Køleskabspære

LED køleskabspære er specielt lavet til køleskabe og frysere. Køleskabspærer kan håndtere en fugtigheden og temperaturen i et køleskab og en fryser.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Køleskabspære

LED køleskabspære E14 Mat - 3,2W (25W) Philips
 3 Anmeldelser
LED køleskabspære E14 Mat - 3,2W (25W) Philips
LED køleskabspære E14 Mat - 3,2W (25W) Philips
 3 Anmeldelser

LED pære med varmt hvidt lys
Til brug i badeværelse og køkken

Læs mere På lager

Køleskabspære - Effektivt lys til køleskabet

Her på siden finder du vores komplette udvalg af køleskabspærer, som kan holde til temperaturen og fugtigheden, samt giver lys i køleskabet.

De fleste køleskabe har en eller anden form for lys, som tænder når du åbner køleskabets låge, nogle har en LED skinne og andre en pære.

Ligesom du kender det fra dine almindelige pærer, er det også muligt at få køleskabspærer med LED og en skruesokkel.

LED køleskabspærer er energibesparende i forhold til de ældre glødepærer, og selv om du ikke har lys i køleskabet andet end når du åbner lågen, så kan det godt betale sig at udskifte den gamle køleskabspære til en LED køleskabspære.

Til forskel fra en almindelig pære er køleskabspæren udviklet til at kunne klare både temperaturen og fugtigheden i køleskabet, derfor kan køleskabspæren klare helt ned til ca. -50 grader i temperatur og er vandtæt.

Men hvordan finder du den rigtige og hvad skal du vide når du kigger efter køleskabspære?

Det forsøger vi at give et bud på herunder, så du kan få lidt hjælp på vejen, til at finde den helt rigtige pære til dit køleskab.

5 ting du skal vide når du kigger efter ny køleskabspære

Der findes mange forskellige udgaver af køleskabspærer på markedet, og når du skal finde den rigtige til dit køleskab, er der ikke så stor forskel på at købe en almindelig LED pære og en køleskabspære.

Vi har herunder samlet nogle ting, som det kan være godt at vide, når du kigger efter køleskabspære.

#1 - Sokkel på Køleskabspærer

Det er først når der ikke er lys i køleskabet, når du åbner lågen at du opdager hvor vigtigt lyset er.

Det kan være irriterende af famle sig vej rundt i køleskabet, for at finde de rigtige fødevarer i mørket, men det kan dog lade sig gøre.

Du har måske før oplevet at pæren i køleskabet er sprunget og ved hvor frustrerende det kan være, eller også er det første gang du skal kigge efter ny køleskabspære.

Uanset om det er første gang eller ej, så sker det ret sjældent at køleskabets pære sprænger, især hvis det er et nyere køleskab du har, og derfor kan du have glemt hvad du skal kigge efter, når du skal finde en ny køleskabspære.

Når køleskabspæren er sprunget, er det vigtigt at du finder en pære der har samme specifikationer som den gamle, og her skal du især holde øje med den sokkel pæren har.

De fleste køleskabspærer har en lille sokkel, som kaldes E14, men der findes enkelte modeller, der har en anden type fatning.

Soklen på en køleskabspære er den del af pæren, der skrues ind i fatningen i køleskabet og på en E14 sokkel, måler denne sokkel 14 mm. i diameter.

Får du fat i en køleskabspære med en forkert størrelse sokkel eller en sokkel med en forkert udformning, kan du ikke få pæren sat ned i soklen i køleskabet.

#2 - Effekt i Køleskabspærer

Når du har fundet ud af hvilken sokkel din nye køleskabspære skal have, er det tid til at kigge på effekten af pæren.

Du kan evt. kaste et kig på din gamle køleskabspære og se hvilken effekt denne har, men er det en ældre glødepære og du gerne vil have en LED køleskabspære i stedet for, kan du ikke umiddelbart se den samme effekt på LED pæren.

Det skyldes at en LED pære har brug for en meget lavere effekt end for eksempel en glødepære, så her skal du kigge på udvalget af LED køleskabspærer.

Når du kigger ned over udvalget af LED køleskabspærer, vil det ofte være angivet, hvilken effekt LED pæren svarer til i de ældre glødepærer, hvor tallet er angivet i parentes.

Typisk vil LED køleskabspærens effekt være angivet således: 1,7W (15W)

Her er 15W det som din gamle køleskabspære kan have angivet, og du kan altså skifte pæren ud til denne pære. 

En køleskabspære af ældre dato vil ofte have en effekt på enten 7, 15 eller 25W og når du kigger efter ny LED køleskabspære skal du således kigge efter henholdsvis 0,9, 1,7 og 3,2W.

Du kan dog også stadig få fat i glødepærer til dit køleskab.

#3 - Formen på Køleskabspæren

Nu har du en køleskabspære med den rigtige sokkel og den rigtige effekt, så nu er turen kommet til formen på pæren.

I mange køleskabe er der meget begrænset plads til køleskabspæren, og derfor er udformningen en vigtig faktor, for at du kan få plads til pæren, bag afskærmningen.

De fleste køleskabspærer har en form der minder meget om hinanden, men det er vigtigt at pæren ikke bliver for stor i omkredsen.

Når du kigger på køleskabspære vil du ofte i specifikationerne kunne så omkredsen eller størrelsen på selv glasset i pæren, dette kaldes i mange tilfælde for “bulb”.

Tallet for pærens dimensioner er ofte angivet i millimeter og kan angive diameter, såvel som længde og højde.

For at være sikker på du får en pære i de rigtige dimensioner, kan du evt. måle den gamle pære med et målebånd, eller kaste et blik i køleskabets brugsanvisning.

#4 - Farvetemperatur i Køleskabspærer

Farvetemperaturen på køleskabspæren angiver om lyset er koldt eller varmt, og dette angives i Kelvin (K).

Kelvin er en skala for farven på lys, der går fra 0 - 10.000K, jo lavere tal, jo varmere farvetone.

De fleste køleskabspærer har en farvetemperatur på ca. 2700 Kelvin, hvilket angiver at lyset er en varm hvid farve.

Du kan dog også finde køleskabspærer med andre farvetemperaturer, men et meget koldt lys i et hvidt køleskab, kan blive meget skarpt at kigge ind i, derfor bør du overveje at vælge et varmt lys.

Det kan også være du vil gå i en helt anden retning, og have et farvet lys, fx. grønt eller rødt lys i dit køleskab, i så fald skal du finde en farvet køleskabspære.

#5 - Levetid for Køleskabspærer

Køleskabspærer har en ret lang levetid, især hvis du har en LED køleskabspære, da disse kan holde i meget lang tid.

Er din køleskabspære af glødepære typen, vil den oftest have en levetid på ca. 1000-1500 timer.

Vælger du derimod en LED køleskabspære, kan pæren ofte have en levetid på op til 30.000 timer.

Levetiden for pærer generelt angives i timer, og det er altså det antal timer at pæren kan være tændt i, inden den sprænger eller går ud.

Det vil sige at en glødepære med en levetid på 1000 timer, kan være tændt i 42 dage, uafbrudt, før den skal skiftes.

En LED køleskabspære med en levetid på 30.000 timer, kan være tændt i 3,4 år uafbrudt, før den skal skiftes.

Nu står køleskabspærer jo sjældent tændt mere end få minutter ad gangen, så det er rigtig lang tid at en køleskabspære kan holde, og også derfor at det sjældent er nødvendigt at skifte den. 


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007