avXperten

Inverter

Med en inverter er du sikret den rette strømforsyning i bilen, på båden, i campingvognen eller på arbejdspladsen. En professionel DC/AC inverter omdanner 12 volts eller 24 volts jævnstrøm til 230 vekselstrøm, så du kan optimere din strømproduktion og gøre dine enheder kompatible med en usædvanlig strømtilførsel. Du tilslutter inverteren gennem en cigarettænder eller gennem bilens ledningsnet via et krokodillenæb. Der er ligeledes USB-tilslutning på samtlige invertere, så du kan oplade eller tilslutte eksterne enheder.

Inverter – hvad kan jeg bruge den til?

En inverter, som også går under betegnelsen ’vekselretter’ herhjemme, er en omformer. Inverteren kan omforme volt, som er en enhed der anvendes når man taler om strøm. Volt er en måleenhed, hvorpå man måler elektrisk spænding, som skabes af henholdsvis ampere og watt. Vi bruger volt til stort set alle vores elektriske apparater og tilslutninger i hjemmet, men også i bilen. Det er her en inverter bliver et rigtigt smart værktøj. Du kan ligeledes anvende en inverter ombord på en båd under forudsætningen, at båden er udstyret med en cigarettænder.

Med vores DC/AC invertere kan du konvertere 12 volt eller 24 volt til hele 230 volt, altså kan du få langt større strømtilførsel end du normalt ville kunne i eksempelvis en bil. Jo større volt, der tilføres fra stikkontakt eller en inverter via cigarettænderen i bilen, altså elektrisk tilføring af strøm, desto større enheder kan du f. eks lade op.
Når du med en inverter omdanner 12 volt til 230 volt, så kan du lade din bærbare computer op gennem bilens cigarettænder, hvor du med en mindre tilføring af volt eksempelvis kun ville kunne oplade din mobiltelefon på farten. 12 volt er standard for langt de fleste personbiler i dag, mens lastbiler har en tilslutning på op mod 24 volt. Det er altså ingen hindring for at tidoble strømtilførslen og få meget mere ud af din cigarettænder i bilen.

Smart strømforbrug

Du tilslutter inverteren i bilens cigarettænder. På langt de fleste invertere er der et USB-stik, som du kan tilslutte en telefonoplader eller et andet elektronisk apparat via en USB-port. På vores modeller af invertere er der tilmed en tænd/sluk-knap, så du selv kan styre, hvornår din inverter skal være i brug. Strømtilførslen genereres af den kørende bil og strømforbruget afhænger af, hvor hurtigt du kører. Så længe du kører over 20 kilometer i timen, vil strømforbruget til din inverter være relativt lavt. Dette skyldes, at du genererer rigeligt med strøm og strømforbruget til din inverter derfor inddækkes derigennem.

Når man kører bil holder man ikke nødvendigvis øje med en tilsluttet inverter eller de apparater, der eksternt er tilsluttet denne under kørslen. Derfor har vores invertere en automatisk detektion af overophedning og er samtidigt beskyttet mod kortslutninger. Det giver dig og din bil den optimale sikkerhed, når du anvender din inverter under kørslen. Samtidigt er det værd at nævne, at samtlige af vores strømomformere er CE-godkendt for din sikkerhed.

Vores invertere er indhylstret i en hård kapsel fremstillet af plastik, hvilket betyder, at du ikke behøver frygte for indre skader i tilfælde af uheld. Med en vægt på blot 500 gram og en smart, anatomisk udformning, kan du let og bekvemt placere din inverter hvor det passer dig. Det cylinderformede ydre gør inverteren perfekt til ophold i en kopholder.

Inverter – hvilken skal jeg bruge?

Hvis du er i tvivl om en inverter kan gavne dig, mens du kører bil eller sejler på din båd, kan du tjekke hvor mange watt dit elektroniske udstyr bruger. For at få størst mulig kompatibilitet, skal du selvfølgelig vælge en inverter, der svarer til det watt-krav, som dine elektroniske enheder har. Vi sælger invertere der er kompatible med enheder fra 150 watt og helt op til 2500 watt! Omformerne der transformerer spænding på en ydeevne af 2500 watt er selvsagt større end de mindre invertere, der egner sig godt til bilen, hvis du blot skal oplade en bærbar computer. Disse store invertere bruges mest i campingvogne eller autocampere, hvor der skal tilføres strøm til en kaffemaskine eller en kogeplade.

De helt store omformere anvendes også af håndværkere, der har brug for strøm til deres værktøj på en usædvanlig arbejdsplads, hvor der ikke nødvendigvis er en traditionel strømforsyning. De større modeller har ligeledes en indbygget ventilator, som sikrer både dig, enheden og dine omgivelser mod varmen og en potentiel overophedning.
Du kan altså få gavn af en inverter både privat, men også på arbejdspladsen. Omformeren er let at tilslutte uanset hvor du befinder dig og kommer i mange forskellige spændingsniveauer. Få mere ud af dine elektroniske apparater og tilkobl enheder, der normalt ikke ville kunne fungere under de givne omstændigheder.
Vær dog opmærksom på, at større enheder og dermed invertere, der trækker enheder, der bruger et højt antal watt, kan dræne bilens batteri og derfor ikke bær anvendes i længere tid af gangen.

E-mærket

 

Betalingskort

 

 

 

MenuKontaktKurvSøg