avXperten

Kabler til TV - Hvordan får jeg bedre signal?

Hvordan får jeg bedre signal?

Oplever du ofte dårligt signal, når du vil se TV? Ofte er der helt banale forklaringer på signalproblemerne, og disse problemer kan du heldigvis løse selv i mange tilfælde.
Det gælder blot om at finde kilden til det dårlige signal – oftest er problemet nemlig dårlige kabler eller kabelsamlinger.

At du muligvis døjer med dine kabler eller dit antenneudstyr betyder ikke, at du skal skifte til det dyreste på markedet.
Det dyreste er ikke altid af den bedste kvalitet eller for dens sags skyld pengene værd. Det kan derfor godt betale sig at sætte sig ind i tingene, så du ved, hvad du skal kigge efter.

Hvis du oplever signalproblemer, er det bedste, du kan gøre, at tjekke alle dine kabler til TV efter.
En almindelig fejl er eksempelvis, at kablerne kan være bøjede, hvilket kan være meget skadeligt for signalet. Du skal derfor i gang med at tjekke dine antennekabler – fra udtag til TV’et.

Det næste du bør tjekke er monteringen af stikkene på dine kabler til TV’et. Hvis du selv har monteret dem, kan der være en risiko for, at det ikke er gjort helt korrekt.
Et faresignal kan eksempelvis være, hvis stikket ikke sidder helt fast på kablet.

Antennekabler

Kabler til TV

Vælg det rigtige kabel

Hvis disse ting er i orden, kan problemet naturligvis også bare være, at dine TV kabler og stik er blevet slidt.
Det er heldigvis ikke en dyr omgang at udskifte disse dele, så det er værd at overveje, hvis dine kabler er gamle.

Heldigvis kan kabler købes i metermål, så du behøver ikke betale for mere, end du har brug for. Her anbefales det, at du vælger et dobbeltskærmet kabel.

Et dobbeltskærmet kabel beskytter dit signal imod støj. Du vil derfor opleve store forbedringer, hvis du tidligere har brugt et ældre kabel, da disse ofte ikke er skærmede, hvilket er skyld i meget støj.
Du skal dog stadig være opmærksom på, at heller ikke dette kabel må vrides eller bukkes.

Hvis alt andet fejler

Hvis du stadig oplever problemer efter at have udskiftet stik og kabler, så er der en god chance for, at signalproblemerne skyldes, at signalet simpelthen er for svagt.
Det kan for eksempel være fordi, at signalet skal igennem mange kabler, eller fordi der er tilsluttet mange enheder.

Løsningen på dette problem er en antenne forstærker, der forstærker signalet og dermed udligner.
En signalforstærker kan gøre underværker, men sørg for at kabler og stik er i orden først. Hvis det er kabler eller stik, der er skyld i støj, vil en antenne forstærker bare øge støjen.
Det bedste, du kan gøre, er derfor at gå dine TV kabler efter i sømmene!

Af Frederik Nielsen