Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Segboard

Segboards er uden tvivl en af de fedeste gadget som er set i mange år. Med et Segboard, også kaldet et hoverboard, kan du flyve afsted med op til hele 15 km/t.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Segboard

Segboard og segboard gokart

Hvad end du har prøvet kræfter med det populære segway-koncept, eller du er helt ny indenfor området, så vil du med garanti blive imponeret over vores store og varierede udvalg af segboards.

Segboards kender du måske også under navnene airboard og hooverboard. Segboards er produktet for dig, som ønsker at bringe sjov og fart ind i din hverdag.

Disse boards bygger nemlig på den samme teknologi som de større segways, men de er små og handy nok til, at du kan have dem med på farten og opbevare dem derhjemme.

Man kan godt sige, at segboards er den nye og opdaterede model af det klassiske skateboard eller waveboard.

Med en række super smarte produkter af forskellige art på markedet, så skal de nyeste tiltag indenfor boards kunne meget for at hamle op med den lynhurtigt voksende teknologi.

Her har segboardet dog ingen problemer med at følge med. Alle segboards er udstyret med en vedholdende motor, der driver boardet frem.

Hvad er et segboard?

Et segboard kan bedst beskrives som en kombination af en segway og et skateboard. Du styrer her segboardet ved at placere din kropsvægt i den retning, som du ønsker, at dit segboard skal køre i.

I modsætning til en segway har et segboard kun selve boardet, som du står på, mens en segway har et håndtag, som du kan holde fast i, hvis balancen ikke lige er helt i top. Et segboard stiller dermed lidt større krav til din balance, end en segway gør.

Sådan virker et segboard

Det er faktisk væsentligt lettere at styre et segboard, end man lige går og tror. Alle segboards er nemlig udstyret med en vedholdende motor, der driver boardet frem.

For at aktivere motoren skal du blot læne dig en smule frem, for du bruger nemlig din kropsvægt til at styre dit segboard med. Så læner du dig tilbage eller bare mere lodret, så reduceres segboardets fremdrift, eller du bremser helt.

VIDEOSTART-59-VIDEOSTOP

Alle vores boards her hos AvXperten er udstyret med en gyrostabilisator, så de er derfor utrolig nemme at bruge. Dette gør vores segboards velegnede til både leg og sjov, men også som reel transport fra a til b.

Teknikken bag segboards

Alle segboards har batteridrevne motorer. Ofte er batterierne litiumdrevne. I forhold til boardenes størrelse er disse motorer forholdsvis kraftige. Langt størstedelen segboards i vores udvalg kan derfor nå en tophastighed på 15 km/t.

Indbygget i de fleste segboards er en avanceret stabiliseringsteknologi, der gør, at de er langt sikre at anvende, end boards uden denne teknologi. Gyroteknikken er et forholdsvist nyt tiltag indenfor denne genre.

Teknikken medfører her, at et hoverboard altid vil holde sig ret og balancere sig selv, imens det bliver brugt. Der er altså ingen fare for, at boardet tipper over, hvis man læner sig for meget frem.

Desuden er den klassiske segboardmodel designet med to fodstande, der afbalancerer hinanden. Dette betyder, at det er meget svært at miste balancen og falde af.

Bekymrer du dig yderligere for sikkerheden, kan vi berolige dig med, at alle vores produkter, herunder også segboards, er både CE og RoHS-mærket.

Batteri til hoverboard

Du skal ikke bekymre dig om at skifte batterier på dit segboard - heller ikke hvis du kører på et segboard gokart. Batteriet er indbygget, så du skal blot sætte det til opladning, når du har kørt på dit hoverboard.

Der kan godt være lidt forskel på kapaciteten af batterierne i de enkelte segboards. Dog har de fleste en kapacitet på 4000 mAh, hvilket som udgangspunkt er nok til, at du kan køre 15 km. på en enkelt opladning.

Batteriet på i din segboard gokart tager mellem tre til fire timer om at blive fuldt opladet. Derefter er der atter 15 km. på det, inden du skal lade det op igen. Regn dog med op til fire timer, så du er sikker på, at batteriet er fuldt opladet.

Lovgivningen for segboards

Lovgivningen omkring segboards har ændret sig markant, siden de første segboards ramte det danske marked. Dengang måtte man kun køre på segboards på privat grund. I dag er lovgivningen en helt anden, så du kan bruge dit segboard meget mere.

I lovgivningen kaldes segboards for selvbalancerende køretøjer. Her siger lovgivningen, at de er tilladte i trafikken, men at de højst må køre 20 km/t med motorkraft alene.Kan dit segboard køre mere end 20 km/t, er det ikke tilladt i trafikken.

Dit segboard må højst veje 25 kg, være 1,2 meter langt, 70 cm bredt - og så skal det være CE-godkendt.

For at du må køre med dit segboard i trafikken, skal det have lys på - hele døgnet. Dit segboards lys skal enten være hvidt eller gult foran, samt have rødt baglys. Lyset skal være synligt på mindst 300 meters afstand. Hvis dit segboard ikke har monterede fast lys, må disse også hænges på dit tøj.

Når du kører på dit segboard i trafikken, skal du følge cykelreglerne. Det betyder, at du skal køre på cykelstien der, hvor der er en. Det betyder også, at du kun må køre steder, hvor der er hastighedsgrænser på op til 50 km/t. Du må derfor ikke køre på dit segboard på en landevej.

Kører du ulovligt på dit segboard - altså for eksempel på fortovet i stedet for på cykelstien, risikerer du, at du har egenansvar ved ulykker. Her kan du risikere, at din forsikring ikke dækker, hvis du kører ulovligt på dit segboard.

Så hurtigt kan segboards køre

Et segboard må ifølge den danske lovgivning køre op til 20 km/t, hvis det skal være lovligt at anvende det i trafikken. Hvis det kan køre over 20 km/t, må det kun bruges på privat grund.

De fleste segboards kan dermed køre op til 20 km/t, men langt hovedparten af segboards kører omkring 15 km/t. Det gør, at man som udgangspunkt ikke behøver bekymre sig om, om ens segboard har en hastighed, der gør, at man befinder sig i en gråzone i forhold til lovgivningen.

Model

Hastighed op til

Denver HBO-6520

15 km/t

Denver DBO-6530

15 km/t

Denver DBO-6550

15 km/t

Denver HBO-6610

14 km/t

Denver HBO-6750

15 km/t

Her hos avXperten har vi selv testet segboards, se vores informative og underholdende testvideo herunder.

VIDEOSTART-164-VIDEOSTOP

Pris og kvalitet - det koster segboards

Du kan nemt komme op i en pris på 2.500 - 3.000 kr. for et hoverboard, men det er der faktisk ingen grund til, når du kan få tilsvarende segboards til langt under 2.000 kr. - endda hvis du også skal have et segboard gokart.

Siden segboards kom frem er der kommet langt flere producenter af segboards, hvilket har gjort dem langt mere prisvenlige. Du finder derfor i dag segboards til 1.500-1.600 kr., som har samme hastighed eller kapacitet, som dem du betaler næsten det dobbelte for.

Netop denne prisudvikling har gjort, at segboards er blevet en mulighed for langt flere børn, som dermed kan få glæde af segboardets muligheder - herunder at tilføje en gokart.

Segboards er ikke en segway

Den grundlæggende teknologi er den samme, men et segboard er ikke det samme som en segway. Med en segway har du en stang og et styr, som du kan holde fast i, når du kører.

Stangen og styret er netop forskellen, da segboardet kun har selve boardet, som du står på. Her har du ikke styret at holde fast i, når du skal holde balancen. Børn har derfor ikke overraskende meget lettere ved at køre på segboards, end voksne har det.

Segboardet stiller derfor lidt større krav til din balance, da du skal finde den, uden du har noget at holde fast i. Det kan derfor godt være lidt af en øvelse, når du lige skal finde balancen på segboardet.

Udviklingen af segboards har dog gjort, at der er kommet stabiliserende teknologier til, så du lettere kan holde balancen. Så du skal ikke frygte for at falde på numsen, når du stiller dig op på et segboard.

Segboards i fremtiden

Der er allerede sket meget med segboards/hoverboards, siden de første kom frem. Der har allerede været fart over feltet i forhold til teknologien i segboards - men også på prissiden, så de nu kan bruges af langt flere end tidligere.

Også lovgivningen har ændret sig, så du i dag kan bruge segboards i trafikken. Vi har derfor ikke set brugen og udbredelsen af segboards toppe endnu - langt fra. Populariteten stiger fortsat støt i takt med, at flere og flere opdager segboards og har råd til dem.

Her må man ikke undervurdere, hvad lovændringen har gjort for udbredelsen af segboards, da lovliggørelsen af brugen af segboards på cykelstier gør det muligt at bruge sit segboard til andet end bare sjov. Du kan nemlig bruge det som billigt transportmiddel.

Segboards til børn

Vi har nu allerede slået fast, at segboards på ingen måde er farlige. Ligesom alt andet legetøj og elektronisk udstyr, skal de selvfølgelig bruges med forbehold og fornuft.

Er du en voksen bruger, kommer dette nok som en selvfølge. Er du forælder, så er det vigtigt, at du taler med dit barn om, hvordan man skal bruge et segboard.

Her er det en god ide, hvis du holder opsyn med dit barn, når barnet kører på et segboard. I hvert fald til barnet når en alder og erfaring med segboardet, der gør, at det ikke længere er nødvendigt med konstant overvågning.

Et segboard til børn er en fantastisk underholdende gadget, som de uden tvivl vil få meget glæde af. Det er dog ikke et helt ufarligt køretøj, så husk på forholdsreglerne.

Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at du altid kører med hjelm, når du kører på et segboard. Rådet anbefaler også, at man ikke lader børn under 15 år køre i trafikken eller på lege- og opholdsområder.

Segboards til voksne

De samme regler gælder, når det kommer til voksnes brug af segboards. Der er dog lige en ting, som du skal tage højde for, hvis du som voksen kører på et segboard.

Segboards har nemlig en maksbelastning, som man nok lige skal have for øje, hvis man som voksen vil køre på et segboard. Maksbelastningen ligger som regel på mellem 100 og 120 kg.

Segboard gokart

Dit segboard har flere funktioner. En af de mest populære er, at du også kan bruge dit segboard som en gokart. En segboard gokart er, hvor du monterer en kart på dit segboard, så du kan sidde ned og køre.

Segboardet kan dermed blive et stærkt alternativ til mooncars, gokarts og lignende, da motoren i en segboard gokart gør det muligt for børnene at køre afsted med op til 15 km/t.

Sædet - altså selve karten, monteres på segboardet, som så bliver omdannet til en segboard gokart. Her bruger du håndtagene til at styre både fart og retning, så den fungerer på mange måder ligesom en mooncar, hvor du styrer ved at trække og skubbe stængerne.

Vælger du en Denver KAR-1550 kart, så kan har du en segboard gokart, uanset om dit hoverboard har en størrelse på 6,5 eller 10 tommer, da karten passer til alle størrelserne mellem de to.

Størrelsen er størrelsen på segboardets hjul. Her er hovedreglen, at jo større hjul dit hoverboard har, jo bedre vejgreb har den. Vælger du et segboard med 10-tommerhjul, så kan du også køre off-road og i ujævnt terræn.

Gokarten har en letvægtsramme, så du ikke tilføjer meget ekstra vægt til dit segboard. Maksbelastningen for din segboard gokart er dog den samme, som den er det for dit segboard.

Sikkerhedsgodkendelse af segboards og segboard gokart

Når du køber et segboard eller en segboard gokart, så skal du være opmærksom på, om den pågældende model er sikkerhedsgodkendt. Her skal du først og fremmest se, om din segboard gokart er CE og RoHS-mærket.

Selvfølgelig er sikkerheden et utroligt vigtigt parameter, når det kommer til transport på segboards. Da de kom frem for et par år siden, var der megen snak om, at det umuligt kunne være sikkert at køre på dem.

Udover, at boardet i dag er sikret mod, at du kan tippe forover, så har der gennem årene også været nogle uheldige sager, hvor segboards er brudt i brand på grund af overophedning enten under opladning eller under selve kørslen.

De uheldige tilfælde opstod især i forbindelse med kørsel op ad stejle bakker. Det skyldes helt sikkert, at der er blevet solgt alt for billige segboards med manglende temperatursikring.

Hos os finder du segboards i forskellige variationer og prisklasser. Du er derfor garanteret at finde et segboard, der passer lige præcis til dine krav.

Selvom der er variation i priserne og kvaliteten på de segboards, som vi udbyder, så er de alle CE og RoHS-mærkede, hvilket betyder, at de er certificeret som følge af grundig gennemtestning.

Du kan altså være 100% sikker på, at de segboards du finder her hos os, er absolut sikre og af god kvalitet. Vi sætter pris på høj sikkerhed, når det kommer til transportmidler - og det gælder selvfølgelig også her.

Tilbehør til segboards

Segboards er gennemgået en enorm udvikling på blot få år, så de i dag kan komme med både speedometer, bluetoothhøjttaler og diverse lysfunktioner.Der er ingen tegn på, at den udvikling stopper - tværtimod.

Det mest populære tilbehør til segboards er en segboard gokart, hvor du med en enkelt ramme omdanner dit hoverboard til en gokart. Med et segboard gokartsæt fra for eksempel Denver, kan du omdanne dit segboard til en gokart.

Med et monteringssæt monterer du et sæde til segboard, samt et ekstra hjul, så du for få hundrede kroner kan få funktionen af både et segboard og en gokart.

Segboard gokartens ramme er konstrueret af metal, så du får en stærk ramme, der giver en god stabilitet, når du suser afsted hen over jorden.

Ingen strøm, ingen tur på dit segboard. Skulle du være så uheldig at miste din oplader til dit segboard, så kan du også finde ekstra opladere blandt tilbehøret til segboards. Med vores dag-til-dag-forsendelse har du hurtigt være kørende igen, skulle du være kommet i problemer.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007