Ny forskning: Gaming kan øge børns intelligens!

Ny forskning: Gaming kan øge børns intelligens!
Billede er fra Pixabay
16. maj 2022 kl 15.09
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Ny forskning viser, at det faktisk kan forbedre børns intelligens, hvis de spiller computerspil i stedet for at bruge tiden på sociale medier og tv.

Mange forældre spekulerer sikkert på, om deres børn bruger for meget tid foran skærmen. 

Et nyt studie viser dog, at det faktisk kan booste børns intelligens, hvis de gamer.

Forskere fra Karolinska Institutet i Sverige har indsamlet data på baggrund af tests med 5000 amerikanske børn i alderen ti til 12 år. 

Deres formål har været at måle børnenes generelle kognitive evner og undersøge, om skærmtid har en indvirkning på de unges intelligens.

— Læs også: Menneskelignende robot er UNIK kunstmaler!

Gaming forbedrer børns IQ

I forskernes forsøg spurgte de både børnene og deres forældre om, hvor meget tid de unge brugte på at se tv, spille videospil og være på de sociale medier.

Efter en periode på to år vendte forskerne tilbage til børnene, som igen fik samme intelligenstest.

Her viste resultaterne sit tydelige sprog. Børn, der brugte mere tid end gennemsnittet på at game, forbedrede deres intelligens med 2,5 point på IQ-skalaen.

Til sammenligning viste forskernes tests ingen synlige forbedringer, når det gjaldt børnenes brug af sociale medier eller fjernsynskiggeri.

— Læs også: Epic Games og LEGO vil forme metavers til børn!

Klogere børn

I undersøgelsen screenede forskerne blandt andet børnene for læseforståelse, ordforråd, opmærksomhedsevne og generel læringsevne.

Her viste forsøget, at der især var en stor effekt efter to år, hvis barnet hovedsageligt valgte at game frem for at være på sociale medier eller se tv.

Torkel Klingberg er professor på Karolinska Institutet og forsikrer nu alle forældre om, at gaming rent faktisk kan have positive effekter på deres børns intelligens:

"Vores undersøgelse er ikke en decideret opfordring til forældre om at lade deres børn game uden begrænsninger. Men for de forældre, som bekymrer sig om børnenes gaming, kan vi nu berolige dem ved at sige, at deres børn sandsynligvis bliver endnu klogere af det," siger Torkel Klingberg fra Karolinska Institutet i Stockholm.

— Læs også: Unge vil omfavne det nye metavers

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg