Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Spots

Her finder du vores udvalg af spots til boligen eller arbejdspladsen. Spots er en af de mest populære former for lys, da de nemt kan indbygges og være meget diskrete.

Læs mere om Spots

5 ting du bør overveje, når du køber spots

Der er mange ting, som du kan overveje når du skal til at købe spots til dit hjem.

Vi giver derfor herunder en række eksempler på nogle overvejelser, som du kan gøre dig, så du er sikker på at få den helt rigtige type spot, der passer til dit behov.

#1 - Hvor vil du gerne placere spots?

Den første vigtige overvejelser du bør gøre dig er, hvor du gerne vil placere dine spots henne, da dette kan have stor indflydelse på hvilken type af spot der passer bedst til dig.

Hvis du gerne vil have nogle spot i loftet i køkkenet, så er det en anden type af spot du skal bruge, end hvis du gerne vil have dem i gulvet i bryggerset.

Hvis du derimod gerne vil have spots langs indkørslen eller på terrassen, så er det en anden type af spotlys som du har brug for, da disse skal kunne være resistent overfor vind og vejr.

Det kræver en mere hårdfør og kraftig spotlys, så det er noget som du skal være på udkig efter.

Derudover, så har placeringen også stor betydning for valget af spotpære, som du kan bruge.

Det kan være at spottet skal sidde udenfor, så har du måske brug for en pære der lyser ret kraftigt, hvor at hvis spottet er indendørs, så skal pæren kunne dæmpes og ikke have nær så kraftigt et lys.

Der er mange overvejelser som du kan gøre dig, når du skal vælge et nyt spot.

Det er derfor at du tænker meget over placeringen, så du er sikker på at kunne få det spotlys der passer dig bedst.

#2 - Hvilken type spots passer bedst til dig?

Der findes flere forskellige typer af spots, og det er derfor vigtigt at overveje hvilken type der passer bedst til dine behov.

Den første overordnet type af spots der findes, er et indbygningsspot.

Denne type af spot bliver ofte monteret ind i muren, loftet eller gulvet, hvor det nu passer dig henne.

De fleste af indbygningsspots er til indendørs brug, men der findes også mange typer der passer til udendørs brug.

Det giver dig mulighed for at også at montere spots udendørs, så det kunne være langs indkørslen eller i muren udendørs, så du har lys efter solnedgang.

Den anden overordnet type af spots er nedgravningsspots der, som navnet antyder, primært bliver gravet ned i jorden.

Denne type af spots er gode til hvis du gerne vil have oplyst have eller forskellige plantebed.

På denne måde kan du potentielt stadig have en fin oplyst have, hvor du stadig kan se dine planter eller bed om aftenen eller natten.

Nedgravningsspots skal ofte være lidt mere hårdføre end indbygningsspots, da de har højere sandsynlighed for at blive udsat for vind og vand, når du står i græsplænen eller i bedet.

Det er derfor vigtigt at du overvejer, hvilken type af spot der passer bedst til din situation, så du kan gøre dig det rigtige køb.

#3 - Vær opmærksom på om dine pære passer til dine spots

Der findes mange forskellige pære til spots, men de passer ikke til alle typer af spots.

Det er derfor vigtigt at du undersøge, hvilken type fatning som dine spots har, så du kan være sikker på at købe en pære der passer til den fatning.

Hvis pæren ikke passer til fatningen, så kan du ikke bruge den pære dertil.

Det findes blandt andet pærer der passer til følgende fatninger:

  • G4
  • G9
  • GU10
  • GU5.3
  • GY6.35

Vær derfor opmærksom på, hvilken type fatning som dine spots bruger, så du kan købe pære der passer dertil, og så du ikke begår et fejlkøb.

#4 - Hvilken type af pære skal du bruge?

Der findes flere forskellige typer af pære med forskellige egenskaber, der passer til spots.

Du bør derfor overveje, hvilken type af pære du gerne vil bruge, da dette kan have betydning for din oplevelse af dine spots.

Fordelen ved en halogenpære er at den giver et klart og flot lys, der giver et behageligt varmt hvidt lys.

Halogenpære bliver ofte brugt i spots netop fordi at deres lys er så klart og varmt, hvilket giver en dejlig afslappende atmosfære.

Den anden type pære som du kan få er en LED pære, hvilket er en mere fleksibel form for pære end en halogenpære.

Med en LED pære har du mulighed for at få dæmpefunktioner, hvor du kan indstille lysstyrken til forskellige grader.

Det kan være med til at skabe en god moodlighting i stuen eller værelset.

Derudover er en LED pære meget mere energibesparende, da de både holder længere og bruger mindre energi generelt.

En LED pære holder nemlig gennemsnitlig 15.000 timer, mens en halogen holder ca. 1.500 timer.

Nogle af LED pærerne har også RGB funktionalitet, hvilket gør det muligt for dig at ændre lysfarven i dine spots til at være lige den, som du vil have.

Det gør det muligt ændre lyset til når du gerne vil have en romantisk aften med partneren, eller når du har fest med venner og bekendte.

Det er derfor vigtigt at du overvejer, hvilken type af pære som du gerne vil bruge i dine spots, da det kan have indflydelse på både lys og elregningen.

#5 - Skal dine spots være en del af et smart home system?

Hvis du skal i gang med at montere nye spots, så kan det være at du overvejer om de skal være kompatibel med et smart home system.

Hvis du har et smart home system, så giver smart LED pære dig nemlig en masse ekstra funktioner, hvor du har større kontrol over lyset i dit hjem.

På denne måde kan du programmere dine udendørsspots til at tænde, når den registrere at du kommer hjem i bilen, så du let kan se indkørsel og garagen.

Det kan være at du gerne vil have at dine spots i køkkenet, der tændes og slukkes så snart du træder ind og ud af rummet.

Det kan også være at du gerne vil have indstillinger der gør at alt lyset i hjemmet slukker efter et bestemt klokkeslæt, så du er sikker på at der ikke står lys og lamper tændt rundt omkring, og bruger strøm unødigt.

Så hvis du overvejer om du skal have nye spots, så overvej også om du gerne vil have smart home funktionaliteter med i købet, så du kan så mere nydelse ud af dine spots.

Hvad er fordelene ved at bruge spots?

Fordelen ved spots er at de er meget diskrete og kan placeres selvom der er lavt til loftet, da de bliver monteret ind i væggen eller loftet.

Spots fylder nemlig ikke meget og derved kan give lys til værelset uden at du har en masse lamper i loftet, som kan fylde meget af rummet.

Derudover kan nogle typer af spots vinkles og drejes, så de fordeler lyset alt efter behov.

Det betyder at du har mulighed for at ændre hvor fokusset at rummet er henne, hvilket kan være med til at highlighte forskellige møbler eller genstande i rummet.

Du kan også bruge spots til at lyse direkte på væggen, hvilket giver en “wall-washing” effekt der generelt får rummet til at se større ud end det egentligt er.

Der findes mange forskellige funktioner og muligheder ved at gøre brug af spots, som du kan bruge, hvis du investere i nogle spots til dit hjem.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007