Netværkskabel S-FTP Cat6a - Grå

Hvis du vil være helt sikker på en perfekt forbindelse og fuld hastighed skal du bruge et Cat6a netværkskabel til din internet forbindelse.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Netværkskabel S-FTP Cat6a - Grå

Hvilket netværkskabel skal jeg vælge?

CAT5, CAT6 eller CAT7? Skærmede eller uskærmede? Bløde eller hårde kabler? Hvad betyder UTP? Lær det hele i denne video.

Netværkskabel SFTP - Kategori 6a

Internetudbydere i Danmark anbefaler, at man som minimum benytter et godkendt kategori 6 kabel (250 MHz og 10 Gigabits op til 55 meter, derefter 2 Gigabits), for ellers giver de ikke garanti for hastigheden. Men med et kategori 6a-kabel, vil du være helt sikker på en perfekt forbindelse og fuld hastighed; kategori 6a-kablet understøtter nemlig hastigheder på op til 10 Gigabit, og har en båndbredde på 500 MHz. Derved får kablet en dataoverførselshastighed på helt op til 10.000 Mbps. Så her taler vi altså om et kabel som har kapacitet til en yderst stabil og uforstyrret forbindelse - fremtidens kabel.

De fleste af vores kategori 6a-netværkskabler er LSZH-kabler (Low Smoke Zero Halogen), hvilket vil sige, at kablet har en lav røgudvikling og at der ikke frigives farlige giftstoffer under en brand.

S-FTP netværkskabel

S-FTP står for Shielded Foilded Twisted Pair, som betyder, at kablet er dobbelt skærmet og parvis skærmet. Når et kabel har to afskærmninger sikres det mod både høj- og lavfrekvente forstyrrelser, også kaldet EMC-støj. Derfor er det et fordelagtigt kabel at vælge, hvis det skal ligge sammen med andre kabler, som kan forstyrre signalet, især andre strømkabler. Kabeltypen giver også høj mekanisk holdbarhed mod eksempelvis vibrationer.
I samme omgang kan dette kabel klare en langt mere kompliceret opsætning end dem, hvor UTP-kabler (uskærmede), bruges. Et S-FTP netværkskabel fungerer derfor godt i professionelle sammenhænge som en arbejdsplads, og bruges, når der er meget høje krav til at den lovede hastighed på kablet skal overholdes.

Fordelen ved et skærmet kategori 6a-netværkskabel er altså, at hastigheden holdes i top, at der ikke forekommer datatab i kablerne, og at det kan klare en professionel og avanceret opsætning.

Forskellen på UTP, STP og S-FTP?

UTP, STP og S-FTP er bogstaver, som beskriver, hvordan et kabel er afskærmet mod udefrakommende støj.
UTP: Uskærmet kabel. Bruges oftes i det private hjem, hvor internetopsætningen er enkel.
STP: Fletskærmet kabel – inderlederne er parvis skærmet. Bruges på arbejdspladser, hvor internetforbindelsen vægtes højt.
S-FTP: Flet- og folieskærmet kabel – inderlederne er parvis skærmet og hele kablet er skærmet indvendig med folie. Bruges ligeledes på arbejdspladser og i IT-virksomheder, hvor der stilles meget høje krav til forbindelsen, og hvor kablet ligger tæt sammen med andre kabler.
Et S-FTP er den type kabel som er højest skærmet, fordi der her er tilføjet en ekstra folieafskærmning.

Kabel eller trådløst?

Mange er i dag blevet glade for den trådløse forbindelse – væk med et hav af ledninger og større bevægelighed med sin computer. Men den trådløse forbindelse har den store ulempe, at stabiliteten ikke er lige så høj. Her kan hastigheden i højere grad variere og der kan forekomme datatab. Dette kan accepteres hvis internettet primært bruges til at surfe derhjemme. Helt anderledes ser det ud, hvis det er angående arbejdspladsens internetforbindelse, eller er professionel gamers. Her kan vigtig data gå tabt og pludselig give ubehagelige konsekvenser, så her går man efter den mest stabile og støjfri forbindelse. Det er kun et godt netværkskabel der kan være garant for det. Hvis kablerne generer én, kan man jo nemt skjule dem langs væggen, så de ikke fylder.

Så leder du efter et stabilt netværkskabel er du kommet til den rette side, og vi håber at du finder det du søger.

Hvilket netværkskabel man har, er med til at afgøre hvor stabil en internetforbindelse man har. Selvfølgelig forudsat at du har investeret i en god internetforbindelse fra din udbyder. Det er dog i høj grad også netværkskablets funktioner, såsom kategori og afskærmning der afgør, hvor fornøjelig eller frustrerende ens net-surfing eller kontorarbejde skal være. Inden du køber dit nye kabel er det en god idé at tænke over, hvor høje krav du har til din internetforbindelse og dens stabilitet. Hvis du ikke ønsker at blive forstyrret i dit arbejde og/eller i din fritid som gamer, så er et S-FTP kategori 6a netværkskabel dét, du skal overveje.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007