Havelamper & Udendørs belysning

Mangler du en løsning til belysning i haven, så har vi mange muligheder her på siden. Find alt lige fra væglamper til pullerter, lanterner, lyskæder og meget mere til belysningen i haven.

Læs mere om Havelamper & Udendørs belysning

Havebelysning - Skab den rette atmosfære i din have

Her på siden finder du vores udvalg af havebelysning.

Udendørs belysning er en af de mest effektive måder hvorpå du kan forbedre dine udendørs arealers atmosfære.

Strategisk placeret udendørsbelysning kan fremhæve unikke punkter i din have, samtidigt med at det også øger sikkerheden, og forvandler din have og udendørs arealer til et mere komfortabelt og velkommende sted.

Du kan vælge mellem mange forskellige typer havebelysning, rangerende fra lavspændingsmuligheder du selv kan installere til soldrevne lamper, og stærkere og kraftigere muligheder, der kræver en elinstallatør.

Der findes også havebelysning, der er diskrete og giver en mere fantasifuld atmosfære, eller havebelysning som er en del af dekoren i haven.

Uanset hvad du vælger, er der enighed om at næsten alle former for havebelysning giver god atmosfærisk lys i både private og kommercielle områder.

Havebelysning kan også være med til at oplyse vejen, og sørge for at du og dine gæster ikke snubler og falder om aftenen.

Samtidigt sørger havebelysning også for at skræmme ubudne gæster væk, da din grund netop er oplyst.

I tilfælde af at du ønsker havebelysning til at oplyse specifikke punkter i din have, skal du være opmærksom på at lysets effekt her kommer mere i fokus, og dermed ikke selve lampen; øjnene drages i stedet af hvad end der oplyses.

Som modsætning til dette, vil havebelysning der agerer stibelysning, derimod være hvad der typisk fremhæves, så selve din belysning er i fokus; her vil der altså være fokus på lamperne.

3 fordele ved havelys

Der findes mange forskellige typer havebelysning og du kan vælge imellem mange forskellige stile og varianter, og der er mange fordele ved havebelysning.

Først og fremmest er der selvfølgelig boligforbedring; belysning kan skabe dramatiske forandringer til dit hjem, og tilføjer også en vis tiltrækningskraft til dit hjem, der gør det mere indbydende og tillokkende for gæster.

Du får altså et meget indbydende hjem, og ofte vil gæsterne være mere tilbøjelige til at sidde i haven om aftenen med sig; havebelysning kan nemlig være med til at skabe en god atmosfære til aften-samtaler.

Ved at kende til fordelene ved havebelysning kan du bedre lægge en plan for hvordan din belysning skal installeres.

#1 - Bedre sikkerhed med havebelysning

En af de største fordele ved havebelysning, er en større sikkerhed.

Med den rette belysning vil du nemt kunne eliminere mørke områder og usikre hjørner i din have, og dermed øge sikkerheden ved at skabe et veloplyst udendørs areal.

Selv hvis du bor et sted, hvor det sjældent bliver helt mørkt, vil havebelysning stadig være en god måde at beskytte dit hjem.

Mange boligejere finder det betryggende at have bevægelsessensorer, solcellelamper, og andre nyttige elementer der kan hjælpe dig med at øge sikkerheden i haven.

Hvis du eksempelvis vælger havebelysning med enten bevægelsessensorer eller indstillede aktiveringstidspunkter, vil du ikke skulle bekymre dig om hvorvidt dit hus er sikret, uanset om du er hjemme eller ej.

#2 - Havebelysning øger funktionalitet

Havebelysning kan også være vigtigt for dit hjem, da det kan øge dine udendørs områders funktionalitet.

Hvis du eksempelvis har en indkørsel, gangsti, eller et hjørne af haven som du ofte kan komme til at glemme, vil havebelysning ofte være med til at hjælpe dig med at bruge området.

Dermed kan du eksempelvis gøre et hjørne af haven til det perfekte sted at sole sig, eventuelt lave et lille bålplads på det åbne område, hvor der ikke rigtigt er noget, eller andet.

#3 - Havebelysning skaber god atmosfære

Det lyder muligvis en smule mystisk, fordi hvordan kan havelamper hjælpe dig med at nyde din have?

Det er på mange punkter ganske simpelt; med flere lamper i haven, kan du selv bestemme både stemningen og atmosfæren, såvel som at øge komforten i haven på kølige nætter.

For mange er der sjældent noget så hyggeligt som at sidde i haven en sommernat, og kigge på stjernerne; det får du muligheden for, men samtidig en god sikkerhed, når du har havelamper installeret.

Så kan du nyde alle stjernerne, men samtidigt komme sikkert indenfor igen, uden at glide eller snuble i mørket.

7 Forskellige typer belysning du kan bruge i haven

#1 - Udendørs lamper

Har du en have, der mangler noget ekstra for at fuldende udseendet.så kan udendørs lamper være lige det, du har brug for.

Udendørs lamper kan være med til at skabe en hyggelig og varm atmosfære i din have, samtidig med at de tilføjer en ekstra dimension til din udendørs indretning.

Vores udvalg af udendørs lamper kommer i forskellige stilarter, så uanset om du ønsker en moderne eller mere traditionel stil, vil du kunne finde en lampe, der passer perfekt til din have. Og med forskellige lysstyrker og farver, kan du tilpasse belysningen efter dine præferencer og behov.

Vi har mange typer udendørs lamper som fx:

  • Væglamper til haven
  • Kvadratiske lamper til udendørs brug
  • Flotte “søjle” lamper til haven
  • Pullerter
  • Lygter med tag til montering eller stående brug
  • Og mange flere

Udendørslamper er ikke kun dekorative tilføjelser til din have. De kan også forbedre sikkerheden i dit udendørs rum ved at lyse op på dine gangstier og indkørsel.

Med den rette belysning kan du også skabe en mere funktionel have, hvor du kan nyde de sene sommeraftener eller invitere venner og familie til hyggelige grillfester.

#2 - Udendørs Spotlamper

Har du brug for belysning som er skjult, men stadig i stand til at lyse haven op i de mørke timer, kan du gøre brug af spotlamper.

Denne type lampe kan indbygges fx i et halvtag, eller i dine fliser langs muren, eller endda direkte i dine bed eller græsplæne i haven.

Deres lys skydes opad, og skaber en søjlelignende belysning, men er samtidig ikke helt god til at lys store områder op af samme årsag.

Spotlys kan være en utrolig flot måde at belyse haven på, da de er helt skjult i jorden eller væg/loftet omkring din have, så de ikke påvirker den generelle indretning af haven hvis du ikke ønsker det.

Installationen af denne type lamper kan ofte være lidt mere avanceret, da det ofte kræver en del kabelføring langs eller under jorden/fliser.

#3 - Udendørs lyskæder

Især i juletiden, er lyskæder utrolig populære at vikle omkring træer og buske i haven, eller blot hænge langs muren eller omkring dine vinduer.

De giver en utrolig hyggelig stemning i haven, og sikrer den perfekte stemning.

Det er dog ikke kun forbeholdt juletiden, hvis du er stor fan af lyskæder i din have.

De kan sagtens bruges hele året rundt, men er mere en dekorativ type lys, frem for en funktionel løsning.

Lyset fra lyskæder er nemlig forholdsvis svagt grundet de små pærer, og bør bruges primært til dekorativ brug for at skabe en god stemning.

Vi har et stort udvalg af lyskæder i mange forskellige størrelser, som er designet specifikt til brug ude i haven, og er dermed resistente overfor diverse vejrforhold.

#4 - Pullertlamper (LED)

En pullertlampe er især populær til at sætte langs indkørslen, eller langs dine bed i haven.

De giver både en flot og funktionel form for lys tæt på jorden, så du nemt kan se i mørket.

Pullertlamper fås i en række forskellige designs og farver, så du altid kan finde en løsning der passer til dine behov og din have.

Noget du skal være opmærksom på i disse dage, er at de fleste pullertlamper nu bruger LED lys.

Dette er en stor fordel, da de holder meget længere, og samtidigt bruger mindre strøm end ældre modeller.

Nogle pullertlamper tillader at du selv udskifter pære osv, mens andre er mere “indbygget” i selve lampen, hvor du ofte er nødt til at erstatte hele lampen hvis den går i stykker.

#5 - Solcellelamper

Solcellelamper er faktisk specifikt designet til brug udendørs, og dermed også som havelampe.

De er især geniale i sommerperioderne, da de ikke behøver strømtilførsel.

I løbet af dagen lades batteriet i solcellelampen op, så den er klar til at lyse op i de mørke timer.

Solcellelamper har selvfølgelig en lille risiko for at løbe tør for strøm, hvis der opstår flere dage i træk med meget overskyet vejr.

Dette sker dog forholdsvis sjældent, da der ikke skal meget til at give dem nok strøm til en aften.

I nogle tilfælde kan du også tilslutte solcellelampen til normal strøm, så du altid har en backup hvis den skulle løbe tør for naturligt genereret strøm.

#6 - Flotte lanterner

Vores lanterner til udendørs brug fås både i varianter designet til flotte dekorative løsninger til haven, eller som håndholdte lygter fx til camping eller blot som erstatning til en lommelygte derhjemme.

Disse lanterner er selvfølgelig trådløse, og bryger typisk batterier, ofte af genopladelig art, med et medfølgende strømkabel til opladning.

Du kan også finde solcellelanterner som, ligesom normale solcellelamper, kan genoplades via solens lys.

Dette gør at de skal oplades meget sjældent, eller nærmest aldrig hvis du er heldig med vejret.

Du kan finde vores lanterner i mange forskellige designs, som hver især byder på forskellige farver og former, så du kan finde den rette til din have.

#7 - Projektører til Arbejde eller Sikkerhed

Mangler du en løsning til utrolig kraftig og fokuseret lys i haven, eller til havearbejdet, kan du overveje en smart LED projektør.

Denne løsning giver dig den mest kraftige form for lys, som ofte bliver brugt især til arbejde i mørke timer, eller med en sensor som en form for overvågning og sikkerhed, fx mod dyr eller uvedkommende i haven.

Du kan også bruge vores projektører indendørs, fx til malerarbejde, eller til arbejdsstationen i garagen og lignende.

De fås med forskellige antal lysstyrke (Lumen), så du kan finde den rette til dine behov, lige meget om du har brug for lidt kraftigt eller meget kraftigt lys.

3 ting du skal overveje når du kigger på belysning til haven

Havebelysning kan være med til at forbedre din haves atmosfære.

Det er en nem måde at oplyse arealet og gøre det mere indbydende, og alt afhængigt af din smag og æstetik, vil der være et væld af forskellige design og varianter til dig at vælge imellem.

#1 - Type af havebelysning

Først og fremmest er det vigtigt at du tænker over hvilken type belysning du er interesseret i.

Dette kan gøres uden at du behøver at tænke over husets struktur og sikkerhed; du skal bare tænke over hvad der er både funktionelt og pænt at kigge på for dig.

Eksempelvis, hvis du har en stor terrasse eller måske en gazebo, kan du overveje lyskæder, der kan skabe en dæmpet og intim atmosfære; for mange er det vigtigste at øge havens skønhed, uden at ofre sikkerheden.

#2 - Havebelysningens strategiske placeringer

Når du har overvejet hvilken type belysning du ønsker dig, bør du derefter overveje hvor du vil placere den.

Havebelysning er typisk noget du kommer til at bruge regelmæssigt, og derfor er det vigtigt at du overvejer hvor de skal være; der er dog nogle gode råd til hvordan du bedst kan placere havebelysningen effektivt uden at gå på kompromis med dine ønsker.

Oftest skal havebelysning, og generel udendørs belysning, generelt placeres omkring, hvis muligt, 9 meter fra døre og vinduer, da du dermed undgår at blænde dig selv eller andre, når de skal ind og ud af døren (selvfølgelig med undtagelse af havebelysning specifikt til disse positioner).

Du bør også undgå at have lamperne placeret et sted, hvor der er potentielle brandfare; eksempelvis tæt op ad buske, træer, og lignende, hvor, når lampen ophedes, der kan risikeres at antænde brande.

#3 - Højkvalitets havebelysning

Når du planlægger at installere nyt havebelysning i haven, omkring poolen og terrassen, eller lignende, er det vigtigt at du vælger belysning der er langtidsholdbart, attraktivt at kigge på, og funktionelt.

Mange typer havelamper laves af et utal af forskellige materialer, såsom jern, aluminium, messing, kobber, og tin.

Der findes også varianter, der laves af antikt udseende glas.

Hvert materiale har hver deres fordele og ulemper, alt efter hvordan du vælger at bruge dem:

  • Messing og kobber er særligt holdbare, og er også smukt at se på.
  • Aluminium og kobber er også pænt, men kan nemt blive skadet.
  • Aluminium og tin er ikke kun pænt, men kan også nemt dekoreres til at skabe nogle flotte effekter.

Din have er et sted, hvor du bør kunne slappe af uden at skulle bekymre dig om noget som helst; derfor er det vigtigt at du er omgivet af belysning der hjælper dig med at slappe af, både æstetisk og funktionelt.

Ofte stillede spørgsmål om belysning til haven

Hvordan tilsluttes udendørslamper til strøm i haven?

Har du lamper på væggen i haven, kan disse typisk tilsluttes indvendigt langs muren, eller i fugerne i dine mursten, så ledningen ikke er synlig. Har du lamper stående ude i selve haven, vil ledningen i stedet føres i jorden, med brug af isolerede kabler så du sikkert og nemt kan få strøm til dine lamper i hele haven. Det kræver ofte lidt professionel hjælp for at få gjort det så pænt og ordentlig som muligt, men efterfølgende får du et utrolig flot resultat.

Kan solcellelamper til haven fungere helt uden ledning?

Solcellelamper kræver en bestemt mængde sollys for at lade deres batteri op, men kan derefter lyse et godt stykke tid, også selvom solen bliver dækket af skyer, eller hvis det bliver nat. Der kan dog forekomme længere perioder med meget lidt sollys, og i værste fald vil det betyde at solcellelampen ikke kan lyse. Hvis du har brug for en løsning hvor du med sikkerhed ved at du altid kan få lys, er det ofte en bedre ide at bruge normale lamper, eller bruge en solcellelampe som også kan tilsluttes strøm.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 14.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007