Pletrenser

Pletrenser. Har du fået en genstridig plet på gulvtæppet, kan du bruge en tæpperenser eller spotcleaner til ekstra intensiv rengøring. Til udsatte pletter.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Pletrenser

Forskellige typer pletrensere

Der er forskel på pletrensere, hvor nogle er lavet særligt til rensning af gulvtæpper og andre særligt til møbler og mindre pletter på tæpper.

De pletrensere der er lavet til tæpper er enten store maskiner, du kan gå med foran dig, lidt ligesom man ville med en barnevogn, eller også har de form som en industristøvsuger eller ledningsfri støvsuger.

I alle tilfælde er de dog lavet så de er nemme at gå rundt med og har derfor hjul under, så de er nemme at gå rundt med.

De mindre pletrensere har typisk ikke hjul men i stedet et håndtag til at du nemt kan transportere den.

tæpperens med en pletrenser

7 Funktioner og specifikationer

#1. Vandbeholder

I nogle tilfælde har pletrensere to separate vandbeholdere, hvor den ene er til det rene vand og den anden er til opsamling af det beskidte vand.

Skal du rengøre større arealer, så kan det være en god ide at vælge en plet- eller tæpperenser med stor vandtanks kapacitet, så du ikke skal skifte vand ofte.

#2. Slange

Der er typisk altid en slange på pletrenseren, ligesom man kender det fra en støvsuger med pose.

Nogle slanger er meget lange, så du kan nå langt med pletrenseren uden at du behøver flytte rundt på en.

Hvis du skal fjerne pletter et sted hvor det er svært at komme til, så er det rart med en lang og fleksibel slange/rør på tæpperenseren.

#3. Mundstykker

Ligesom til støvsugere kan man få flere forskellige mundstykker til en tæpperenser, for at opnå de bedste resultater på diverse materialer og overflader.

Desuden fungere en pletrenser også i mange tilfælde som en støvsuger og der er det netop en god ide at der er flere mundstykker med til at vælge imellem.

Her er nogle af de mundstykker du kan finde til en pletrenser:

  • Til polstring
  • Til gulv
  • Til tæppe
  • Til lister

De forskellige mundstykker har jobs som de er gode til hver især, som også fremgår af deres navne og sørger for at rengøringen af de områder bliver meget nemmere.

Nogle mundstykker er forholdsvis små som egner sig særligt godt til små områder, møbler og bilsæder, hvor større mundstykker egner sig særligt godt til gulvtæpper og større områder.

På nogle mundstykker er der også børster på, så du nemmere kan få sæbet pletter godt ind og løfte pletterne ved at skrubbe lidt på den.

#4. Teleskoprør

Med teleskoprøret kan du forlænge dit skaft til pletrenseren, nemmere kan nå længere med den.

Det betyder at det bliver meget nemmere for dig at rense blandt andet gulvtæpper, så du ikke skal bøje dig ned for at rense dem.

#5. 3 i 1 støvsuger og pletrenser

Der findes faktisk en del pletrensere som er en 3 i 1 løsning, hvor de kan spray vand, vådstøvsuge og almindelig støvsuge.

På den måde får du nem rengøring med bare én maskine, så du let kan få flotte rene gulve og møbler.

#6. Tryk og vakuum tryk

En pletrenser arbejder med et tryk for at behandle pletten og få sæben godt aktiveret og derefter bruger den et tryk til at lave vakuum, altså hvor den suger vandet op.

Også opsugning skal nemlig fungere under et højt tryk for at få så meget vand som muligt suget op igen, så stoffet ikke er gennemblødt og tager lang tid om at tørre.

Hvis stoffet tager for lang tid om at tørre kan det tage skade og risikere at blive jordslået og muggent, derfor skal man vælge en pletrenser med et højt tryk, så man er mere sikker på at undgå dette.

#7. Opvarmningsfunktion

I nogle pletrensere er der en opvarmningsfunktion, som varmer vandet op, så du kan rengøre med varmt vand, da dette har den bedste effekt på pletter.

I andre tilfælde er der en hold varmen funktion så når du hælder varmt vand i vandbeholderen forbliver det varmt.

Så selv hvis du hælder vandet i tanken og ikke lige kommer i gang med rengøringen med det samme, vil vandet stadig være varmt når du endelig går i gang med at bruge pletrenseren.

Vigtigt - dette skal du vide før du bruger pletrenseren

Er du i tvivl om hvorvidt en bestemt type stof kan tåle at blive renset med en tæpperenser, så prøv først på et lille område hvor det ikke er så tydeligt.

På den måde hvis det skulle vise sig at stoffet ikke tåler pletrenseren, så ødelægger du ikke store tydlige områder med den.

Læs altid vejledningen til pletrenseren og brug ikke rengøringsmidler eller husholdningsmidler i maskinen, hvis det ikke fremgår i anvisningerne.

Til at starte med kan det behandlede sted godt være vådt eller lettere fugtigt og det kan derfor være lidt svært at se det fulde resultat med det samme.

Fugten kan nemlig gøre at det behandlede område kan fremstå lidt mørkere end ellers, så det endelige resultat skal man forvente først at kunne se når det er tørt.

Så hvis du bruger den på et møbel skal du vide at det kan være fugtigt i noget tid og du derfor ikke kan sidde der lige bagefter.

rengøring af gulvtæppe med pletrenser

Andet du kan bruge en pletrenser til

En pletrenser behøver ikke kun at være til pletter men kan også bare bruges til at rengøre stof med.

Tæpper og møbler bliver rigtig nemt beskidte uden at man lægger mærke til det.

Stoffet bliver mørkere med tid, ofte fra skidt og snavs, tøj farve der smitter af over tid og så videre.

Der kan du med fordel bruge en pletrenser til at fjerne snavs og få farven tilbage i din sofa igen.

Det er en smart måde at rengøre møbler på, da man ikke kan smide dem i vaskemaskinen som man kan med eksempelvis tøj og sengetøj.

Pletrensere kan også bruges til hårde overflader, eksempelvis gulve, så det fungere som en gulvmoppe, bare hvor der gøres brug af af et tryk i vandet også.

Vi har hos avXperten et stort udvalg af rengørings og køkkenapparater, blandt andet kan du hos os finde yoghurtmaskine, vinduesvasker, steamer og vakuumposer.

Ofte stillede spørgsmål om pletrensere

Hvad er en pletrenser?

En pletrenser er et støvsuger lignende apparat som bruger vand og sæbe til at fjerne pletter som typisk sidder i møbler, tæpper og andre stofmaterialer og efterfølgende suger den vandet op igen, så området hvor pletten var kan tørre.

Hvordan fungere en pletrenser?

En pletrenser skal bruge en sæbevands blanding som den sprøjter ud på pletten og gnides ind så det skummer op, hvorefter den kan suge sæbevandet op igen og pletten er væk eller formindsket.

Hvilke materialer kan man bruge en pletrenser til?

Du kan bruge pletrenseren på de fleste typer stof, men bør dog være forsigtig med eller undgå mere skrøbelige stoftyper, særligt hvis du bruger varmt vand og et mundstykke med børste.

Hvor kan man bruge en pletrenser?

En pletrenser kan bruges både i hjemmet på eksempelvis gulvtæpper, madrasser og stofmøbler, såvel som i bilen, på havehynderne og på stort set de fleste overflader af stof.

Kan man rense møbler med en pletrenser?

De fleste pletrensere egner sig godt til møbler, bare vær opmærksom på hvilken slags stof og materiale der er tale om, så det ikke tager skade.

I denne kategori kan du finde en Pletrenser. Det er en lille støvsuger, der hurtigt kan tages i brug på udsatte pletter.

Har du fået en genstridig plet på gulvtæppet, kan du bruge en tæpperenser eller spotcleaner til ekstra intensiv rengøring.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007