Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her!   -   Bliv kølet ned i sommervarmen.

Netværkskabel S-FTP Cat6a - Hvid

Cat6a standarden understøtter en båndbredde på op til 500 MHz og hastigheder helt op til 10 Gbit/s. Et S/FTP netværkskabel har 2 afskærmninger.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Netværkskabel S-FTP Cat6a - Hvid

Hvilket netværkskabel skal jeg vælge?

CAT5, CAT6 eller CAT7? Skærmede eller uskærmede? Bløde eller hårde kabler? Hvad betyder UTP? Lær det hele i denne video.

Netværkskabel SFTP Cat6a - Hvid

Et SFTP Cat6a netværkskabel er et dobbeltskærmet netværkskabel af højeste kvalitet, der understøtter en båndbredde på 500 Mhz og en overførselshastighed på 10 Gbit, også over større længder.

Hvis du skal bruge et kabel på over 20 meter, bør du være opmærksom på, at overførselshastigheden går ned på 1 Gbit.

Skal du trække netværkskabler i hjemmet eller på kontoret, og skal de trækkes sammen med andre kabler, der eventuelt kan påvirke signalstyrken, så kan det bedst betale sig at bruge skærmede kabler frem for UTP.

Hvad betyder SFTP?

SFTP eller S/FTP står for Skærmet Folieskærmet Parsnoet kabel (på engelsk screened fully-shielded twisted pair), hvilket betyder at de parsnoede kabler inde i kablet er pakket ind i en folie og folien er så igen omgivet at en metal sok, som så er dækket af kappen.

Dette beskytter kablet mod udefrakommende støj, der ellers kan have stor indflydelse på både overførselshastigheden og datastrømmens integritet.

Derfor er det en god ide at bruge skærmede kabler frem from uskærmede, da du ikke kommer til at have problemer med overførslen af data. Ved at bruge dobbeltskærmede kabler er du sikker på, at intet generer overførslen af dine data, og at kablet kan opretholde den lovede hastighed på helt op til 20 meter.

Hvorfor vælge SFTP?

SFTP kabler benyttes hovedsageligt i opsætninger, der kræver at kablet kan leve op til den lovede hastighed.

SFTP kabler kan godt være hårdføre, og det er ikke godt at bukke dem for skarpt, da dette kan ødelægge skærmningen imellem kappen og de parsnoede kabler, men det er alligevel en fordel at bruge dobbeltskærmede kabler, hvis du trækker dem sammen med andre kabler, især strømkabler.

Strømkabler kan have indflydelse på datatrafikken hvis de ligger for tæt på et datakabel. Det vil give en ujævn forbindelse, der falder ud og mister data. Derfor er den bedste løsning at vælge dobbeltskærmede kabler, for så kan det næsten ikke gå galt.

Dobbeltskærmede kabler er naturligvis lidt dyrere end de uskærmede, men det er alle pengene værd at sikre din datatrafik mod fremtidige problemer, og så er de også langt mere robuste end almindelige skærmede og uskærmede kabler.

Hvad er så forskellen på SFTP og STP?

STP står for Shielded Twisted Pair (på dansk Skærmet Parsnoet), hvilket betyder at de er skærmede, men de er mere sarte end SFTP kabler, da de parsnoede kabler inde under kappen kun er omgivet af en metal sok, men ikke en folie ligesom i SFTP kabler.

Dette betyder, at STP kabler er meget mere sarte overfor buk end SFTP kabler, da det ikke tager meget for metalsokken at åbne sig og derved give adgang til de parsnoede kabler, der så kan udsættes for udefrakommende støj.

Hvorfor bør du investere i de dyrere, skærmede kabler?

Mange internetudbydere kan ikke garantere for, at du får den lovede hastighed du betaler for, hvis du bruger et kabel der ligger under Cat6. Så et Cat5 kabel kan være årsagen til, at din internetforbindelse ikke er optimal. Det er en god tommelfingerregel at huske på, når du køber LAN kabler.

Vælg et hvidt kabel - det passer til det meste

Skal kablerne ligge synligt, så kan det være en god ide at købe hvide kabler, der falder ind med baggrunden så som hvide paneler og vægge. Standarden for internet kabler er som regel grå, og de er meget mere synlige, hvis de ligger langs paneler eller er ført op af væggen.

Skal du trække nye kabler i hjemmet eller på kontoret for at få en mere stabil data forbindelse, så bør du overveje at købe et SFTP Cat6a netværkskabel. Det kan overføre data med 10 Gbit og understøtter båndbredder på 500 Mhz. Skal kablet ligge synligt, så er det en god ide at købe et hvidt kabel, da det falder ind med baggrunden, f.eks. hvide paneler og vægge. Derudover er det et robust kabel, der tåler en del uden at gå i stykker, da det er dobbeltskærmet med både folie og metalsok under kappen.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007