avXperten

YouSee godkendt antennekabel ?- hvilken betydning har det?

Hvilken betydning har det?

Er du en af de mange danskere, der modtager tv og internet mm. fra YouSee – eller overvejer du at blive det? Så har du måske allerede mødt eller er på vej til at møde udtrykket ”YouSee godkendt”.

Der er ingen tvivl om, at både YouSee og producenterne af ting som antennekabler og TV-bokse tjener mange penge på, at skrive på et kabel eller lignende udstyr, at det er YouSee ready.

Det hjælper deres kunder til at vælge et produkt, der ikke bare er kompatibelt med deres service, men som også er af en kvalitet, der sikrer, at kunderne modtager et godt produkt; et godt billede på deres tv-skærm.

Yousee logo

YouSee logoet som de bruger på kablerne:
YouSee godkendt antennekabel

YouSee or not YouSee

At noget er YouSee ready eller godkendt, betyder ikke, at det ikke også kan bruges, hvis man modtager sit tv-signal fra Waoo eller en anden udbyder.

Det betyder blot, at kablet, stikket eller fjernsynet lever op til nogle standarder, som YouSee gerne vil sætte for fjernsyn, når de leverer signalet.

Det betyder heller ikke, at man ikke kan bruge et antennekabel, der ikke er markeret med dette YouSee-stempel.

Det forholder sig nemlig sådan, at et antennekabel ikke nødvendigvis bare er et antennekabel.

Der er forskel på kvaliteten fra producent til producent, og selvom langt de fleste kabler i dag lever op til nogle høje og udmærkede standarder, kan det altså godt svare sig at vælge noget, der matcher nogle minimumskrav.

Søger du et YouSee godkendt antennekabel?

Er du på udkig efter et YouSee godkendt antennekabel, er du ikke tvunget til at købe det hos YouSee selv eller nogle af deres udvalgte forhandlere.

Hvis et kabel lever op til den internationale standard markeret med CENELEC EN50083, er det også YouSee-standard.

Dertil kommer, at et antennekabel skal være dobbeltskærmet og HF tæt for at være YouSee godkendt.

Det kommer sig af, at man med et dobbeltskærmet og HF tæt antennekabel er sikret imod udefrakommende støj fra andre sendemaster og 4G/LTE netværket.
På den måde kan YouSee sikre sig, at så længe deres kunder anvender YouSee godkendt udstyr, når de er kunder hos dem, modtager de også den høje kvalitet på skærmen, som de forventer.

Hvis du altså leder efter et YouSee godkendt antennekabel, så kan du roligt købe det billigere på internettet, så længe du holder øje med, at det kabel, du finder, matcher den samme kravspecifikation, som de YouSee godkendte kabler har.

Et billigere alternativ

Hos en af YouSees udvalgte butikker koster et 3 meter YouSee godkendt antennekabel 149 kr.

Hos os finder du et antennekabel af endnu højere kvalitet til kun 109 kr. Det er altså en besparelse på næsten 27 %.

Af Frederik Nielsen