Ny rumbil skal fragte folk rundt på Månen

Ny rumbil skal fragte folk rundt på Månen
Pressebillede fra Venturi Astrolab
11. marts 2022 kl 09.51
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Den amerikanske rumfarts-startup Venturi Astrolab har lige afsløret deres nye køretøj, som skal transportere mennesker og gods rundt på Månen. På sigt også på Mars.

Vi ser flere og flere rumfartsvirksomheder, som satser stort på at udvikle innovative tiltag i forhold til at sende folk til Månen.

Nu melder en amerikansk startup sig på banen med en ny opfindelse. Det er et særligt køretøj, der er beregnet til at fragte folk og forskellige former for gods rundt omkring på Månen.

Store ambitioner

Venturi Astrolabs nye Måne-bil hedder FLEX, som står for Flexible Logistics and Exploriation. Det nye køretøj er i stand til at samle ting op fra Månens overflade og transportere dem videre fra a til b. 

Bilen kan desuden også bruges til at fragte mennesker rundt på Månens overflade.

Det amerikanske rumfartsfirma har store ambitioner, og planen er at lave mange rumbiler. Venturi Astrolab håber også at udvikle biler, der kan køre rundt på Mars.

Lokaltransport på Månen

Det nye FLEX-køretøj er semi-automatisk, og man kan blandt andet betjene bilen via fjernstyring.

Venturi Astrolab satser målrettet på månebiler og lader andre rumfartsselskaber som NASA og SpaceX om at fragte folk til månen. Det fortæller startup-firmaets CEO, Jaret Matthews:

"Firmaer som SpaceX har allerede løst langdistance-transporten til Månen, så vores firma satser målrettet på at løse lokaltransporten, når folk først er kommet derop.

Vi vil gerne være det førende transportfirma på selve Månen," forklarer Jaret Matthews.

Læs også: SpaceX er med raketfart på vej mod rekord

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg