Mercedes-Benz: Første “Level 3” Selvkørende bil!

Mercedes-Benz: Første “Level 3” Selvkørende bil!
Billede: Canva.com
30. januar 2023 kl 15.24
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Mercedes-Benz har fået godkendt den første level 3 selvkørende bil. De forskellige levels antyder sikkerheden omkring den selvkørende bil, samt hvor opmærksom føreren af bilen skal være, når autopiloten er slået til.

Level 3 niveauet Mercedes-Benz nu har ramt, betyder at føreren nu kan slippe rattet, samt føreren ikke behøver være opmærksom på trafikken, men skal dog være klar til at kunne gribe ind med kort varsel.

Andre udviklere af teknologien for selvkørende biler, har valgt at fokusere på at arbejde med level 4 versioner, da disse vil være væsentligt mere sikre end level 3.

Det at føreren af bilen skal være klar til at gribe ind i nogle situationer, betragtes som en stor fare, da føreren har været uopmærksom i en længere periode. Det kan derfor føre til en overdreven reaktion fra føreren, som eksempelvis en for hård opbremsning.

Autopilot kan kun bruges i nogle situationer

Det er ikke i alle situationer, hvor den selvkørende bil faktisk kan køre selv.

Mercedes siger, at autopiloten kun vil fungere ved hastigheder op til 40 mph (cika 65 kmt) på "egnede vej sektioner, og hvor der er høj trafiktæthed" - hvilket kunne at antyde, at det primært vil være tilgængeligt i, stop-and-go-trafik.

Det er kun i specielle lande og områder, selvkørende biler er lovlige endnu, så det er derfor en god ide at undersøge dette, hvis man gerne vil have fingrene i en bil der er delvist selvkørende.

Biler med automatisk kørsel følger en bestemt oversigt over grader af automation som er inddelt i levels/niveauer, som lyder sådan:

  1. Ingen automation
  2. Køre assistance
  3. Delvist selvkørende
  4. Betinget selvkørende
  5. Højt selvkørende
  6. Fuldt selvkørende
E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg