Nvidia's Store Fiasko: RTX 4080 Skifter navn til 4070 Ti!

Nvidia's Store Fiasko: RTX 4080 Skifter navn til 4070 Ti!
Billede: canva.com
6. januar 2023 kl 08.49
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Nvidia har modtaget stor kritik for deres nye grafikkort, og især når det gælder den førhen omtalte "RTX 4080 12 GB".

Dette grafikkort især, har nemlig vist sig at være ekstremt skuffende, og er egentlig ikke meget bedre end den forhenværende 3080 version, selvom Nvidia hævdede at kortet var op til 3 gange så hurtigt.

Dette faktum, samt en lang række online-reviews har fået Nvidia til at ændre navnet, så grafikkortet der før hed "RTX 4080 12 GB" nu hedder "RTX 4070 Ti".

RTX 4070 Ti - Stor kritik fra gaming verdenen

Grunden til den massive kritik fra forbrugerne, skyldes helt simpelt at den nye RTX 4070 Ti, som den nu hedder, simpelthen bare ikke lever op til hverken forventningerne, navnet, eller den pris den har.

Grafikkortet var i starten døbt som værende i 4080 serien, og derfor sammenligner alle kortet med den forhenværende generation, nemlig RTX 3080.

Derfor viser tallene uden tvivl, at Nvidia, ja nærmest har snydt deres brugere med denne markedsføring, hvor de hævdede at kortet var 3 gange hurtigere end den forhenværende generation.

En lang række benchmarks viser at 4070 Ti kortet yder næsten præcis det samme, eller kun en lidt bedre ydeevne i en lang række spil, i forhold til 3080 kortet fra sidste generation.

Netop dette var det som fik Nvidia til at ændre navnet, samt skære en del af prisen af.

Dette lille stunt fra Nvidia har skabt stor debat i gaming-forums verden over, og må siges at træde en del på industrien generelt.

Mange mener at Nvidia burde have indset at de måske skubbede 40-serien ud lidt for hurtigt, og i stedet skulle have brugt mere tid på at finjustere deres forskellige grafikkort.

Selvom Nvidia har frustreret mange med denne situation, må det stadig siges at deres "rigtige" 4080 kort, nemlig RTX 4080 16GB samt RTX 4090 kortene, er utrolig gode, dog også meget dyre i prisen.

Nvidia er stadigvæk førende i manges øjne når det gælder grafikkort, men skal samtidig passe på da deres omdømme tydeligvis er skrøbeligt som set ud fra denne situation.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg