Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

USB OTG kabel

Anvend et USB OTG kabel på enheder, der ikke naturligt understøtter USB. Både smart og enkelt at bruge, og til stærke priser.

Filtrér
Sortering

Læs mere om USB OTG kabel

USB OTG kabel - Til enheder der ikke understøtter USB

Her på siden finder du vores udvalg af USB OTG kabler, som er kabler der kan bruges til at benytte USB til enheder, der ikke understøtter USB.

OTG er en forkortelse for On The GO og et USB OTG kabel er beregnet til at give dig mulighed for at benytte en USB forbindelse med enheder der ikke normalt understøtter brug af USB.

Det er de færreste mobiltelefoner, tablets eller lignende der understøtter brug af eksempelvis USB A stik eller et Micro USB stik, men med et OTG kabel, kan du alligevel bruge en af disse tilslutningsformer.

Med et USB OTG kabel, kan du for eksempel bruge en USB nøgle eller andet USB udstyr sammen med din telefon, men det kræver at du vælger det rigtige USB OTG kabel.

Er du i tvivl om hvilket USB OTG kabel du skal vælge, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt information, som kan hjælpe dig med at finde det rigtige kabel til din telefon eller tablet.

4 ting du bør vide om USB OTG Kabler

Der findes forskellige modeller af USB OTG kabler, og for at du kan opnå en korrekt forbindelse mellem din enhed og USB enheden, kræver det at du vælger den rigtige model.

Derfor har vi herunder samlet lidt information, som kan hjælpe dig med at finde frem til den rigtige løsning til din enhed.

#1 - Forskellen på et USB kabel og et USB OTG kabel

ET USB datakabel er ikke det samme som et USB OTG kabel, for hvor et USB datakabel bruges til eksempelvis at tilslutte en mobiltelefon med en computer, og oprette en forbindelse, hvor mobiltelefonen er en form for flashdrev til computeren, så bruges et OTG kabel til at oprette en forbindelse hvor mobiltelefonen bliver den drivende kraft til et flashdrev.

Det vil sige, at et USB OTG kabel ikke kræver en computer og her kan mobiltelefonen tilsluttes direkte til en USB-enhed, og dermed udvider OTG kablet mulighederne for brug af mobiltelefonen.

ET USB datakabel bruges ofte til at overføre billeder eller andre filer fra mobiltelefonen til computeren, og her er det altså computeren der er den drivende kraft.

#2 - Hvilke enheder kan bruges med et USB OTG kabel

Når du finder den rigtige model af USB OTG kabel til din mobiltelefon eller tablet, er der i princippet ikke de store begrænsninger på hvilket USB udstyr du kan tilslutte til enheden.

USB OTG kablet tillader dig at tilslutte eksempelvis flashdrev, mus, tastaturer, kameraer og printere.

Du kan med fordel være opmærksom på at det meste USB udstyr henter strøm via USB stikket, og dermed altså også bruger strøm fra den tilsluttede mobiltelefon eller tablet.

Derfor kan du opleve at din mobiltelefon eller tablet, hurtigt bliver drænet for batteri, når du har en USB enhed tilsluttet via OTG kabler, hvor mobiltelefonen er den drivende kraft.

Fordelen ved at kunne tilslutte USB udstyr til eksempelvis mobiltelefonen er dog at den i højere grad kan blive lettere at bruge som en pc, når du eksempelvis er på farten.

Med en tilkoblet mus eller tastatur, kan du nemt bruge din enhed til at tegne på eller skrive tekster i tekstprogrammer på.

Derudover er det let at tage en backup af telefonen og lagre dette på eksempelvis et flash drev eller overføre filer til et flash drev, uden at du først skal overføre til computeren og derfra til et drev.

#3 - Stiktyper for USB OTG Kabler

Når du skal vælge dit nye USB OTG Kabel, er det vigtigt at du er opmærksom på hvilke stiktyper kablet har i hver ende.

Den stiktype der skal være i den ene ende af OTG kablet skal meget gerne passe i den stik indgang du har i eksempelvis din mobiltelefon eller din tablet.

Dette vil ofte være et Micro USB eller et Micro USB B stik, eller et mærke specifikt stik, som eksempelvis lightning stik.

I den anden ende skal der sidde en stiktype, der passer til det udstyr du ønsker at tilslutte til din mobiltelefon, eksempelvis USB-A, USB-C eller lignende.

Ofte vil du kunne finde USB OTG kabler, som er specifikt for netop din mobiltelefon eller tablets mærke eller model, og i sådanne tilfælde er det blot stikket som eksempelvis mus eller tastatur skal tilsluttes til, du skal være opmærksom på er den rigtige type.

#4 - Understøttelse af USB OTG Kabler

Når du er på jagt efter et USB OTG kabel, skal du være opmærksom på om din enhed understøtter OTG.

Nogle ældre modeller af mobiltelefoner og tablets understøtter ikke OTG, men her vil du ofte kunne downloade en app, som betyder at du kan opnå denne understøttelse.

Du vil ofte kunne se om din enhed understøtter OTG ved at kigge i instruktionsbogen, eller ved at bruge en online OTG checker, som undersøger din enhed for om den understøtter OTG.

Især for enheder der har styresystemerne iOS eller Windows, kan det være en fordel for dig at kontrollere om disse enheder understøtter brugen af USB OTG kabler, og har du en Android enhed, vil disse enheder ofte understøtte OTG, hvis de har version 3.1 eller nyere.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007