Robotter bygger selv enorm vandkraftdæmning i Kina!

Robotter bygger selv enorm vandkraftdæmning i Kina!
Billede fra Pixabay
10. maj 2022 kl 19.15
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Kunstig intelligens, robotter og ingen menneskelig arbejdskraft er nøgleordene, når kineserne bygger en kolossal ny vandkraftdæmning, som skal levere strøm til 100 millioner husstande.

I Kina har forskellige forskere og dygtige ingeniører iværksat et enormt byggeprojekt.

De bygger en kolossal vandkraftdæmning i de bjergrige tibetanske egne. Helt uden menneskelig arbejdskraft.

Den storstilede konstruktion bliver nemlig udelukkende bygget af robotter, som ved hjælp af deres kunstige intelligens opfører det enorme bygningsværk.

— Læs også: Smarte skruer sender selv stramme-alarm!

Robot-byggeri fra bunden

Den store vandkraftdæmning skal være hele 180 meter høj. Den bliver skabt stykke for stykke ved hjælp af ubemandede gravemaskiner, lastbiler, bulldozere, brolæggere og andet væsentligt værktøj.

Det hele bliver styret af robotter, som med deres kunstige intelligens anvender en teknik, der minder meget om at 3D-printe.

Yangqu er navnet på det store byggeprojekt, og når vandkraftdæmningen står færdig, vil den være i stand til at sende hele fem milliarder kilowatt-timer hvert år. 

Strømmen vil bevæge sig 1500 kilometer via en højspændingsledning, der udelukkende er bygget til grøn energi. Til gavn for mere end 100 millioner kinesiske husstande.

— Læs også: Robot-racerbil smadrer VERDENSREKORD!

3D-printer er vejen frem

Forskerne bag projektet fortæller som nævnt, at de vil bruge 3D-print som metode.

Efter flere års forbedring og tests er teknologien med en 3D-printer klar til det gigantiske byggeprojekt af vandkraftdæmningen Yangqu.

Selvsamme teknik er allerede blevet brugt i Dubai, hvor man også har skabt et bygningsværk ved hjælp af denne specielle metode. 

Bygningen i Dubai er dog kun seks meter i højden, så teknikken bliver for alvor testet på det store 180 meter høje bygningsprojekt i Kina.

— Læs også: Forskere udvikler superleder til LYNHURTIGE COMPUTERE!

Robotter arbejder hårdt

Derudover har kineserne også gode erfaringer med at bygge ved hjælp af kunstig intelligens. Faktisk har de allerede skabt verdens anden største dæmning på den måde.

Resultaterne har vist, at robotter og kunstig intelligens er meget velegnede, når man skal bygge i barske områder. Som for eksempel de tibetanske bjergrige egne.

Her kan miljøet nemlig både være svært og farligt for mennesker. Særligt på grund af den begrænsede ilt i de høje bjerge, der kan medføre hovedpine og udmattelse. 

Den tilstand oplever robotter ikke, og desuden er de i stand til at arbejde uden stop hele døgnet rundt.

Ifølge flere medier er robotterne allerede godt i gang med byggeprojektet. Det hele glider eftersigende problemfrit takket være den kunstige intelligens.

— Læs også: Japans første flyvende bil skal være fremtidens lufttaxa!

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg