Elon Musk i Åbent Brev: Stop AI før det er for sent!

Elon Musk i Åbent Brev: Stop AI før det er for sent!
Illustration af AI, via canva.com
29. marts 2023 kl 13.24
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Elon Musk, Steve Wozniak, og hundredevis af personer i tech branchen, samt professorer har underskrevet et åbent brev som har et formål: stop udvikling af store AI tiltag.

Brevet kommer i kølvandet på den store udvkling af især de populære chatbots som fx ChatGPT.

Dette mener disse mange eksperter blot er starten på noget der i sidste evne kunne skade menneskeheden, fremfor at gavne den.

Opsummering: Derfor vil de stoppe AI før det er for sent

AI, er i bund og grund en positiv ting, med det forbehold at det bliver brugt korrekt.

Af samme årsag vækker det stor bekymring hos eksperter, ikke grundet selve teknologien, men grundet menneskers evne til at være forebyggende og undgå problemer når de bruger AI.

Et citat fra brevet lyder "Avanceret AI can skabe enorm og fundamental ændring i hele jordens og menneskets historie, og burde blive planlagt og styret med enorm ynde og forsigtighed".

Netop den sidste det af dette citat, er det som eksperterne og de de har underskrevet brevet, er bange for.

De mener nemlig ikke, at denne forsigtighed og styring er blevet grundlagt, og resultatet, i følge dem, kunne nemt blive at AI "løber løbsk" og ender med at blive ude af kontrol.

Brevet opsummeres med et ønske om at "stoppe alt udvkling af AI, som er mere kraftfuld end GPT-4", som er det mest avancerede AI system lige nu.

Herefter mener de, at der skal laves enormt meget research, og forberedelse, og ikke mindst redegørelser for om det overhovedet er relevant at videreudvikle på AI, samt hvordan og hvorfor.

AI bør være til for menneskers skyld, og passer vi ikke på, kan AI i stedet ende med at erstatte os, lyder det i brevet.

Du kan læse det officielle åbne brev her. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg