Væghængt Rackpanel

Et væghængt rack panel er perfekt, hvis du ikke skal bruge et helt rack skab. AvXperten har alt, hvad du skal bruge indenfor rack skabe og tilbehør.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Væghængt Rackpanel

4 ting du skal overveje når du køber væghængt rackpanel

Når du skal købe nyt rackpaneler til væggen, så er der mange ting som man skal overveje, inden man gør et køb.

Vi giver dig herunder en række eksempler på overvejelse du kunne gøre dig selv for at sikre, at du får den rigtige type af rackpanel med hjem.

#1 - Hvilken type rackpanel har du brug for?

Der findes flere forskellige typer af væghængt rackpaneller og det er vigtigt at kende forskellen mellem dem, så du kan træffe det rigtige valg af panel.

Fordelen ved at bruge væghængt rackpaneler er, at det kan være dyrt at skulle investere i et helt rackskab, hvis du ikke har behov for det.

I stedet så kan du købe rackpaneller som kan monteres direkte på væggen, hvor du både har lettere adgang til kabler og forbindelser, end hvis du havde serverne i et kabinet.

De fleste rackpaneler passer til 19tm (tommer) enheder, hvilket er standardstørrelsen for langt de fleste enheder man finder på markedet.

Dette kunne blandt andet være enheder som switche, patchpaneler eller andre typer af enheder.

Nogle af rackpanelerne kan dog også tilpasses, så de kan holde 10tm enheder i stedet.

Generelt ser man mest væghængt rackpaneller med lukkede ramme, da disse både beskytter og sikre at servermodulerne sidder sikkert og fast på væggen.

Du kan også finde åbne rammer, som giver dig bedre mulighed for at kunne tilgå de tilsluttede enheder end et almindeligt rackpanel, hvor nogle af pladerne kan være i vejen.

På denne måde kan du lave reparationer og vedligeholdelse af enheden, potentielt uden at skulle fjerne enheden fra racken.

Andre fordele ved åbne rammer er, at de giver enhederne mere luft og dermed ikke holder nær så meget på varmen, som lukkede rammer ellers gør.

Dette kan hjælpe med ventilationen, hvilket er et af de vigtigste elementer af at holde servere på denne måde.

Der findes også rackpaneler som kan hænges under skrivebordet, hvis man gerne vil have hurtigt adgang til enhederne, uden at det er alt for langt væk fra kontoret.

Det er af disse grunde vigtigt at overveje, hvilken type af rackpanel som passer bedst til dine behov, da det kan have stor betydning for dit setup.

#2 - Hvor mange units skal den have plads til?

Når du skal etablere et nyt rackpanel, så er en af de store overvejelser om hvor mange enheder som rackpanelet skal have plads til.

Generelt så bliver hver enhed i er rackpanel betegnet som en “unit”, hvor hvert panel kan have et vis antal units installeret.

Desto flere enheder som der er brug for, desto større rackpanel skal du bruge.

Hvis du fortsat har brug for flere enheder derefter så er det let at samle flere rackpaneler sammen, så du har det hele samlet i ét system.

Vi har rackpaneler der kan holde fra 2 til 9 units, og der er rig mulighed for at kunne kombinere panelerne efter behov.

Det er af denne grund vigtigt at overveje, hvor mange enheder som du skal bruge, når du køber rackpaneler, så du er sikker på at du kan købe den rigtige mængde med det samme.

#3 - Hvor meget vægtkapacitet skal rackpanelet have?

En anden vigtig overvejelse du skal gøre dig er, hvor stor en vægtkapacitet som dine rackpaneler skal have.

Enhederne som skal installeres kan potentielt veje ret meget, alt efter hvor meget stor en kapacitet som de skal have.

Det er derfor vigtigt, at du overvejer hvor meget alle dine enheder kommer til at veje tilsammen, så du kan vælge den rigtige type af rackpanel, da det ellers kunne få rackpanelerne til at falde af væggen.

Generelt så har rackpanelerne en vægtkapacitet der ligger fra 10kg til 60kg.

Undersøg derfor hvor meget dine enheder vejer, inden du går ud og køber en masse rackpaneler.

#4 - Skal du bruge ekstra beslag?

Der findes også ekstra beslag som passer til rackpanelerne og det kunne være du skulle gøre dig den overvejelse om det kunne være brugbart for dine behov.

Det kunne være at du gerne vil være sikker på at rackpanelerne hænger ordentligt.

Her kunne et ekstra beslag der passer til rackpanelerne være godt, da det giver mulighed for at montere rackpanelerne bedre end ellers.

Specielt hvis det er en væg i et mindre stabil materiale, som gibs, så kunne det være fint med ekstra beslag til at holde på panelerne.

Beslaget kommer i flere størrelser, hvor de har plads til mellem 2U og 6U alt efter model.

Beslaget kan monteres så de enten passer til 10tm eller 19tm enheder.

5 Fordele ved et rackpanel

Der kan være mange grunde til at du har brug for et væghængt rackpanel, men det kunne være godt at kende fordelene ved at bruge et rackpanel generelt til dine enheder.

#1 - Organisation

Ved at bruge rackpaneler, så kan du let skabe et organisatorisk overblik over de mange enheder og servere som er installeret.

Du har mulighed for at montere mange rackpaneler ved siden af eller over hinanden langs væggen, hvilket spare dig for meget gulvplads i forhold til hvis du skulle bruge kæmpe kabinetter.

#2 - Kabel management

Vi kender alle det med at have mistet overblikket over mange ledninger i hjemmet, men det kan være potentielt umuligt, hvis du har mange enheder stående der alle er koblet til alverdens forskellige systemer.

Det er vigtigt at have ordentligt kabel management, så du er sikker på at vide hvilket kabel passer til hvilken enhed og gør hvad.

Med et rackpanel har du mulighed for at organisere kablerne under installationen og sikre at det hele er samlet ét sted, og ikke ligger spredt ud over gulvet.

#3 - Effektiv køling

Det er altid vigtigt at holde øje med temperaturen, når du bruger meget IT udstyr, da de generere meget varme når de bliver brugt.

Hvis enhederne ikke bliver afkølet ordentligt, så kan det potentielt skade udstyret og enhederne selv.

Det er derfor vigtigt at prioritere et effektivt kølingssystem der, hvor du har placeret dine enheder.

Ved at gøre brug af et rackpanelsystem har du mulighed for at samle dine enheder ét sted, så du lettere kan fokusere på ventilationen og temperaturen der.

Derudover, så hjælper rackpanelsystemet med at give mere luft og flow til luftstrømmen, så det hjælper med at køle enhederne ned.

#4 - Lettere at vedligeholde

Ved at samle alle dine enheder på ét sted kan du lettere og hurtigere vedligeholde de mange enheder.

Da rackpanelerne også giver lettere adgang til kabler og enhedernes kontrolterminal, så skal du heller ikke bøvle med at mangle plads til at arbejde på enhederne, hvilket gør dit arbejde meget lettere og mindre bøvlet.

Når du har opsat alle enhederne ordentligt i et rackpanelsystem, så har du også styr på hvor enheder, kabler og andre forbindelser er.

Så du kan meget hurtigt og let kan tilgå reparationerne, uden at skulle lede efter forbindelser der kan være gemt væk.

#5 - Sikkerhed

Ved at samle alle enhederne i rackpaneler på én lokation, så giver det dig mulighed for at kunne fokusere sikkerheden på denne lokation.

Dette giver dig bedre sikkerhed mod at miste dine enheder, da du kan lettere aflåse og sikre hvem der har adgang til enhederne end hvis de var spredt omkring på virksomheden.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 14.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007