Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Rejseadapter Schweiz

Smarte rejseadaptere til rejser til Schweiz hvor du gerne vil oplade dansk elektronik. Rejseadapter med stik der passer i schweiziske stikkontakter.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Rejseadapter Schweiz

Rejseadapter Schweiz - Oplad dansk elektronik i Schweiz

Her på siden finder du vores udvalg af rejseadaptere til Schweiz, som du kan bruge i Schweiziske stikkontakter til at oplade din danske elektronik.

Det er nemlig ikke altid det er muligt at oplade din danske elektronik i de Schweiziske stikkontakter, da stikket på enheden simpelthen ikke passer i stikkontakten.

Der findes mange forskellige typer stik rundt omkring i verden og der kan også i nogle lande være forskel på den spænding der leveres i stikkontakten, og selvom rejseadapteren ikke kan ændre på spændingen, så kan den sikre at du kan bruge dit stik, også i udlandet.

Hvis du skal rejse til Schweiz og gerne vil være sikker på at kunne oplade eksempelvis smartphone, computer eller tablet, så kan du derfor få brug for en rejseadapter til Schweiz.

5 ting du bør overveje når du leder efter en Rejseadapter til Schweiz

En rejseadapter til elektronikken er ofte forholdsvis billig og den kan i nogle tilfælde være helt uundværlig, hvis du vil lade din danske elektronik i udlandet.

Der er derfor nogle ting, du med fordel kan overveje, når du kigger efter en rejseadapter til Schweiz, og vi har samlet nogle eksempler herunder.

#1 - Spænding for Rejseadapter Schweiz

I nogle lande leveres der kun ca. 110 V ved 60 Hz og i andre 230V ved 50 Hz, der kan nemlig være ret stor forskel på den spænding der leveres ud i stikkontakterne, rundt omkring i verden.

Det er vigtigt at du er opmærksom på hvilken spænding der leveres i stikkontakten, når du skal ud at rejse, fordi rejseadapteren ændrer ikke spændingen der leveres, men kun hvilke stiktype du kan bruge i kontakten.

I Danmark er vores standardspænding i stikkontakten 230V ved 50 Hz, ligesom den er i det meste af EU, og selv om Schweiz ikke er medlem af EU, så benyttes mange af de samme standarder som i EU.

Schweiz leverer også 230V ved 50Hz, så i forhold til spændingen er der ingen grund til bekymring, men udformningen af stikkene i Schweiz kan godt være lidt anderledes, nogle steder i Schweiz.

#2 - Stiktyper for Rejseadapter Schweiz

Der findes primært 2 stiktyper i de schweiziske stikkontakter og den ene hedder Type C og den anden Type J.

Type C er den Europæiske standard og denne stiktyper bruges også i Danmark, men der er en forholdsvis ny stiktype, og er derfor ofte ikke skiftet alle steder endnu.

Type C stikkontakter erstatter, rundt omkring i EU, de mange landes forskellige stiktyper, i en form for glidende overgang.

Det betyder at på de fleste hoteller og i de større byer generelt, vil du ofte kunne bruge dine danske stik, men kommer du uden for byen og skal bo privat eller på et mindre hotel, kan du stadig støde på type J stikket, som er trebenet stik, hvor stikkene sidder lidt forskudt af hinanden.

Møder du de Schweiziske type J stik, kan du altså ikke oplade din danske elektronik, med mindre du har en rejseadapter til Schweiz.

#3 - Særlige egenskaber for Rejseadapter Schweiz

Der findes flere forskellige modeller af rejseadapter til Schweiz og nogle af disse modeller kan have flere funktioner, end blot at omdanne et type J stik til et C stik.

For eksempel har nogle af rejseadapterne en USB-A eller USB-C indgang, som tillader dig at lade din telefon direkte fra stikket, og altså uden en oplade blok.

Her skal du være opmærksom på om du har brug for en USB-A eller en USB-C stik, så du slipper for problemer med at tilkoble dit ladekabel.

I andre modeller er der en lille pære, som kan fungere som natlampe, eller en LED diode, der kan angive om adapteren har strøm eller ikke har strøm.

Der findes forskellige funktioner, så hvis du ønsker en bestemt egenskab ved din nye rejseadapter, så kig efter om modellen har denne egenskab.

#4 - Rejseadapter Schweiz med eller uden jord

Nogle modeller af rejseadaptere til Schweiz har mulighed for jordforbindelse, hvilket betyder at du kan tilslutte stik med jord, til adapteren.

Andre modeller af rejseadaptere har ikke denne mulighed og det kan give problemer, hvis dit elektronik har et stik, med for eksempel 3 ben.

Ofte når en rejseadapter tilbyder jordforbindelse, så sker dette via et Schukostik, hvor jordforbindelsen sidder i kransen af stikket, og her er der altså ikke plads til det tredje ben, fra de danske type K stik.

Derfor skal du være opmærksom på hvilken stiktype rejseadapteren konverterer til og fra, og sørge for at disse passer til de stik du har til dine elektroniske enheder.

Normalvis er der ikke brug for jordforbindelse til mindre elektriske apparater, og derfor vil de fleste her have et helt almindeligt 2 benet stik, som for eksempel type C stik.

Det er ofte kun ved større elektronik, som eksempelvis hårde hvidevarer, der er behov for en jordforbindelse, men det får du nok kun sjældent behov for at tilslutte i udlandet. 

#5 - Universal eller specifik rejseadapter

Du kan selvfølgelig vælge en rejseadapter der helt specifikt passer til de Schweiziske type J stik, og så kan du kun bruge adapteren til Schweiz og Liechtenstein.

Disse adaptere er billige og simple at bruge, for der er kun en stiktype der kan tilsluttes, men du er også bundet af at skulle have en ny adapter, hvis din næste ferie går til Grækenland eller et helt andet land.

Universal rejseadapter til Schweiz er en form for rejseadapter, som kan omforme stikket til flere forskellige typer af stik, således at du kan bruge denne i flere forskellige lande.

Fordelen ved en universal rejseadapter er at du kan nøjes med at have en enkelt rejseadapter, selv om du rejser til flere forskellige destinationer.

Den universelle rejseadapter, kan godt være lidt dyrere end den specifikke adapter, men hvis du sammenligner prisen med at skulle købe forskellige adaptere til 4 forskellige lande, så kan det ofte bedre betale sig med en universal adapter.

Er rejseadapter en nødvendighed i Schweiz?

Du kan sagtens tage til Schweiz uden en rejseadapter, især hvis du skal bo på de større hoteller.

Der er nemlig mange af de større hoteller, som allerede har udskiftet stikkontakterne til type C stik, som du sagtens kan tilslutte din danske elektronik til.

Men skal du ud og bo privat eller på mindre hoteller, som ligger uden for de store turistområder, så kan en rejseadapter til Schweiz være god at have liggende i tasken.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007