Badebassin & pool til haven

Her på siden finder du vores udvalg af badebassiner og swimmingpools til haven. Vores udvalg råder over en masse forskellige modeller, både pools til børn og voksne.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Badebassin & pool til haven

Badebassinet til den varme sommer

I denne kategori finder du et stort udvalg af badebassiner i alle former og størrelser, fra kendte mærker som fx Intex og Bestway. Der er både badebassiner til børn og voksne.

Køl ned i badebassinet når sommervarmen bevæger sig over landet. Lær børnene at svømme hjemmefra og skab gode minder og oplevelser med dem.

Hos avXperten har vi et stort udvalg af forskellige produkter til badebassinet. Se f.eks. badevinger & baderinge, bademadrasser og andet tilbehør til badebassinet.

5 ting at tænke over, før du vælger et badebassin

Inden du bare går ud og køber et badebassin så er der mange ting at overveje, for at finde den helt rette badebassin til dig.

Der er mange ting ved et badebassin som er gode at vide inden du bare går ud og køber et. Kapaciteten, størrelsen, sikkerheden er blot nogle af de ting, som er gode at have styr på inden.

Herunder er der præsenteret et par punkter, som er gode at overveje inden du går ud og køber et badebassin da der findes mange forskellige badebassiner.

#1 Antal af liter

Et af de største punkter at overveje er antallet af liter som badebassinet kan rumme. Udover størrelsen så er det antallet af liter der afgør hvor dyb og stor badebassinet er.

Jo flere liter det kan rumme, jo dybere kan den som regel også være. Derudover afgør antallet af liter også hvor længe det vil tage dig at fylde badebassinet op.

Derfor spiller antallet af liter en vigtig rolle, når det er du skal overveje at købe et badebassin.

#2 Størrelse

Der findes mange forskellige badebassiner og i mange forskellige størrelser. Derfor kan det sommetider godt være uoverskueligt at vælge et.

“Jo større, jo bedre” er ikke altid gældende når det kommer til badebassiner. Jo større badebassinet er, jo mere vil det også kræve at vedligeholde det.

Oftest vil det altid blive angivet i produktbeskrivelsen, hvor stor badebassinet er og hvor mange personer det er egnet til.

Vælg størrelsen af badebassinet ud fra hvor mange personer den er til og størrelserne på personerne.

Derudover bør du også overveje om badebassinet bare skal være til afslapning eller om der gerne skal være plads til vandaktiviteter og leg.

De største badebassiner kan næsten være 6 meter i diameteren og en højde på 130 cm, så der er rigelig med plads til at plaske og dyrke vandaktiviteter som vandpolo.

Sådan måles badebassinnet

#3 Børnebassin eller voksne bassin

Hvis det er børn der også skal bruge badebassinet så overvej et børnebassin i stedet, da de større badebassiner er mest til voksne pga. Højden og dybde på disse badebassiner.

Børnebassiner er oftest meget mindre i størrelsen og mere farverige. Ud fra det kan kan du let skelne mellem et børnebassin og et voksen bassin.

Børnebassiner er velegnet til børn fra 1 år og kan have en kapacitet på ca. 1000 liter. De er let at bruge, da de som regel bare skal pustes op og fyldes med vand.

Derudover har børne badebassiner oftest også en eller anden form for oppusteligt legetøj til at stimulere børnene.

Det kunne f.eks. være oppustelige palmetræer, basketball ringe eller andre oppustelige badedyr.

Voksne badebassiner er oftest større og dybere og kan rumme over 6500 liter af vand. De er derfor ikke beregnet til børn under 130 cm.

Størrelsesmæssigt er de voksne badebassiner som regel også så store at man kan være mange i dem, hvorimod børnebassiner oftest kun kan rumme 1-3 børn ad gangen.

#4 Placeringen af badebassinet

Placeringen af badebassinet kan være vigtigt for dig, afhængigt af hvor stort dit badebassin er og om det er til børn eller voksne.

Er der tale om et børnebassin så er der visse ting der skal overvejes, både for børnene men også for badebassinets skyld.

Placer børnebassinet så åbent som muligt, så du altid har mulighed for at holde øje med børnene i det. Placer det på et blødt underlag for at undgå skader i bassinet.

Det er en ekstra god idé at placere det et sted hvor solen står højt og kan skinne ned på badebassinet, så børnene ikke får det for koldt, når de leger i vandet.

Voksne badebassiner skal ligeledes også have en form for underlag. Da der hurtigt kan gå hul på badebassinerne hvis det står på hårde og grove underlag som asfalt eller lignende.

Vær opmærksom på at hvis du placerer et badebassin for længe ude på græsplænen, så vil det højst sandsynligt efterlade mærker i græsset når du fjerner det igen.

Nogle af de større badebassiner bør placeres åbent og ikke under træer og lignende, da det hurtigt kan blive et stort arbejde for dig at fjerne blade og grene i poolen fra træerne.

Typer af badebassiner

#5 Typer af badebassin

Selvom badebassinerne ligner hinanden og har samme formål. Så findes der forskellige typer af badebassiner.

De forskellige typer af badebassiner kan passe bedre til dit behov, alt efter hvad du har lyst til at bruge badebassinet til og hvor mange personer det skal være til.

Der findes følgende:

  • Børnebassiner
  • Fast-set-Pool-badebassiner
  • Badebassiner med sidevægge

#1 - Børnebassiner

Børnebassiner er oftest oppustelige og kræver ikke meget vand at fylde op. De har ca. en kapacitet på 1000 liter og kan fyldes op i løbet af 10-15 min.

De er ikke så holdbare da materialet oftest er lavet af PVC-plast og er derfor ikke så robuste og modstandsdygtige imod småsten og grene.

De kan heller ikke tåle at stå ude året rundt, derfor bør man altid pakke dem sammen efter brug, for at forøge levetiden på disse.

#2 - Fast-set-pool badebassiner

Disse badebassiner er i virkeligheden en blanding mellem et børnebassin og et badebassin med sidevægge.

De er oppustelige som børnebassinet men kan næsten være så store som badebassiner med sidevæggene.

De er lette og hurtige at sætte op og er oftest konkurrencedygtige på prisen i forhold til sidevæg bassinet.

Disse pools er genkendelige på deres oppustelige kant og kan typisk fås i størrelserne 3 - 4.5 meter i diameteren med en dybde på lidt over 90 cm.

Disse passer altså derfor både til voksne og børn over 100 cm.

#3 - Badebassiner med sidevægge

De største badebassiner der fås er oftest med sidevægge. Denne type af badebassin er i modsætning af de to andre ikke af oppustelig materialer.

For at opstille disse typer af badebassiner skal man blot stille sidevæggene op og samle dem sammen, så de danner en ring.

Derefter er den allerede klar til påfyldning af vand. Dog kan det tage op til 30 min. For at fylde disse badebassiner op, da de er så store og dybe.

Disse badebassiner kan have en diameter på næsten 6 meter og en dybde på 120 cm. Derfor er disse badebassiner mere egnet til voksne og teenager over 130 cm.

Rengøring af badebassin

For at rengøre dit badebassin, kræver det ofte en kombination af diverse børster/poolnet, samt klorbehandlinger.

Selve processen er heldigvis meget nem, men kan tage længere tid jo større dit badebassin er.

Inden du klor-behandler dit badebassin, er det vigtigt at få filtreret så meget som muligt at snavs, blade og insekter ud først.

Dette gøres nemmest med et net/poolstang, som nemt kan opfange disse efterladenskaber, så du nemt kan fjerne dem.

Derudover er en pool med pumpe en genial løsning, da den på forhånd samler en passe skidt og snavs i dens filter, som du kan tømme løbende.

Efter du har gjort den ren, kan en klor behandling fjerne diverse alger, og sikrer at vandet er rent og rart at bade i.

Ofte stillede spørgsmål om badebassinet

Hvad koster det at fylde et badebassin op?

For at regne dette ud skal du vide hvad du betaler pr. m³ i vand og gange det med pr. 1000 liter. Har du f.eks. et badebassin der kan rumme 4000 liter og prisen for 1m³ er 54 kr. Så vil det koste dig 212 kr. For at fylde dit badebassin på 4000 liter op.

Hvor længe kan et badebassin stå?

Det anbefales at skifte badevandet når det begynder at være glat i bunden. Ellers skal det skiftes hver dag, hvis solen står højt og det er varmt. Varme tiltrækker nemlig let bakterier, som ikke er godt at bade i.

Hvad skal badebassinet stå på?

Badebassinet skal stå på et blødt underlag så der ikke er noget der kan stikke hul i badebassinet. Græsplænen er f.eks. et fint sted at have sit badebassin på.

Type
0
0
0
0
Vælg alle
Features
0
0
0
0
Vælg alle
Kapacitet (liter)
Min:
Max:
Størrelse
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Liter pr time
0
0
Vælg alle
Farve
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Brand
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007