Skærebræt

Her finder du vores udvalg af smarte stilfulde skærebrætter til dit køkken. Et skærebræt er et vigtigt redskab når du skal skære forskellige kød, grøntsager m.m. til din madlavning

Filtrér

Læs mere om Skærebræt

3 ting du bør overveje, når du køber skærebræt

Der er mange ting du bør overveje, når du skal købe et nyt skærebræt, så du er sikker på at få det skærebræt der passer til dine behov.

Vi beskriver derfor herunder en række overvejelser, som du kan gøre dig, så du har bedre mulighed for at kunne vælge det skærebræt der passer dig bedst.

#1 - Hvilken type af skærebræt passer til dig?

Der findes flere forskellige typer af skærebræt, og det kan være svært at vælge, hvilken type der passer bedst til dine behov.

Den mest kendte type af skærebræt er af træ, hvilket er et solidt og godt naturmateriale der har været brugt til skærebrætter i mange år.

Træ er et meget hygiejnisk materiale, hvor bakterier fra madrester har dårlige betingelser for at leve end ved andre materialer, så længe at du holder skærebrættet tørt og rent.

En populær type af skærebræt er af materialet plast.

Skærebrætter i plast har den fordel at de ikke optager så meget væske som et skærebræt i træ gør, hvilket gør at der ikke er nær så stor chance for at forskellige dufte fra for eksempel kød eller fisk sætter sig i skærebrættet.

Derudover er skærebrætter i plast meget lette at vedligeholde, da de blot skal holdes rene og kan tåle at komme i opvaskemaskinen.

Der findes også mange forskellige typer af plastskærebrætter, da de er lettere at forme og farve under produktionen.

Det giver en meget større variation af skærebrætter, så du kan finde en stil der passer til dit køkken.

Du kan også få skærebrætter i glas, hvilket måske virker som et meget skrøbeligt materiale, men hærdningen som glasset gennemgår betyder, at det kan tåle lige så mange hug som et almindeligt skærebræt.

Et skærebræt i glas er også meget hygiejnisk, da der ikke kommer de samme rifter og fordybninger som i plast eller træ, hvilket betyder at der er mindre chance for at der sidder overskydende madrester.

Da det har stor betydning for hygiejnen og hvor meget du skal vedligeholde skærebrættet, så er det vigtigt at du overvejer, hvilken type skærebræt der passer bedst til dine behov.

#2 - Hvor meget vægter hygiejnen for dig?

Hygiejnen betyder meget, når vi snakker om køkkenprodukter, men specielt når vi snakker skærebrætter.

Hygiejnen er vigtig fordi, at der kan opstå bakterier hvis skærebrættet ikke bliver gjort ordentligt rent, eller hvis der sidder madrester tilbage i ridser og rifter i materialet.

Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på hvordan hygiejnen er på de forskellige typer af skærebrætter.

Et skærebræt af træ er for eksempel meget hygiejnisk, da det er af organisk materiale, hvor bakterier har svært ved at overleve i længere perioder, så længe at skærebrættet holdes tørt.

Dog kan træet blive ridset og revnet af kniven under lang tids brug, hvor det kan være muligt for madrester at blive siddende, hvis du ikke rengør skærebrættet ordentligt efter brug.

Skærebrætter af træ kan heller ikke tåle at komme i vaskemaskinen, da de kan blive ridset og bulet af det.

Det betyder for dig, at det er bedst at gøre skærebrættet rent i hånden, da du så får et skærebræt der holder længere.

Et skærebræt af plast er meget lettere at rengøre, da det bare kan komme i opvaskemaskinen, men hvis du ikke rengør det ordentligt så har bakterier bedre muligheder for at gro på plastmaterialet.

Derudover, så er plast meget mere følsomt end et skærebræt af træ eller glas, og det kan meget let blive slidt til det punkt, hvor det er svært at få madrester ud af revnerne.

Det betyder at du kan komme ud for at skulle skifte plastskærebrætter mere ofte end andre typer, da de bliver hurtigere slidt ned.

Et skærebræt af glas er meget let at gøre rent og får ikke de samme type af ridser og revner som et skærebræt af træ eller plast gør.

Det betyder, at der er mindre chance for at der kommer til at sidde madrester i dit skærebræt, så der kommer ikke til at være nær så mange bakterier på brættet.

Så det er vigtigt at du overvejer, hvor meget hygiejnen betyder for dig, og hvordan du foretrækker at gøre skærebrættet rent, så du kan vælge den type der passer bedst til dig.

#3 - Hvilket materiale er bedst til dine behov?

Materialet har stor betydning for hvor god en oplevelse du får ud af dit nye skærebræt.

Forskellige træsorter har nemlig forskellige egenskaber, når det kommer til interaktion med vand og fugt, og der er nogen type træ der er bedre til at afvise fugt end andre.

Der kan også være forskel på, hvor hård træet er, så nogle typer af træ kan bedre håndtere skarpe knive og ikke får ridser og revner, som andre mere bløde træsorter, måske ville gøre.

Det er derfor vigtigt at du overvejer, hvilken type materiale du gerne vil have skærebrættet i, så du kan få det skærebræt der bedst kan opfylde dine behov.

Fordele og ulemper ved forskellige typer af skærebrætter.

Der findes mange forskellige fordel og udlemper ved at bruge forskellige typer af skærebrætter, og det er derfor vigtigt at kende dem, så du kan træffe et ordentligt valgt af skærebræt

Vi giver her en kort overblik over fordelene og ulemperne ved forskellige typer af skærebrætter, så du har lettere ved at vælge det skærebræt, der passer til dit køkken.

Skærebrætter i Træ

Der er mange fordele ved at bruge skærebrætter i træ, derfor er de blandt andet meget populære blandt professionelle kokke.

Hvis skærebrættet vaskes mellem brug, så kan det bruges både til kød og grønsager, og træets naturlige mønstre sørger for at du ikke kan se ridser og revner, når du skære i det.

Det sørger for at holde træet naturlige udseenende og gør at det holder meget længere end andre typer af skærebrætter.

Dog er det vigtigt at træ bliver vasket op i hånden med varmt vand og sæbe, da det ikke har godt af en tur i vaskemaskinen og kan potentielt bliver bulet eller slå revner.

En anden ulempe er at træ godt kan være meget tungt at håndtere, så det kan være besværligt at dig at flytte rundt med, når du skal lave mad.

Derudover er det godt for træet, hvis du jævnligt vedligeholder det med et lag olie, så det ikke tørre ind eller bliver blegt i farven.

Skærebrætter i Plast

Plast har den fordel at det ikke optager så meget væske og dufte fra det mad, som bliver forberedt derpå.

Det kan nemlig være en fordel, da et skærebræt af træ kan optage væsken og på sigt komme til at lugte meget af fisk, hvilket ikke bare går væk.

Et skærebræt af plast er også meget let at vedligeholde, da det hurtigt kan vaskes af eller blot smides i opvaskemaskinen uden de store problemer.

Derudover findes der et stort udvalg af forskellige former og farver, da plast er meget let at forme og farve i forhold til andre typer af materialer.

Dog er plast ikke et super stærkt materiale, så det kan meget let få ridset fra når du bruger kniven på det.

Det kan betyder at det er lettere for madrester og andre bakterier at sætte sig fast, og gør både rengøring og madlavning mere besværligt.

Skærebrætter i Glas

Et skærebræt af glas kan være en god mulighed, da det er meget hårdt materiale der er svært at beskadige.

Glas er også meget let at rengøre, da der ikke kommer mange rifter, hvor madrester og bakterier kan gemme sig.

Det kan samtidig holde til at komme i opvaskemaskinen.

Dog skal du passe på, når du bruger et skærebræt af glas, da det har en tendens til at være ret glat, hvilket kan få kød, fisk og grønsager til at glide meget ret.

Derfor skal du være sikker på at holde fast på maden, så du ikke kommer til at skære dig selv under madlavningen.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007