Smarte Google-briller kan oversætte sprog i realtid!

Smarte Google-briller kan oversætte sprog i realtid!
Billede fra Google
12. maj 2022 kl 10.40
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

I fremtiden behøver man måske ikke bekymre sig om sprogbarrierer, når man møder nye mennesker.

Google arbejder på nye smartbriller, der oversætter din samtalepartners sprog til dit eget modersmål, mens I snakker sammen.

De geniale nye Google-briller er lige nu en prototype, som techgiganten fortsat er i færd med at udvikle. 

Det har Googles CEO Sundar Pichai lige fortalt på firmaets I/O-konference, hvor han også kunne vise en kort demonstration af de seje briller, der fungerer ved hjælp af augmented reality.

— Læs også: Genial rygsæk til astronauter kortlægger Månen i 3D!

Live-oversætter sproget

Google-chefen fortæller, at de nye AR-briller kan live-oversætte din samtalepartners sprog, når du taler med vedkommende.

Teknologien fungerer nemlig ved, at oversættelsen bliver vist i brillernes linse, mens personen med et andet modersmål taler til dig.

Sundar Pichai understreger, at brillerne kun er en prototype. Derfor er det uklart, hvornår de unikke briller eventuelt kommer på markedet og ud til forbrugerne.

Du kan se en præsentationsvideo af de seje videobriller lige her:


Fremtidens AR

Det ville for eksempel være fantastisk at kunne bruge brillerne, når man rejser rundt i verden. På den måde vil kommunikationen altid være i top.

Foreløbigt giver et virkeligt spændende indblik i, hvordan techgiganter som Google ønsker at bruge augmented reality i fremtiden.

Senest har vi også set de legendariske Ray-Ban solbriller, hvor den nye Stories-model har fået en række fede features, der indebærer augmented reality.

Den bliver blandt andet solgt i Metas nye fysiske butik, der befinder sig i Californien. 

I det hele taget opruster techgiganter som Apple, Google, Microsoft og Meta markant, når det gælder nye bud på fremtidens VR-teknologi.

— Læs også: Facebook åbner sin første fysiske butik!


E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg