikke bare praktisk, det sparer dig også for tid, da det er hurtigt at vride moppen op og samtidig skåner du både din ryg og dine arme for belastningen ved at bøje dig ned og vride kluden op.

Vride Funktionen i en spand kan dog godt være vidt forskellig fra moppe til moppe, og hvor en vrideindsats til en rundmoppe faktisk vrider vandet ud af moppen, så klemmer indsatsen ofte vandet ud ad en fladmoppe.

#4 - Materialer i Gulvmoppen

Gulvmopper kan være udført i vidt forskellige materialer, men ofte er stangen lavet af enten hård plast eller aluminium, på den måde har du et stabilt og robust udgangspunkt for din rengøring.

Moppehovedet kan ligeledes være udført i plast eller aluminium og hertil fæstnes selve kluden eller svampen til fladmopper, hvor rundmopper ofte har moppehovedet i et med enten trevlerne eller trådene.

Kludene til fladmopper er ofte lavet i enten mikrofiber eller bomuld, da begge dele har en stærk sugeevne og kan bruges til både våd- og tør rengøring.

Dampmopper er ofte en kombination af de samme materialer og altså plast, aluminium og tekstil, men herudover er der også noget elektronik til dampfunktionen i moppen.

Gulvmopper kan i nogle tilfælde have indbygget en sprayfunktion, som kan sende noget ekstra vand eller rengøringsmiddel ned på gulvet, hvis der er særlig genstridige pletter på gulvet.

#5 - Tilbehør til Gulvmopper

Du kan få en del tilbehør til gulvmopper og du vil af og til også have brug for at udskifte kludene eller moppehovedet på din gulvmoppe, da disse med tiden bliver slidt.

Derudover kan du finde forskellige former for greb til moppeskaftet eller specielle udformede spande eller svampe.

Tilbehøret kan ofte hjælpe dig, hvis du har forskellige former for gulve i hjemmet, her kan du let udskifte en form for klud med en anden, når du eksempelvis går fra klinker til trægulve.

Sådan Bruger du Gulvmoppen effektivt

Gulvmoppen er en rigtig god hjælp til en effektiv rengøring af dine hårde gulve, men det er ikke alle gulvtyper, der skal have den samme behandling, derfor kan du herunder finde nogle gode råd til at rengøre forskellige gulvtyper.

For alle gulvtyper gælder at du bør støvsuge gulvet grundigt inden vask, brug gerne 2 spande, så du har en spand til rent vand og en til beskidt vand.

  • Trægulve - Rengøres med et skånsomt rengøringsmiddel beregnet til trægulve, undgå overdrevet brug af vand, da træet suger vand til sig. Til ubehandlet trægulve anbefales sæbespåner til rengøring. Vask helst i fibrenes retning og undgå at træde på gulvet når det er vådt
  • Fliser og Klinker - Rengøres med et rengøringsmiddel beregnet til fliser, da du så undgår at fliserne bliver glatte at gå på, undgå affedtende rengøringsmidler. Pas på ikke at lade vand ligge i søer i fugerne, da dette kan skade fugen.
  • Linoleumsgulv - Linoleum er et naturmateriale og bør rengøres i et mildt universal rengøringsmiddel. Undgå at bruge skrappe rengøringsmidler, da dette kan skade og mørne linoleum.

Start altid i et hjørne og arbejd dig hen mod en dør modsat, så du ikke skal til at gå hen over gulvet mens det er vådt.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Fragt fra 29 kr
E-mærket
Godkendt siden 2007