Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Sigte og si

Sigte og si til din madlavning. Sikrer optimal skylning af diverse grøntsager, eller tillader dig nemt at sigte grøntsager fra dine supper og andre gryderetter.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Sigte og si

Universal Silikone Si m/Klemme
Universal Silikone Si m/Klemme

Med praktisk klemme
Si vandet fra uden at spilde

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 26. juli 2024
Joseph Joseph Sisæt (2 dele) Grå
Joseph Joseph Sisæt (2 dele) Grå

Sier i to fordkellige størrelser
Tåler maskinopvask

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 29. juli 2024
Joseph Joseph Siindsats t/Gryder
Joseph Joseph Siindsats t/Gryder

Kan justeres til forskellige diametre
Tåler maskinopvask

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 29. juli 2024
Jata AC25 Si (12 cm)
Jata AC25 Si (12 cm)

Med ergonomisk håndtag
Praktisk og alsidig

Læs mere Fjernlager
Levering: 12-20 hverdage
Senest 16. august 2024

Sigte og si - Høj kvalitet til både bagning og madlavning

Her på siden finder du vores udvalg af sigter og si, i en høj kvalitet til brug både når du skal bage og lave mad.

Uanset om du skal have melet til en kage sigtet eller have siet en fond til sovs, kan du finde mange forskellige former og kvaliteter.

Både en si og en sigte forbindes ofte med et dørslag, men et dørslag har ofte større huller og er derfor egnet til mere grove fødevarer.

En sigte og en si bruges ofte som betegnelser for det samme redskab, men det er ikke det samme at si noget, som det at sigte noget.

At si noget betyder at si en væske for klumper eller andet, og bruges derfor ofte i forbindelse med en fond til sauce.

At sigte noget bruges når du skal have et fint pudder ud af en tør råvare, eksempelvis mel eller flormelis.

Værktøjet er dog ofte det samme, nemlig en si, men en si fås ofte i flere forskellige modeller og hvilken du skal bruge kan afhænge både af hvad du skal si eller sigte, og af mængden.

Herunder finder du vores bud på, hvad du kan kigge efter når du skal vælge en si til dit køkken, og du kan evt. overveje at købe flere forskellige modeller, så du har en si til flere formål.

5 ting du bør vide inden du køber en Si

En si er ikke bare en si, for selvom det er et forholdsvis simpelt køkkenredskab, så findes der forskellige modeller af sier, som alle egner sig til forskellige opgaver.

#1 - Type af Si

Der findes flere forskellige typer af sier og sigter, og det kan derfor godt være svært at vide hvilken type der egner sig bedst til hvilke formål.

En si er som udgangspunkt et redskab, der kan si større dele fra finere dele, men dette kan gøres på mange måder.

Typen af en si bestemmes ofte af udformningen og her kan der være tale om eksempelvis:

  • Spidssigte - Egner sig godt til når du vil sørge for at få en hel fin sauce, da denne ofte har mange og meget små huller. Den kan fungere som en mellemting mellem en si og en tragt og levere det sigtede i en meget præcis position.
  • Rund sigte - Egner sig til mange forskellige ting og er en god all-round si, som langt de fleste kender. Kaldes også for en trådsi og findes i forskellige grovheder.
  • Stofsi - Kaldes også for en gelési, da denne ofte bruges til at si væsker eller gelemasser, som skal være fri for alle urenheder eller korn.
  • Rektangulær sigte - Egner sig godt til lidt større emner og mængder, da disse ofte er store. Passer fint i køkkenvasken, da de ofte har et stativ.

Disse forskellige typer af sier egner sigt til noget forskelligt og kan alle have flere egenskaber, alt efter model.

#2 - Størrelse på Si

Når du skal vælge størrelsen på din si, vil du finde ud af at der er mange forskellige størrelser at vælge mellem, og nogle typer har flere størrelser end andre.

Det kan være en stor fordel at have forskellige størrelser at sier liggende i køkkenet, så du ikke behøver at bruge en stor si til en lille mængde, da det ofte kan betyde at du har eksempelvis mel mange andre steder end lige i skålen.

En lille si kan være meget praktisk, hvis du for eksempel skal bruge en si til at sigte flormelis ud over æbleskiverne, hvor en større si kan have svært ved at “ramme” æbleskiverne alene.

Men en stor si kan være til stor gavn, når du eksempelvis har kogt din egen fond til sauce, og skal have siet rester af kød eller grøntsager fra fonden, her vil en mindre si ofte ikke kunne rumme mængden af grøntsager eller kød.

Størrelsen på en si angives ofte i centimeter, og for både runde sigter og spidssigter angives diameteren for åbningen, og ikke bunden, men du kan også finde størrelser angivet som omkredsen af sigten.

Den oftest brugte runde si er ofte ca. 23-26 cm i diameter.

#3 - Si til særlige formål

Har du nogle særlige opgaver, som du mangler en si til, er der nogle modeller som er særlig velegnet til visse opgaver.

Skal du eksempelvis have sigtet dit mel, så det er helt fint, til kagedej eller for at sikre en god krumme i noget brød, kan du finde såkaldte melsigter, som har en stor overflade og en finmasket si.

Melsigten er rigtig god til lidt større mængder af mel, flormelis og andre tørvarer, som skal sigtes ned i en skål.

Holder du af at lave gelé, marmelade eller ønsker du en helt klar saft, kan en stofsi være den helt rigtige løsning, da væske kan sies uden af selv helt små kerner eller urenheder kommer med igennem sien.

Stofsien fås ofte med et monteret stativ, som holder stoffet udspændt, så du kan bruge begge hænder til at hælde væsken igennem sien, og du kan evt. bruge en finmasket trådsi til at si de største stykker fra væsken inden du sier den gennem stoffet.

#4 - Tæthed af Si

Du kan få modeller af sigter i forskellige tætheder, og her tænkes på den størrelse hullerne har i mellem trådene eller i metallet.

De runde trådsier som du måske allerede kender fås i modeller der er helt fine og altså med meget små mellemrum mellem trådene, samt i modeller hvor både tråde og huller er større og mere grove.

Nogle typer af sier ser næsten helt tætte ud, fordi de er lavet i en metalplade med huller i og også her kan størrelsen og antallet af huller variere.

Jo større tæthed af sien, jo mindre dele kan komme igennem hullerne og omvendt jo mindre tæthed jo grovere dele kan komme igennem hullerne.

#5 - Materiale i Si

En si kan være fremstillet i mange forskellige materialer eller kombinationer af forskellige materialer, og nogle materialer er meget robuste, hvor andre er mere sarte.

De oftest brugte materialer er metal, silikone og plast i forskellige hårdheder, og disse forskellige materialer har deres egne fordele og ulemper.

Stål er et stærkt materiale til en si, da det både er formfast og holdbart, samtidig kan det bruges både til trådsier og til spidssier, som er lavet af plader med huller i.

Stålet har den fordel at det ikke tager så let imod smag og farve fra fødevarer, og samtidig er det meget rengøringsvenligt, men alt efter kvaliteten af sien, kan det ofte være problematisk at rengøre denne i opvaskeren, da stål kan afgive mikroskopiske metalstykker, som kan sætte sig på bestik og andre metaldele i opvaskemaskinen.

Plastik har den fordel at det er formfast og kan rengøres i opvaskemaskinen, men det kan risikere at tage smag og farve fra fødevarer, hvilket kan gøre sien grim og snavset at se på, det afhænger dog meget af kvaliteten.

Ofte bruges plast til at lave nogle solide greb til sigter i metal, så sien bliver mere behagelig at holde ved.

Silikone er smart fordi det er meget fleksibelt og derfor bruges det ofte til sier der kan foldes sammen eller til låg med indbygget si-funktion.

En si i ren silikone kan i nogle tilfælde være meget blød, hvilket kan være upraktisk hvis den skal anvendes sammen med meget varme fødevarer, men til skylning og rens af grøntsager er den ofte helt ideel.

Silikone bruges også tit i kombination med metal, for at opnå et blødt og skridsikkert greb om sigten.

Produkttype
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007