Ligesliber

Mangler du en ligesliber til at komme skarpe kanter og splinter til livs til dine metalelementer, så har vi løsningen her.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Ligesliber

Bosch ligesliber GGS8CE (750W)
Bosch ligesliber GGS8CE (750W)
3405 DKK
Læg i kurv
Bosch ligesliber GGS8CE (750W)

Kraftfuld 750W motor, med blød start
KickBack Stop

Læs mere Fjernlager
Levering: 2-4 hverdage
Senest 22. marts 2024

Ligesliber - til slibning af mindre områder

Her på siden finder du vores udvalg af ligeslibere, som ofte bruges til slibning af mindre områder på metal, for eksempel i forbindelse med svejsning eller fjernelse af rust.

Når du arbejder med metal og for eksempel svejser, skærer eller fræser i metallet, så får man ofte nogle meget skarpe kanter og splinter på metallets sider.

Disse skarpe kanter og splinter kan udgøre en sikkerhedsrisiko, da de kan være lige så skarpe som knive, og hurtigt kan rive huden op på både arme og hænder.

Med en ligesliber kan du afgrate splinter og kanter, og det er en vigtig del af arbejdsprocessen, som gøres helt lige til med en ligesliber.

En ligesliber kan ofte håndteres med en enkelt hånd, hvilket gør at den anden hånd kan fastholde materialet, og det er ikke kun metal en ligesliber kan bruges til.

Hvis du er i tvivl om hvad du skal kigge efter når du leder efter en ligesliber, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt nyttig information, som kan hjælpe dig med at finde frem til den helt rigtige ligesliber, til dit behov.

8 ting du skal vide om ligeslibere

Der findes flere forskellige modeller af ligeslibere, og disse modeller kan afvige fra andre både i forhold til drivmiddel, størrelse, vægt og omdrejningstal, så hvordan kan du vide hvad du skal kigge efter?

Læs med herunder og bliv klogere på ligesliberen, så du er bedre rustet tilat vælge den rigtige ligesliber for dig.

#1 - Ligesliber til trykluft eller strøm?

En ligesliber kan fås til både strøm og trykluft, funktionen er dog den samme uanset om du vælger den ene eller den anden.

En ligesliber til trykluft kan ofte nå et højere omdrejningstal og har en større kraft en modellerne til el, og derudover er de ofte mindre i størrelsen.

Ligesliberen til trykluft bruges ofte på karosseriværksteder og værksteder, hvor der er en stor kompressor til rådighed og hvor der er brug for en meget kraftfuld maskine.

Ligesliberen til strøm kan også fås med utrolig kraftfulde motorer, der kan levere høje omdrejningstal, men maskinen bliver i så fald noget større at håndtere.

Fordelen med modellerne til strøm er dog at de kan bruges overalt, hvor der er adgang til strøm, og du er ikke afhængig af at skulle have adgang til en kompressor, som kan levere en masse kraft til maskinen.

I langt de fleste situationer eller projekter, vil en ligesliber til strøm være en rigtig god og effektiv løsning, og her vil du typisk få den samme kraft hver gang i modsætning til modellen til trykluft, som er afhængig af kompressorens kapacitet.

#2 - Omdrejningshastighed for ligesliber

Du kan finde ligeslibere med forskellige omdrejningshastigheder, som kan variere fra ca. 6000 o/min til 20.000 o/min., og når der omtales omdrejningshastigheden, skal du være opmærksom på om det er angivet i ubelastet eller belastet.

Omdrejningshastigheden for en ligesliber vil altid være noget højere når maskinen ikke er belastet af kontakten med et materiale og derfor kan det være fornuftigt at kigge på hvad den belastede omdrejningshastighed er.

Den belastede omdrejningshastighed kan give et mere reelt billede af maskinens kraft og jo mindre forskellen er på den belastede og ubelastede omdrejningshastighed, jo bedre.

Nogle ligeslibere har en justerbar omdrejningshastighed, som betyder at du kan justere omdrejningshastigheden til den opgave du er i gang med.

Justerbar hastighed kan være en stor fordel, hvis du arbejder på forskellige projekter, i forskellige materialer eller med forskellige slibeopgaver, da ikke alle opgaver og materialer kræver en høj hastighed.

#3 - Størrelse på Ligesliber

Når du skal vælge en ny ligesliber, så kan du med fordel overveje størrelsen på maskinen, og her tænkes på den fysiske størrelse, ikke på kraften.

Nogle modeller af ligeslibere er meget store og jo større maskinen er, jo flere kræfter skal du bruge på at håndtere den og jo mere uhandy er maskinen.

Det er en fordel, hvis maskinen ikke er større end du kan have et fast greb om denne med en enkelt hånd, så har du den anden hånd fri til at fastholde det materiale du arbejder med.

En større maskine kræver ofte at du bruger begge hænder til håndteringen og det betyder at det materiale du arbejder med skal spændes fast eller fastholdes på anden vis.

#4 - Vægt på Ligesliber

Vægten på din ligesliber spiller ofte en lige så stor rolle som den fysiske størrelse på ligesliberen, og ofte hænger de to faktorere sammen, da en større ligesliber ofte også vejer mere.

Hvis du skal håndtere en tung ligesliber i flere timer, kan du blive meget træt i både hænder, arme og nakke/skuldre, og det kan betyde at du må stoppe med arbejdet før opgaven er løst færdig.

Samtidig kan en lettere maskine betyde at du kan arbejde med maskinen i længere tid og slipper for spændinger og smerter i arme, hænder og nakke/skuldre.

En let maskine kan også gøre det lettere at komme ind i alle kroge og hjørner på svært fremkommelige steder.

Derfor er rådet herfra at du bør overveje hvor tung en maskine du kan arbejde med, der findes nemlig mange modeller der ikke vejer mere end ca. 2 kg. men også en del modeller der kan veje helt op til 5 kg.

#5 - Udskiftning af slibehovede på Ligesliber

Hvis du ofte har brug for at skifte mellem forskellige slibehoveder på din ligesliber, fordi du enten har forskellige opgaver eller arbejder med forskellige materialer, kan du med fordel være opmærksom på hvordan udskiftningen af slibehoveder foregår.

På nogle modeller af ligeslibere kan du skifte slibehovedet med en lynspændemøtrik, der ikke kræver værktøj, hvilket kan gøre det hurtigere og lettere at skifte slibehovedet.

På andre modeller kræver det lidt værktøj at skifte slibehovedet, for eksempel kræver det ofte en skruenøgle, og det kan gøre det lidt mere besværligt.

Hvis du ikke skifter slibehoved så ofte kan du med fordel vælge den model, hvor du skal bruge værktøj, da disse ofte er lidt billigere end modellen med lynspændemøtrik.

#6 - Fastspænding af Ligesliber

Har du brug for at kunne fastspænde din ligesliber til for eksempel et værkstedsbord, så skal du være opmærksom på at finde en model, der er særlig egnet til dette.

Det er nemlig ikke alle ligeslibere der er lige velegnet til fastspænding, men fastspændingen giver en god mulighed for at slibe materialer, som kræver at du kan holde med begge hænder.

Fastspænding er oftest primært en fordel, når du arbejder med mindre emner, som kræver lidt mere præcision i slibningen, eller som skal slibes finere end andre emner.

For at kunne fastspænde en ligesliber kræver det ligeledes lidt ekstraudstyr, som for eksempel en borestander eller et drejesystem.

#7 - Genstartsbeskyttelse af Ligesliber

Hvis du oplever en strømafbrydelse, når du arbejder med din ligesliber, kan du sikkert, ligesom de fleste andre, finde på blot at lægge ligesliberen fra dig og undersøge problemet.

Når det lykkedes dig at få strøm igen, kan din ligesliber risikere at starte op igen, og forvolde skade på materialet eller personer, som forsøger at få fat på den.

Derfor kan det være en fordel at overveje en ligesliber model med genstartsbeskyttelse, som betyder at maskinen ikke kan starte før du igen har fat i den og har haft den slukket og tændt, ved hjælp af knappen på maskinen.

#8 - Eksempler på opgaver en Ligesliber bruges til

En ligesliber kan bruges til mange forskellige opgaver i både træ, metal og plastik, alt efter slibehovedet og vi har samlet nogle eksempler på opgaver, hvor du kan bruge ligesliberen.

  • Afgrate splinter og skarpe kanter fra metal
  • Afslibning af rust på metal
  • Finpudsning af svejsesamlinger
  • Fræsning i træ
  • Fræsning i plast
  • Pudsning af kanter på træ og plast
  • Polering af materialer
  • Afslibning af maling og lak

Leveringstid
0
0
Vælg alle
Type
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007