Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Rejseadapter Kina

Rejseadapter til Kina, så du er sikret optimal opladning af dine danske/europæiske enheder.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Rejseadapter Kina

Rejseadapter til Kina - Sikrer opladningen af dansk elektronik i Kina

Hvis du har planer om at tage en rejse til Kina, så får du uden tvivl brug for at kunne genoplade dine elektroniske enheder som fx din smartphone, så du kan tage billeder eller lave videoer fra din spændende tur.

Skal du til Kina, så er det vigtigt for dig at undersøge de typer af strømstik og elektricitet som Kina bruger, så du kan være sikker på at få fat i den rette rejseadapter til landet, så den passer til deres strømstik.

Du vil sikkert gerne have en del elektroniske enheder med dig på din Kina-tur som fx kamera, smartphone og laptop, og det er uanset om det er en ferie eller hvis der er tale om en forretningsrejse.

I denne sammenhæng er det vigtigt at vide at Kina ikke bruger de samme strømstik som vi gør i Danmark.

Hvis du ikke har en rejseadapter med dig, så kan du få det svært ved at have muligheden for at genoplade dine enheder, eller bare det at få strøm til din medbragte barbermaskine eller hårtørrer.

Det kan være med til at gøre din rejse noget besværlig, når du kommer ud for at din smartphone eller dit kamera begynder at løbe tør for strøm, og du skal tænke på hvornår det er bedst at tage billeder for at spare på den dyrebare strøm.

Har du den rette rejseadapter til rådighed, så har du en god chance for altid at kunne bruge de kinesiske stikkontakter, så dine enheder kan blive genopladt og bruge dem i Kina.

4 ting du bør overveje inden du køber en rejseadapter til Kina

Hvis du tager på tur til Kina, så er det klogt at gøre dig nogle overvejelser, så du er sikker på at kunne få fat i en rejseadapter der kan bruges til stikkontakterne derover, så du får adgang til strøm til dine enheder.

Herunder giver vi dig en række overvejelser som du kan gøre dig, så du kan blive godt forberedt og bedre kan vurdere hvilken udgave af en rejseadapter der måtte passe til dine behov.

#1 - Stiktyper på rejseadapter til Kina

Blandt de første ting du bør tjekke op på, når du skal på udlandsrejser er, hvilke typer af strømstik der bliver brugt i det gældende land.

For hvert et land har generelt deres egne regler og typer af strømstik, og det er på trods af at man har gjort en indsats for at skabe et standardiseret system på tværs af en række lande som fx EU-landene, hvor Type C Euro-stikket enten er standard eller kompatibel med diverse stiktyper.

Kina hører ikke til noget system inden for strømstik som EU, så de holder fast i at anvende stiktyperne Type A, Type I og Type C.

Fx har Type I-stiktypen tre strømindgange, hvoraf de to af dem ligger skråt over for hinanden.

Du er dermed nødsaget til at skulle bruge en rejseadapter, hvis du vil sikre dig adgang til strøm til at lade dine medbragte enheder, mens du befinder dig i Kina.

I denne situation skal du gå efter at få fat i en rejseadapter der har muligheden for at være kompatibel med Type I stiktypen, så du kan bruge den til de kinesiske strømstik.

#2 - Spændingen på rejseadapter til Kina

En anden særlig ting du skal være opmærksom på er, at der kan være forskel på spændingen i elnettet, hvilket afhænger af hvilket land du besøger.

I mange lande verden over bruges der en spænding, der ligger på 230 V - 240 V, som i øvrigt er den nøjagtige samme type spænding, som man kender det i Danmark.

Andre lande som netop Kina bruger dog en mindre spænding der ligger på 110 V - 125 V, hvilket er noget lavt i forhold til hvad dine enheder normalt ville været vant til at bruge.

En rejseadapter giver dig generelt kun hjælp med mulighed for at du kan tilslutte dine enheder til en kinesisk stik.

Dog kan du komme ud for, at kinesiske stikkontakter kun giver dig 110 V, hvilket måske ikke er nok til at holde dine enheder aktive, da de måske kræver 230 V.

#3 - Frekvens på rejseadapter til Kina

Som turist skal du også være opmærksom på hvilken frekvens din kommende rejsedestination har på elnettet, da det også har noget at sige om du kan benytte dig af dine enheder uden en omformer.

Mange lande i verden bruger en frekvens der ligger på 50 Hz, og det er det antal gange som vekselstrømmen svinger mellem positiv og negativ i sekundet.

Men der er også de lande der bruger en frekvens der ligger på 60 Hz, hvilket kan gøre en markant forskel på dine medbragte enheder.

Det er derfor meget vigtigt at du ved på forhånd hvilken frekvens som dine enheder bruger, da de kan komme til skade, hvis de ikke er skabt til at bruge den gældende frekvens.

Eksempelvis ville din barbermaskine bevæge sig i en anden hastighed end normalt, hvis den er tilsluttet en 60 Hz forbindelse end den vante 50 Hz forbindelse.

Herhjemme i Danmark bruger elnettet en frekvens der ligger på 50 Hz, og det er det som dine enheder sandsynligvis vil skulle bruge.

I tilfælde med en tur til Kina vil det være klogt at have både en rejseadapter og en omformer, så dine enheder kan få den strømforbindelse, som de er vant til at bruge.

Kina bruger en frekvens der ligger i 50 Hz og 60 Hz, så under alle omstændigheder er det værd at tænke på at have en omformer med for en sikkerheds skyld.

#4 - Hav ekstra strøm med på rejsen - Powerbanks

Når du skal afsted på ferie, så er det ikke altid sikkert at batterierne i dine enheder kan holde til at blive genopladt.

Derfor kan det være smart at have en powerbank eller to powerbanks med dig på turen, så muligheden for genopladning af fx din smartphone altid er tilgængelig.

En powerbank er i princippet et stort batteri som du kan bruge til at genoplade dine enheder, så du har noget ekstra strøm på dig på rejsen.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007