Gummibåd

Her finder du vores udvalg af gummibåde til hobby, vandsport eller andet. En gummibåd kan fås i mange forskellige typer, som kan passe både til sjov i vandet, sport eller endda seriøst arbejde.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Gummibåd

3 ting du skal overveje når du køber en gummibåd

Der er mange ting som du bør overveje, når du skal købe en gummibåd, så du er sikker på at kunne få den der passer til dine behov.

Vi giver derfor herunder en række eksempler på forskellige overvejelser som du kan gøre dig, så du har mulighed for at træffe det valg der passer bedst til dig.

#1 - Hvad skal du bruge gummibåden til?

Der kan findes mange grunde til at du gerne vil have en gummibåd, men det er vigtigt at overveje, hvad du gerne vil bruge den til, så du kan vælge den type der passer dig bedst.

En gummibåd kan nemlig have en række forskellige formål, som den passer til.

Det kan være at du gerne vil have en gummibåd til brug i vandsport, måske til at sejle om kap eller bare til at nyde vejret på vandet sammen med resten af familien.

Du kan også bruge en gummibåd som ekstra redningsbåd, hvis du har en større båd eller yacht.

I så fald kan den også bruges til at kunne komme til og fra land, hvis du ikke har mulighed for at lægge til ved den pågældende havn, hvor du gerne vil overnatte.

Hvis du gerne vil ud og fiske, enten på havet eller i den lokale sø, så kan en gummibåd også være en meget passende båd til denne aktivitet, da den både er meget let at bære og at transportere rundt.

En gummibåd kan også bruges til at lege med i jeres badebassin, dog kræver det at det er i en forholdsvis stor størrelse.

Det er derfor vigtigt at du overvejer nøje, hvad du skal bruge gummibåden til, så du kan være mere sikker på at du vælger den type, der passer til dine behov.

#2 - Hvilken type gummibåd passer bedst til dig?

Der findes flere forskellige typer af gummibåde, og det kan være vigtigt at kende forskellen på dem, så du bedre kan vælge den, der passer til dig.

De tre typer af gummibåde du ser mest på markedet er:

  • Landgangsbåde (ca. 185 - 240cm i længden)
  • Sportsgummibåde (ca. 240 - 420cm i længden)
  • RIB både (+250cm i længden)

Landgangsbåden er den type båd du ofte bruger til at fragte personer frem og tilbage mellem land og båd.

Denne type gummibåd kan enten bruges uden motor, men kan også bruges med en lille påhængsmotor, hvis du ikke selv vil til at ro.

Landgangsbåden er designet til at være let at pakke sammen, fylder meget lidt og vejer heller ikke meget, så det vil være en god båd at have, hvis den skal kunne være ret mobil.

En sportsgummibåd er designet til at være mere robust og til at have mindre modstand, når du pløjer igennem bølgerne.

Denne bådtype har ofte en oppustelig køl, der er placeret mellem bådens bund og gulvet i båden (også kaldet dørk).

På den måde har du en mere solid og behagelig overflade at stå på, når du sejler med en sportsgummibåd.

Du kan også montere en påhængsmotor på en sportsgummibåd.

En RIB båd er ofte den største type af gummibåd du kan finde, og er den type der er mest robust og stabil takket være dens glasfiberbund.

En RIB båd er dog ikke helt af glasfiber, da sider og kanterne af båden ofte er af enten PVC eller Hypalon plastik med luft i.

Dette gør RIB bådet meget stabil på vandet, da bunden er formet til at kunne skubbe vandet væk fra sig, så den lettere glider gennem vandet.

Den kan også have en større påhængsmotor bagpå, dog størrelsen på båden og motoren gerne passe sammen, da en for stor motor kan gøre båden mere ustabil end den burde være.

Det er derfor vigtigt at du overvejer, hvilken type der passer bedst til dine behov, så du kan få købt den rette båd til dig.

#3 - Hvilket materiale skal gummibådet være lavet af?

Der findes flere forskellige materialer som gummibåde bliver lavet af, og det kan være vigtigt for dig at kende forskellen på dem.

Den første type er en PVC plastik der er varmebehandlet eller limet fast over polyester eller nylon.

PVC plastik bliver ofte brugt, da det er et meget let materiale at arbejde med og stadig er et stærkt og resistent materiale, der kan holde til lidt vind og vejr.

Det er også et materiale der er meget let at reparere potentielle huller på, og er generelt billigere i forhold til andre materialer.

En anden form for plastik der bliver brugt til gummibåde er Hypalon, en form for syntetisk gummi, der holder godt på luften og er resistent over for både olie, samt vind og vejr.

Hypalon holder også i meget længere tid, så en gummibåd af dette materiale vil kunne holde i mange år, hvis du opbevare den ordentligt.

Ulempen ved hypalon er at det er et dyrere materiale end PVC plastik, hvilket gør at gummibådene af dette materiale er lidt dyrere i det.

Den sidste type af materialer er glasfiber, der er et materiale der bliver brugt til at bygge de fleste større moderne både.

Det betyder at båden er formet til lettere at kunne glide igennem og mindske den modstand som vandet har, hvilket giver dig en hurtigere og mere stabil båd.

Ulempen ved glasfiber er at det er et ret dyrt materiale, så prisen på båden vil nok passe derefter.

Det er derfor vigtigt at du også overvejer, hvilket materiale du gerne vil have båden i, så du kan få præcis den båd der passer til dit formål.

3 Fordele ved at have en gummibåd

Der findes mange fordele ved at have en gummibåd over at have en større båd, hvilket kan være afgørende for dig valg af båd.

Vi beskriver herunder en række fordele som der er ved at have en gummibåd, så du bedre kan træffe din beslutning om, hvilken type båd du gerne vil have.

#1 - Letvægt

De fleste gummibåde er meget lette, da det essentielt blot er indpakket luft i en plastikbeholder.

Det gør gummibåden meget let at flytte rundt på, samt at få den op ad vandet samt søsat.

Derudover har du mulighed for at trykke alt luften ud af gummibåden, så den let kan foldes sammen og tages med i bagagerummet på bilen.

Det gør den også meget let at opbevare, da den ikke kræver nær så meget plads i hjemmet som en anden type båd.

#2 - Mere komfortabel

Da gummibåden er lavet ud af et meget blødt materiale, så er gummibåden meget lækker at sidde i, selv i længere perioder.

Der gør at når du skal ud og sejle med familien, så har du en meget behagelig båd generelt, og du får ikke ondt af at sidde på potentielle hårde overflade i flere timer.

#3 - Større sikkerhed

En gummibåd er generelt mere sikker end andre typer af både i samme størrelsesorden, da de bliver holdt flydende af luft.

Det betyder at hvis uheldet skulle være ude og der går hul på båden, så er det meget usandsynligt at hele båden kommer til at synke.

Da moderne gummibåde bruger flere luftrum kan den derfor holde til at der går hul på en, da der stadig vil være andre luftrum i båden, der holder den flydende.

Det er derfor ret svært for en gummibåd at synke, og du vil altid have noget at holde dig over vandet, hvis uheldet skulle være ude.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007