Google fjerner 100.000 biler fra vejene med grønt tiltag!

Google fjerner 100.000 biler fra vejene med grønt tiltag!
Billede fra Google
17. maj 2022 kl 13.35
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Sidste år lancerede Google grønne ruter i Maps, hvor brugerne får anbefalet den mindst CO2-udledende rute. Det har indtil nu sparet verden for 500.000 tons CO2-udledning. 

I efteråret 2021 præsenterede Google et genialt grønt tiltag, som har gjort det nemmere at foretage klimavenlige valg, når man planlægger sin rejse.

Kommunikationschefen for Google i Danmark har lige meddelt, at brugerne i USA og Canada nu har rejst 138 millioner kilometer ad de grønne ruter.

Det har sparet omkring 500.000 tons CO2-udledning, hvilket omtrent svarer til at fjerne 100.000 biler fra vejene. 

Sådan lyder meldingen til avXperten fra Jesper Vangkilde, som er Googles kommunikationschef i Danmark:

"Vi forsøger at bygge grønne alternativer ind i alle vores produkter. Og når millioner - eller milliarder - af mennesker foretager milliarder af små, grønne valg, gør det en reel forskel i den store skala."

— Læs også: Robotter bygger selv enorm vandkraftdæmning i Kina!

Enorm klimaeffekt

Google-chefen er meget begejstret for initiativet, som er en klar indikation på, at små grønne valg i hverdagen kan have en helt enorm betydning i en større skala.

Ifølge Det Internationale Energiagentur står biltrafik for 75 procent af verdens udledninger på transportområdet. 

Da Google i oktober sidste år lancerede den grønne feature i USA og Canada, lød vurderingen, at det ville spare en million tons CO2-udledning om året. 

Det tal svarer til at fjerne 200.000 biler fra vejnettet.

— Læs også: Slut med kø: Trafiklys med kunstig intelligens er vejen frem!

På vej til Europa

Den dugfriske melding fra den danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde, indikerer altså, at Googles grønne tiltag er en succes.

Flere milliarder mennesker bruger Google i dagligdagen, så der er potentiale for en kolossal effekt til gavn for hele kloden, når den grønne feature bliver rullet mere ud.

Det seje tiltag med grønne ruter i Google Maps bliver tilgængeligt i Europa i løbet af året, lyder meldingen fra Jesper Vangkilde til avXperten, som er begejstret over brugernes adfærd:

"Det er jo virkelig opløftende at se, hvordan brugerne faktisk agerer grønt i en digital tjeneste som Maps. Det kan være, ruten er nogle minutter længere - til gengæld er den grønnere, og det vægter mange højt", siger Jesper Vangkilde til avXperten.

— Læs også: Smarte Google-briller kan oversætte sprog i realtid!

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg