Nye solpaneler genererer strøm om natten!

Nye solpaneler genererer strøm om natten!
Billede fra Pixabay
20. april 2022 kl 09.06
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Forskere fra Stanford University har udviklet nogle særlige solpaneler, der er i stand til at frembringe strøm om natten. Elektriciteten kommer fra det ydre rum.

Den største ulempe ved de fleste solpaneler er, at de genererer meget lidt strøm på overskyede dage. Og ingenting om natten, når solen er borte.

Nu har et hold dygtige forskere fra det berømte Stanford Universitet i Californien skabt et særligt solcellepanel, der løser udfordringen.

Det amerikanske forskerholds solpanel er nemlig i stand til at opsamle strøm om natten.

På den måde fungerer det som en vedvarende energikilde hele døgnet.

Strøm fra det ydre rum

Det nye solpanel fungerer som de fleste andre om dagen, men fortsætter altså med at generere strøm om natten.

Når solen går ned, generer solpanelet nemlig elektricitet fra temperaturforskellen mellem den omgivende luft og solpanelets overfalde.

Den mere nørdede forklaring er, at det virker ved at tappe ind i den varme, som udstråles fra solcellernes overflade som infrarødt lys ud i det ydre rum.

— Læs også: FIFA FORKÆLER fodboldelskere med ny STREAMINGTJENESTE!

Stor fordel

Dermed har man en direkte natlig energikilde, der er et kæmpe fremskridt, forklarer Shanhui Fan, som er professor ved Stanford University:

"Vores nye solpaneler er stadig under udvikling. De fungerer ikke så godt på overskyede nætter, men de kan især være en stor fordel for folk, som bor i udviklingslande eller områder uden traditionelt elnet," siger Shanhui Fan. 

Solenergi har rykket sig markant over de sidste årtier, og det bliver virkelig spændende at følge udviklingen henover de kommende år.

— Læs også: Ny opfindelse opbevarer solenergi i 18 år!

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg