Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her!   -   Bliv kølet ned i sommervarmen.

Kølepasta CPU

Kølepasta i høj kvalitet, der sikrer maksimal varmeoverførsel og ikke størkner. En speciel formel der sikrer at der ikke opstår luftlommer.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Kølepasta CPU

Kølepasta CPU - Nedkølingspasta til din processor

Når du bygger eller vedligeholder din computer, så er det vigtigt at have alle komponenterne i orden, så computeren kan fungere optimalt.

Alle CPU´er danner en del varme, som potentiel kan ødelægge elektronikken i computeren, hvis den ikke bliver nedkølet.

Det er derfor at mange computere og elektroniske systemer har et indbygget kølingssystem, så de kan komme af med den overskydende varme, så systemet ikke bliver overophedet og skader komponenterne.

Her er kølepasta et vigtigt komponent, når du bygger en computer, da den hjælper med at overføre varmen fra selve CPU´en til PC´ens kølingssystem, så den har lettere ved at køle hele computeren af.

Det er især vigtigt hvis den computer du bygger har komponenter der ligger op til en høj performance, da de ofte vil have en del større varmeudvikling end ældre eller lav performance komponenter.

Så hvis du f.eks. bygger en gaming PC med det nyeste indenfor CPU, grafikkort, bundkort osv., så er det især vigtigt at du bruger den rette kølepasta, da der her vil være en betydelig varmeudvikling, når du spiller de nyeste spil.

Med en ordentligt lag kølepasta på din processor, så du er bedre sikret mod potentielle overophedninger af PC´en når du bruger den.

3 ting du bør overveje når du skal købe kølepasta til din CPU

Hvis du skal have købt kølepasta så du kan få nedkølet din PC ordentligt, så er det vigtigt at du gør dig nogle overvejelser, så du er sikker på at kunne få den rette kølepasta til din PC.

Vi giver dig derfor herunder et par eksempler du kan bruge til dine overvejelser, så du bliver bedre stillet til at kunne vælge den type kølepasta, der passer til dit behov.

#1 - Hvor skal du bruge kølepastaen?

Kølepastaen er først og fremmest beregnet til at skulle påføres mellem din CPU og kølelegemet der skal sidde ovenpå, for at kunne gøre det lettere for varmen fra processoren at blive ført væk, og nedkølet.

Det er her vigtigt at du påføre kølepastaen ordentligt, så du ikke får et for tykt eller for tyndt lag på processoren, da det formindsker kølepastaens effektivitet.

Hvis du får for tyndt lag på processoren, så formindsker det overfladen der effektivt kan videregive varmen til kølelegemet, og der vil derfor blive overført mindre varme mellem overfladerne.

Får du et for tykt lag kølepasta på processoren, så vil processorens og kølelegements overflader være for langt fra hinanden til effektivt at kunne overføre varme, hvilket gør dem mindre effektive.

Det er derfor vigtigt at du får påført den korrekte mængde kølepasta på din processor, så du kan være sikker på at få en ordentlig køling af dit system.

Kølepasta kan også bruges på andre processorer end den til din nye PC.

Hvis du har haft din PC i en årrække, så kan det være at du bør påføre et friskt lag kølepasta, da den gamle potentielt kan være tørret ind efter lang tids forbrug.

Det kan potentielt gøre at din PC har lettere ved at overophede, især når du bruge store og kraftige programmer, hvor temperaturen på dine komponenter kan stige kraftigt.

I så fald kan et friskt lag kølepasta på din gamle CPU hjælpe med at holde temperaturen nede, og forbedre overførslen af varmen mellem processoren og kølesystemet, så du får en mere effektiv computer ud af det.

På samme måde kan du få en mere effektiv konsol ud af det, hvis du har ekspertisen til at skille din gamle konsol fra hinanden, så kan du også få påført et nyt lag kølepasta på dens processor for at formindske dens varmeudvikling.

#2 - Driftstemperaturen på kølepastaen

Det er også vigtigt at overveje hvilken driftstemperatur som kølepastaen kan tåle, når du vælger hvilken kølepasta du skal have til din PC.

Alt efter hvilken type kølepasta du vil have, så kan de have forskellige temperaturer hvor de fungere bedst, og det kan derfor være vigtigt at undersøge hvor meget varme din CPU kan komme op på.

I værste fald kan en højere temperatur end planlagt få kølepastaen til at tørre ud, hvilket vil forværre PC´ens køleegenskaber betydeligt og gøre det meget lettere for din PC at overophede.

Du kan herunder finde et udvalg af forskellige driftstemperaturer som kølepasta kan have, så du bedre undersøge i hvilken temperaturområde, hvor din CPU ligger på.

Driftstemperaturer på Kølepasta:

  • -50° - 110° C
  • -50° - 170° C
  • -50° - 180° C
  • -50° - 240° C
  • -50° - 300° C
  • -50° - 340° C
  • -250° - 350° C

Hvis du har en kølepasta der ligger uden for den driftstemperatur som din CPU kan komme op på, så kan det være en god ide at udskifte den med en kølepasta der kan tage den potentielt høje temperatur.

Det giver din PC mulighed for at kunne fungere meget bedre og formindsker risikoen for at den overopheder, selv når du har flere stor og intensive programmer åbne.

#3 - Størrelsen på Kølepastaen

Hvis du selv bygger eller reparerer computere, så kan det være en fordel at overveje hvor meget kølepasta du har brug for, da de forskellige du kan her få brug for en del mere kølepasta end den almene bruger.

Skal du bare have bygget din egen PC, så er driftstemperaturen den vigtigste overvejelse, da alle kølepastaer har nok indhold i dem til at kunne have flere påføringer uden problemer.

Derfor kan det være nok for dig kun at købe en 1,5 g eller mindre kølepasta, da du så er sikker på at kunne have en del påføringer, så selvom du kommer til at lave fejl, så har du stadig nok til at kunne få et korrekt lag kølepasta på din CPU.

Generelt så kan du regne med at ca. 2 g kølepasta giver dig omkring 10 påføringer før at den løber tør.

Hvis du skal bruge meget kølepasta, f.eks. hvis du selv bygger og reparerer mange computere ad gangen, så kan du også få kølepasta med stort indhold, så du er sikker på at have rigeligt med påføringer.

Her kan du få kølepasta på helt op til 25 g, hvor du her vil kunne have nok kølepasta til mere end 100 påføringer, så du ikke konstant skal bestille nyt kølepasta efter bare et par påføringer.

Det kan derfor være vigtigt for dig at overveje hvor meget kølepasta du skal bruge, så du ikke har en masse overskydende pasta der kommer til at ligge og tørre ud.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007