SpaceX vil have mennesker på Mars inden 2030!

SpaceX vil have mennesker på Mars inden 2030!
Billede fra Pixabay
9. maj 2022 kl 08.44
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Præsidenten og COO for Elon Musks rumfartsselskab har lige meldt ud, at SpaceX vil sørge for, at folk kommer på Mars inden udgangen af dette årti.

SpaceX gør det godt for tiden. I år har de sendt historisk mange genanvendte Falcon 9-rumraktter afsted. Lastet med satellitter til Starlink, der kan give lynhurtigt internet.

Og i fredags vendte fire af deres astronauter succesfuldt tilbage fra en mission til Den Internationale Rumstation. De tilbragte 177 dage på farten i en rumraket fra SpaceX i samarbejde med NASA.

SpaceX-CEO Elon Musk har flere gange understreget, at han vil have folk på Mars.

Hans ambition bliver nu tydeliggjort endnu mere af Gwynne Shotwell, der er COO for SpaceX.

— Læs også: Nu kan man tage sin Starlink med på farten!

De fire SpaceX-astronauterDe fire SpaceX-astronauter

Snart til Mars

I et interview fortæller Gwynne Shotwell, at SpaceX har en klar ambition om at få folk på Mars inden 2030. 

For mange lyder det måske som en vild tidshorisont, men SpaceX er overbeviste om ideen:

"Jeg tror, at vi vil få folk på Mars inden udgangen på dette årti. Jeg mener, at vi skal sende mere udstyr til den røde planet, for så vil folk i løbet af de næste fem eller seks år finde ud af, at det rent faktisk bliver muligt at tage til Mars," lyder meldingen altså fra Gwynne Shotwell, der er præsident og COO for SpaceX.

— Læs også: NASA og Fortnite-skaberne går sammen om at skabe VR-version af Mars!

Afsted i Starship

I samme interview vurderer SpaceX-præsidenten desuden, at rumfartsselskabet vil få folk på Månen endnu tidligere end Mars.

Elon Musks rumfartsselskab planlægger både at sende folk til Månen og Mars i deres specialdesignede Starship, som er det første genanvendelige rumskib, der har til formål at sende mennesker og last til andre planeter.

I øjeblikket er SpaceX ved at gøre klar til at lave den første testflyvning af det imponerende Starship-rumfartøj, og vi følger naturligvis udviklingen tæt.

— Læs også: NASA vil have flere på Månen

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg