Parabol Splitter & Parabol Combiner

En parabolsplitter gør det muligt at dele et Sat LNB signal til flere Sat modtagere. Installer en parabolsplitter til LNB’en og udgange til modtagerne.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Parabol Splitter & Parabol Combiner

Mere om Parabol Splitter og Parabol Combiner

Her på siden finder du udvalget i Parabol Splitter og Parabol Combiner.

En Parabol Splitter gør det muligt at splitte et signal op til flere enheder, og en Parabol Combiner gør det muligt at samle signaler, fra for eksempel almindeligt antennestik og en parabol, til ét kabel som er let og diskret at trække gennem en mur eller lignende.

Her på siden finder du også en lyn-beskytter, som kan beskytte din modtager mod overspænding i forbindelse med lynnedslag.

Du finder Parabol Splitter i forskellige størrelser, for eksempel:

 • 1 til 2
 • 1 til 8

7 ting du skal vide når du kigger efter Parabol Splitter og Parabol Combiner

Når du kigger efter Parabol Splitter og Parabol Combiner er der nogle ting, der er godt at kende til, så du lettere kan vælge den bedste løsning for dig.

Herunder er der samlet nogle punkter, som er godt at kende til.

#1 - Antenneudstyr spiser af signalet

Alt antenneudstyr spiser af signalet, det kan ikke undgås, men man kan gøre hvad man kan for at signalet dæmpes mindst muligt.

Det er derfor vigtigt at overveje hvor mange splittere, combinere og stik det er nødvendigt at bruge, jo flere dele signalet skal igennem, des svagere bliver det.

Det betyder også at kablerne skal holdes så korte som muligt, da signalet mindskes jo mere kabel det skal igennem.

Samtidig er det vigtigt at vælge nogle gode kvalitets stik, splittere og combinere, som ikke bare skærmer af for andre signaler og forstyrrelser, men som også mindsker tabet af signal.

#2 - HF-tæt installation

Når du skal installere en ny eller lave om på en eksisterende antenneinstallation, så bør du vælge enheder eller dele som er HF-tætte.

Det absolut bedste er at hele antenne eller parabol installationen er HF-tæt.

Når installationen er HF-tæt, betyder det at hele installationen er skærmet mod støj, altså alle dele for eksempel:

 • Parabol Splitter
 • Parabol Combiner
 • Stik
 • Kabler
 • Antennedåsen

En af de ting der er værst til at forstyrre og forringe signalet er støj fra for eksempel:

 • Mobilsignaler
 • Radiosignaler
 • Computere
 • WiFi
 • Andet elektrisk udstyr

Støjen kan mindskes ved at bruge de HF- tætte enheder, som typisk er lavet af metal eller har en metalfolie som skærmer af for støjen.

Her på siden finder du kun HF-tætte enheder, uanset om det er Parabol Splitter eller Parabol Combiner.

#3 - En Parabol splitter der passer

Når du nu er opmærksom på at alle enheder tager lidt af signalet, så bør du også vælge en Parabol Splitter der passer til dit behov.

Det vil altså sige at hvis du har to skærme, der skal modtage signalet, så bør du vælge den splitter med 2 udgange og ikke den med 4, 6 eller 8 udgange.

Vælg altid den mindst mulige splitter, da der er væsentlig mere signaltab ved en Parabol Splitter med 8 udgange end ved en med 2 udgange.

Har du valgt en splitter der har 1 eller flere udgange end du rent faktisk har brug for, skal disse udgange lukkes af, for på den måde at mindske signaltabet.

Alternativt kan du vælge en Switch enhed, som fungerer ved at fordele signalet ud til 2 modtagerbokse, men samtidig prioritere signalet.

Rent praktisk fungerer det ved at den har en master- og en slave udgang, som betyder at den boks der er koblet til master udgangen får det stærkeste signal, når begge bokse er tændt, men når boksen tilkoblet til master udgangen er slukket, får boksen tilknyttet slave udgangen det fulde signal.

Switchen er praktisk, hvis du for eksempel har et tv i køkkenet og et i stuen, og du gerne vil have det skarpeste signal i stuen.

#4 - Kun 1 splitter men 2 combiner?

Når du opbygger din signal installation, så er det bedst kun at bruge en enkelt Parabol Splitter og så bruge en med det rigtige antal udgange, i stedet for at sætte en splitter ved antennedåsen og en længere inde i installationen.

En Parabol Splitter er beregnet til at sidde i antennedåsen og alene dér i installationen.

Skal du trække flere kabler igennem de samme mur, kan du med fordel bruge en Parabol Combiner.

En combiner fungerer ved at den samler flere signaler til et enkelt signal, det er smart, hvis du for eksempel skal trække kabler fra både parabol og almindelig antenne.

I det tilfælde samler du både kablet fra parabolen og det almindelige antennekabel i et kabel, der så trækkes igennem muren.

På den anden side af muren splitter du signalet igen med en anden combiner, hvor til du sætter to kabler til.

Derfor skal du altid bruge kun bruge en Parabol Splitter, men 2 Parabol Combinere i din opsætning.

Bemærk at du ikke behøver at bruger både Parabol Splitter og Parabol Combiner.

#5 - Ubenyttede udgange

Har du brugt en Parabol Splitter med for mange udgange, er det vigtigt at du sørger for at blænde de ubenyttede udgange af.

Til at blænde ubenyttede udgange af, skal du bruge en Slutmodstand.

Ved at blænde udgangene af sikrer du dig at signalet ikke mindskes på grund af udefrakommende støj og signaler.

Signal tabet er større jo flere udgange der er på din splitter, men ved at blænde de ubenyttede udgange af, kan du mindske signal tabet.

#6 - F-stik også i splitter og combiner

Skal hele antenneinstallationen spille på de helt høje tangenter, så kan du vælge de såkaldte F-stik, som er anderledes fra normale antenne stik, ved at de er skærmet endnu mere for støj.

Ved at bruge disse stik på kablerne, også de der går til både Splitter og Combiner, kan du opnå et mindre signaltab og mere pålidelig forbindelse mellem udtag og skærm.

Disse stik kan ofte ikke benyttes til at sætte i vægdåsen og i skærmen, disse steder skal der bruges almindelige antennestik, som er HF-tætte

#7 - Lyn-beskytter

Hvis du tidligere har oplevet et lynnedslag, som får stikkontakterne til at springe ud af væggen og som ødelægger alt elektronisk udstyr i huset, så vil du måske gerne sikre dig mod at det sker igen.

Du kan øge beskyttelsen af din Parabol eller Satellit installation, ved at installere en såkaldt lyn-beskytter.

Lyn-beskytteren fås med både hun- og hanstik og monteres på det kabel som går mellem parabolen og receiveren.

Når lyn-beskytteren er installeret, fungerer den ved at beskytte receiveren mod den overspænding der kan forekomme ved lynnedslag.

Ved at bruge lyn-beskytteren tilføjer du en ekstra sikkerhed mod overspænding.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007