Google Fyringer: Foretaget af Automatisk Algoritme?

Google Fyringer: Foretaget af Automatisk Algoritme?
Billede: Canva.com
24. januar 2023 kl 09.15
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

I 2020 så verdens tech-giganter en enorm vækst, men de er nu så småt ved at være tilbage til hverdagen, og dette rammer nu også Google.

Google har grundet en presset økonomi, været nødsaget til at fyre 12.000 medarbejdere, og føler dermed trop efter mange andre tech virksomheder, der også har været i gang med fyringsrunder.

Det specielle ved netop Googles fyringsrunde, er at der efter sigende er blevet brugt en automatisk fyringsmetode til mange af de tusinde fyringer.

Fyret af algoritme?

En af de 12.000 fyrede medarbejdere ved Google er Justin Moore, og måden fyringen har fundet sted på, har fået ham til tasterne på LinkedIn.

Justin Moore skriver her, at han efter 16,5 år som ansat ved Google, pludselig klokken 3 om natten har fået en automatiseret besked om, at han er blevet opsagt.

Han skriver derudover, at dette er den eneste information, han har modtaget om opsigelsen, og har ikke fået direkte besked fra ledelsen på nogen måde.

Med den automatiserede fyringsseddel, der er blevet sendt klokken 3 om natten, lader det til at Google har gjort brug af en algoritme, til både at finde de medarbejdere der skulle opsiges.

Der er endnu ikke hårde beviser på netop hvordan disse automatiske fyringer er blevet foretaget, men det lader til at en algoritme har valgt en række mennesker der skulle fyres, højst sandsynligt ud fra forskellige “performance”-parametre.

Justin Moore og de 12.000 andre opsagte Google medarbejdere, har nu udsigt til at skulle finde et nyt job i en branche hvor der for tiden bliver fyret flere, end der bliver ansat.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg