Smarte dronefly skal bringe post ud!

Smarte dronefly skal bringe post ud!
Billede fra Royal Mail
12. maj 2022 kl 08.57
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Hvordan leverer man mere effektivt post ud til øer og andre udkantssteder? I Storbritannien vil postvæsenet indsætte 500 seje dronefly, som skal bringe breve ud til de øde egne.

I Storbritannien er der mange øde områder. For eksempel øgrupper som Hebriderne og Shetlandsøerne, der befinder sig i den nordlige del ud fra den skotske kyst.

Her kan det være svært at bringe breve og pakker ud til tiden, og derfor er The Royal Mail (det britiske postvæsen, red.) kommet på en virkelig smart løsning med droner.

— Læs også: Robotter bygger selv enorm vandkraftdæmning i Kina!

Effektiv drone-post

Postvæsenet har i længere tid testet nogle smarte ubemandede dronefly, som blandt andet har leveret post til Storbritanniens nordligste og mest øde ø, der hedder Unst.

Her fløj det seje dronefly en rute på 65 kilometer hver vej, og posten blev leveret hurtigt, sikkert og effektivt.

Droneflyene er ti meter lange og kan bære en last på op til 100 kilo. De er samtidigt i stand til at flyve omkring 1000 kilometer ad gangen.

— Læs også: Smarte skruer sender selv stramme-alarm!

Flyver uden pilot

De smarte dronefly kan både lette og lande på relativt små områder. Og de flyver uden pilot eller besætning.

De flyvende postbude suser nemlig afsted helt automatisk. De bliver dog overvåget af kontrolcenteret hos The Royal Mail, som hurtigt kan tage styringen via fjernkontrol, hvis det skulle blive nødvendigt.

Gode i dårligt vejr

Menneskelige piloter kan have svært ved at navigere i dårligt vejr. For eksempel tæt tåge, som der er meget af i det nordlige Storbritannien.

Her er droneflyene et super alternativ, da de nemt og hurtigt flyver igennem tågen. Helt af sig selv.

The Royal Mail forventer at indsætte 500 dronefly og afventer lige nu at få endelig godkendelse fra de britiske luftfartsmyndigheder.

— Læs også: Smart device omdanner lynhurtigt saltvand til drikkevand!

  


E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg