Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Skæremaskine

Skæremaskine til effektiv skæring af papir, og papelementer. Brug denne type smarte maskine til at få helt præcis skæring hver gang.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Skæremaskine

Find den ideelle skærings- og indgraveringsmaskine her

Skæremaskiner er kendt for deres præcision og evne til at hjælpe med en lang række opgaver.

Væk fra hobbyfolks værksteder bruges lasere i alle slags industrier, fra medicinsk til bilindustrien.

Tilbage i værkstedet bruges skæremaskiner ofte til at skære og gravere træ, læder, pap og mere til håndværksvarer som punge, smykker, belysningsarmaturer og skiltning.

Det er ikke ualmindeligt, at håndværkere som de sælgere, du ofte kan finde sælge deres egen indgraveringskunst, bruger maskiner som denne til at producere varer med tilføjet personalisering og unikhed.

3 ting du bør overveje når du kigger på Hobby Skæremaskiner

Skæremaskiner virker ved at generere og derefter kanalisere en kraftig og høj fokuseret laserstråle gennem et materiale for at skære det.

Hvordan laseren genereres afhænger af den teknologi, der anvendes af den pågældende maskine, men laseren afbøjes fra overfladen af et spejl og føres derefter gennem en linse for at fokusere den, før den rammer materialet i arbejdsområdet.

Når laseren er i kontakt med materialet, vil den brænde, smelte eller endda fordampe materiale væk.

Når det er brudt gennem overfladen af materialet, vil det begynde at skære det, efter enten CNC- eller G-kode, der fortæller det, hvor det skal skæres.

Efter vektor filen, der indeholder 2D-designet, skærer laserstrålen væk ved et materiale, indtil billedet er færdigt.

Utroligt præcist og detaljeret arbejde kan opnås med en skæremaskine, og der er en bred vifte af applikationer og materialer, som den kan arbejde med, såsom træ, pap, læder, akryl og endda nogle metaller.

#1 - De mest populære typer af skæremaskiner

Der findes et utal af forskellige typer skæremaskiner derude, men de to mest populære og hyppigst brugte er CO2 og Fiber.

CO2 

En CO2-laser er den mest almindelige type, og det er der god grund til.

Det er den mest overkommelige måde at komme ind i laserskæring, med overskuelige priser.

En CO2-laser genereres ved at sende en elektrisk strøm gennem et glasrør fyldt med CO2 og andre gasser.

For enden af ​​dette lufttætte glas rør er der to spejle, og elektriciteten, der strømmer gennem røret, forværrer gasserne, hvilket får dem til at producere lys.

Lyset hopper rundt om nogle smart placerede spejle inde i skæremaskinen, før det fokuseres af en linse og forlader enheden, og derefter rammer overfladen af ​​det materiale, du arbejder med.

CO2-lasere har fordele og ulemper.

Positiver inkluderer en glat skærende finish og en relativt hurtig lige linje hastighed. sammenlignet med andre former for laser, men de er også ret følsomme maskiner.

Med deres kombination af spejle og glasrør er de ret skrøbelige, og skal justeres perfekt for at fungere bedst muligt.

Dette resulterer i dyrere vedligeholdelses- og serviceomkostninger i form af både tid og penge.

Alligevel er dette afbalanceret af deres overkommelighed til at begynde med.

Fiber

Fiberlasere er en nyere teknologi i skære verdenen.

På et industrielt niveau bliver de ofte indsat til at skære tynde metalplader til produktionskomponenter.

I desktop form er de ret sjældne og meget dyre maskiner, men de har en række fordele.

Til at begynde med er de langt mere elektrisk effektive end CO2-lasere, hvilket betyder, at de koster mindre at køre i form af strøm.

De er også billigere at vedligeholde, da de har færre bevægelige dele og generelt er af en mere stabil konstruktion, hvilket gør dem mindre sårbare over for skader under transport.

I en fiberlaser er selve laseren genereret af en optisk fiber, der har fået tilføjet sjældne jordarters elementer (såsom erbium, ytterbium eller neodym).

Lasere produceret i denne metode siges at være meget stabile og nemmere at fokusere.

Selvom fiberlasere er dyre i starten, er de langt mere effektive og stabile end deres CO2-modstykker, og service- og vedligeholdelsesomkostningerne siges også at være dramatisk lavere.

#2 - Materialer til laserskæring

Skæremaskiner kan bruges med flere materialer; oftest vil du opleve, at de bliver brugt med træ, læder, bløde metaller, akryl og pap.

Nogle af disse materialer er lettere at arbejde med end andre, og hver vil kræve sin egen tilgang og metoder for at opnå de bedste resultater.

Det er vigtigt at undersøge, hvilket materiale du vil skære, før du køber din maskine, samt de passende metoder til skæring.

Det siger sig selv, men stærkere, kraftigere og mere teknologisk avancerede lasere kan arbejde med stærkere og sværere materialer.

For de fleste maskiner er materialerne nævnt ovenfor, hvad du vil være i stand til at skære, men vær opmærksom på, at skæring af metal af enhver beskrivelse er en udfordrende opgave for mange forbruger-maskiner.

For at optimere skæring og sikkerhed vil de fleste skæremaskiner have brug for et udstødningssystem til at kanalisere giftige dampe og partikler.

Med henblik på giftige dampe, kan nogle materialer simpelthen være for farlige til at skære med laser.

Vinyl er en af ​​dem.

Laserskæring af vinyl udløser en kemisk proces, der genererer klorgas, hvilket er historisk brugt som et kemisk våben, samt saltsyre, som kan rådne metallet i din maskine.

#3 - Skæremaskinens software

Laserskæringssoftware kommer i to forskellige varianter - design og kontrol.

Designsoftware er værktøjet, hvor du har muligheden for at designe, hvad det er, du rent faktisk vil skære.

Kontrolsoftware håndterer maskinen og de kommandoer, den skal bruge for at komme videre med jobbet.

Med nogle maskiner vil softwaren blive leveret til dig, mens andre maskiner kræver, at du køber din egen laser software.

Du kan også få mulighed for at bruge gratis software, men der er mange brugere som mener, at betaling for kvalitetssoftware er afgørende for at opnå gode resultater fra din skæremaskine.

Det er en omkostning som kan være nødvendig at inddrage i dit indkøbsbudget.

Designsoftware vs. kontrolsoftware

Skæremaskiner og gravører bruger softwarevejledning til at programmere, hvor og hvordan laseren skal skære, og bruger anden software til at udvikle og skabe designs.

Men hvad adskiller disse to typer laser software?

Laserskæringssoftware: Kontroldelen

Laserskæringssoftware og lasergraveringssoftware er det, der instruerer din maskine.

Den oversætter dit design til kode til din skæremaskine, så den ved præcis, hvor den skal skære og gravere.

Denne proces er uden tvivl mere abstrakt med gravering, da det ikke længere kun handler om at skære, men snarere at skabe gradient, skygge og andre komplekse karakteristika.

Mange maskiner kommer med deres egen software eller er kompatible med populære programmer, der også understøtter design.

Software, der følger med maskinen, er typisk begyndervenlig, en god mulighed for nye hobbyister, men mere avancerede brugere vil foretrække de professionelle muligheder ved outsourcede muligheder.

Laserskæringssoftware: Designdelen

Kort sagt, det er her, du vil skabe dine designs.

Nu kan det være ret simpelt at designe billeder til din skæremaskine og gravør sammenlignet med andre CNC-maskiner, og det kræver typisk kun et skitseret 2D-billede.

Fælden er, at det skal være i vektorfiler.

Du har enten rasterbilleder eller vektorgrafik.

Rasterbilleder bruger pixels, så tænk på de billeder, du tager på telefon, kamera og andre enheder.

Når du zoomer ind, vil du se billedet "pixeleret", der ligner en masse farvefyldte firkanter.

Vektorer eller skalerbar vektorgrafik (SVG) bruger på den anden side matematiske formler til at skabe det ønskede billede.

Ved at bruge prikker som ankre og linjer til at forbinde dem, er resultaterne sømløse konturer, der er opløsnings uafhængige og giver dig præcise detaljer, når det kommer til gravering.

Sammen med SVG, omfatter andre vektor formater:

  • PDF
  • EPS
  • DWG
  • DXF

Nu kan du teknisk set lasergravere ved hjælp af rasterbilleder, men resultaterne er ikke nær så fine som med vektorgrafik.

Mange software tilbyder dog en importfunktion, der giver dig mulighed for at importere rasterbilleder og oversætte dem til vektorfiler.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007