USB-C netværkskort

En computer er ikke meget værd uden internetadang. Køb et godt USB-C netværkskort fra avXperten til din PC og udforsk vores udvalg af netværkstilbehør.

Filtrér
Sortering

Læs mere om USB-C netværkskort

Stort udvalg af USB-C netværkskort

Mange af de ultratynde bærbare computere i dag har ikke længere plads til et almindeligt RJ45 netværksstik, hvilket kan gøre det lidt besværligt for en bruger at forbinde den bærbare computer med et modem eller en router, hvis modemmet eller routeren ikke er trådløs, eller du blot vil have en sikker og stabil internet forbindelse uden risiko for afbrydelser.

Står du med sådan en bærbar, så kan du bruge et USB-C netværkskort, også kaldet en USB-C til netkort adapter, hvis din bærbare vel og mærke har et USB-C stik.

Hvad er et USB-C stik?

USB-C er et af de nyere skud på stammen af USB stik, og byder på både højere hastigheder på op til 10 Gbps, og blandt andet muligheden for at overføre strøm i samme stik.

USB-C giver også mulighed for at koble computeren direkte til en ekstern skærm, og USB-C stikket kan altså også agere netværkskort, hvis du vel og mærke har en adapter, der kan forbinde dit RJ45 netværksstik til en USB-C port.

Ud over at USB-C kan erstatte forskellige typer stik, er en af de absolutte fordele ved USB-C stikkene, at du ikke længere skal sidde og rode med at få stikket på plads, da det er lige meget hvilken side der vender opad. Det gør tilslutningen langt nemmere i forhold til de gammeldags USB-A og USB-B stik, der skulle vende rigtigt for at du kunne få dem på plads.

Der er forskellige typer USB-C netværkskort adaptere

Der er flere forskellige typer USB-C netværkskort adaptere. Nogle indeholder kun netværksstikket, mens andre også giver adgang til USB-A og USB-B stik.

USB stik er altid bagud-kompatible, hvilket vil sige at du kan tilslutte USB-A og USB-B til et USB-C stik, men dog kun med en adapter eller en kable, der har et ældre USB stik i den ene ende, da der er væsentlig forskel på de ældre USB stik og USB-C stikkene.

Hvorfor skal du bruge et USB-C netværkskort?

De fleste bærbare i dag er baseret på trådløse forbindelser alene, hvilket vil sige at de ikke længere har et netværksstik indbygget. De er efterhånden blevet så tynde i deres designs, at der ikke længere er plads til de gammeldags USB-A og USB-B stik samt RJ45 netværksstikket. Du kan dog stadig komme ud for at skulle forbinde til et modem eller en router, der ikke sender trådløst, eller hvis du blot gerne vil have en sikret og stabil forbindelse til internettet, og i sådan et tilfælde, skal du så bruge et USB-C netværkskort, da de fleste modemmer og routere i dag stadig kører med RJ45 stikket.

Har du derfor ikke et RJ45 stik i din nye bærbare computer, skal du altså bruge et USB-C netværkskort for at skabe forbindelsen til et modem eller en router.

Da USB-C stikkene tilbyder meget høj hastighed, får du dermed også en højere hastighed på din netværksforbindelse end du gør via en trådløs forbindelse, hvis dit modem eller din router understøtter dette. Samtidig er forbindelsen også mere sikker hvis den er kablet, i forhold til en trådløs forbindelse, som er nemmere at bryde ind i udefra.

USB-C netværkskortet er lille og kompakt, også selv om det har plads til flere forskellige stik, så det er nemt at tage med, og det hverken fylder eller vejer ret meget.

Et USB-C netkort kan køre hastigheder op til 1000 Mbps, som giver en stærk og stabil forbindelse til overførsel af dine data.

Står du med en ny bærbar, der ikke længere har et af de gammeldags netværksstik, og har du behov for at tilslutte din bærbare direkte til modem eller router for at opnå en hurtigere eller mere sikker forbindelse, så kan du bruge et USB-C netværkskort til at oprette forbindelsen. Du kan få forskellige udgaver, enten hvor der kun er et netværksstik i, eller en USB hub, der giver dig adgang til også at forbinde andre USB enheder til din bærbare computer samtidig med netværksstikket.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007