Kødhakker

Kødhakker til effektiv madlavning, hvor kødet har brug for at blive hakket.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Kødhakker

Fritel MG 2570 Kødhakker (400W)
Fritel MG 2570 Kødhakker (400W)
909 DKK
Læg i kurv
Fritel MG 2570 Kødhakker (400W)

Inklusiv 3 sigter
2 gear

Læs mere Fjernlager
Levering: 1-3 hverdage
Senest 29. april 2024

Kødhakker til køkkenet

Hvis man laver mange af de traditionelle danske retter derhjemme, så kan en kødhakker være til en stor hjælp i køkkenet.

Retter som frikadeller, hakkebøffer og medisterpølser er noget som vi spiser rigtig meget af året rundt.

Med en kødhakker derhjemme kan du selv bestemme hvor fint eller groft kødet skal hakkes. Det hakkede køds konsistens kan være afgørende for rettens kvalitet.

Hos avXperten har vi mange forskellige køkkenredskaber, såsom: Yoghurtmaskine, chokoladefontæne og brødrister.

6 ting at overveje inden man køber en kødhakker

Før man går ud og investerer i en kødhakker, så er der nogle ting, som man burde overveje inden, da der findes mange forskellige kødhakkere.

En kødhakker er et køkkenredskab, som kan bruges til meget andet end bare at lave hakket kød. Forneden vil man kunne se hvad kødhakkeren ellers kan bruges til at lave.

Derudover er der nogle punkter som, man burde tage med i overvejelserne, for at komme frem til den kødhakker, som passer bedst til ens behov.

#1 De medfølgende dele til kødhakkeren

Inden man går ud og køber en kødhakker, så er det vigtigt at tænke over, hvad det egentlig er man vil lave med kødhakkeren.

Når man investerer i en kødhakker, så får man som regel lidt tilbehør med, så man kan lave lidt forskelligt og i forskellige størrelser.

Lige præcist hvilke dele man får med, kan variere alt efter hvilken producent kødhakkeren er fra.

Vil man lave hjemmelavet pølser, så er det vigtigt at der medfølger et “pølsehorn”. Pølsehornet er et aflangt rør, som man sætter i kødhakkerens mund, hvor kødet presses ud.

Skal man lave hakket kød, så skal man være opmærksom på hvad størrelserne er på sigterne. Størrelsen afgør hvor tykke kødstrimlerne bliver, når det bliver presset ud.

Med diverse sigter, så kan man selv finde ud af, lige hvilken størrelse passer bedst til ens behov. Der er ikke nogle regler for, hvilke størrelse det skal være, hvis det er til hakkebøffer.

#2 Kødhakkerens formål

Mange af de traditionelle danske retter indeholder noget, som højst sandsynligt er lavet i en kødhakker.

Kødhakkeren har i mange år været en stor del af det danske køkken, hvor den har været et loyalt køkkenredskab op gennem årene og bliver stadig brugt den dag i dag.

Her er nogle retter, som man kan bruge kødhakkeren til at lave:

  • Hakket oksekød til diverse retter
  • Fars til frikadeller
  • Medisterpølser og andre pølser
  • Leverpostej og paté
  • Falafler
  • Kagedej til bl.a. småkager

#3 Kødhakkerens effektivitet målt i watt

Kødhakkerens watt forbrug afspejler dens evne til at kværne kødet. Jo flere watt kødhakkeren bruger, jo mere effektiv er den.

Vi har kødhakkere fra 400 watt til 1800 watt, så der er helt sikkert en kødhakker som passer til dit behov.

Har man en kødhakker på over 1000 watt, så kan man godt regne med, at den kan hakke langt de fleste kødklumper, uanset kødklumpens størrelse.

En kødhakker på 1800 watt kan ca. hakke 1,8 kg kød i løbet af minuttet.

#4 Antal af gear i kødhakkeren

De fleste kødhakker kommer med minimum 2 gear. Et fremadgående gear og et bakgear.

Det fremadgående gear bruges, når kødet hakkes fra kødklumper til det hakkede kød, som vi kender det.

Bakgearet bruges hvis der er noget, som har sat sig fast i kværnen. Bakgearet får kværnen til at gå baglæns, så det der er skyld i at kværnen sad fast, vil ryge op ad tragten igen.

Kødhakkere med 2 gear er den industrielle standard, så man skal ikke frygte at købe en kødhakker uden det fremadgående og bakgear.

Der findes også kødhakkere med mere end 2 gear, dog er disse kødhakkere typisk de meget større kødhakkere, som bruges hos slagterne.

#5 Gammeldags kødhakker eller elektrisk kødhakker

Den gammeldags kødhakker blev opfundet tilbage i 1860 og blev hurtig danskernes favorit køkkenredskab.

Det var kødhakkeren der fik danskerne til at gå fra det saltede fisk og kød til mere fersk kød. Derfor var kødhakkeren et revolutionerende køkkenredskab for os dansker.

Den gammeldags kødhakker består af et håndtag enten på siden eller bag i kødhakkeren og drives af håndkraft.

Med en gammeldags kødhakker er det vigtigt at kødklumperne ikke er for store, ellers kan det godt være svært for dig og kødhakkeren om at hakke kødklumpen.

Den elektriske kødhakker er hurtigere og mere effektiv til at hakke kød og kan sagtens også håndtere større kødklumper.

Dog larmer den elektriske kødhakkere mere end den gamle kødhakkere, hvilket er derfor at nogle stadig foretrække den gamle kødhakker.

#6 Kødhakkerens stabilitet

Når man bruger en kødhakker så er det vigtigt at den står solidt plantet på en fast overflade, da den kan risikere at skride, fordi den bruger så mange kræfter på at hakke kødet.

Det er derfor vigtigt at sikre sig, at kødhakkeren har nogle skridsikre fødder. Kødhakkeren er et tungt køkkenredskab, som helst skal stå på en solid overflade under brug.

De fleste af vores kødhakkere er med skridsikre fødder, så man skal ikke frygte at kødhakkeren skrider når man er ved at bruge den.

Leveringstid
0
0
Vælg alle
Type
0
0
0
Vælg alle
Effekt (W)
Min:
Max:
Farve
0
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007