Vaskemaskine

Her finder du vores udvalg af vaskemaskiner til boligen, sommerhuset eller endda campingvognen. Vaskemaskiner er en absolut nødvendighed i langt de fleste boliger, og fås i mange typer.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Vaskemaskine

7 ting du skal overveje, når du køber vaskemaskine

Når du skal købe en vaskemaskine, så er der mange ting som du skal overveje for at sikre, at du gør dig det rigtige køb.

Vi giver derfor her en række eksempler på overvejelser som du kan gøre dig, inden du køber en vaskemaskine, så du er sikker på at få den vaskemaskine der passer til dine behov.

#1 - Hvor stor en vaskekapacitet har du brug for?

Når du skal overveje at købe en vaskemaskine, så er et af de første spørgsmål du skal stille dig selv, om hvor stor en vaskekapacitet som du har brug for.

Dette har en stor indflydelse på vaskemaskinen, både med hensyn til vand og energiforbrug, men også på størrelsen og prisen af vaskemaskinen.

Hvis du for eksempel bor alene eller kun vasker små portioner af tøj ad gangen, så har du måske brug for en vaskemaskine med en lidt mindre vaskekapacitet.

Her kunne en vaskemaskine med en kapacitet på omkring 3 - 4kg være den bedst størrelse for dig, plus den vil være billigere at købe ind og i det daglige forbrug.

Hvis du til gengæld er en del af en større husstand, så vasker du måske dagligt eller i større portioner, hvilket så stiller et større krav til vaskemaskinens kapacitet og holdbarhed.

Hvis dette er tilfældet, så kan en vaskemaskine med en kapacitet på 7 - 9kg være det rette køb.

Dog er det anbefalet at man fylder vaskemaskinen op, når man kan, da dette mindsker spild af både vand og energi.

Hvis du har en meget svingende mængde af tøj, eller at du gerne bare vil helgarderes, så kan du også købe en vaskemaskine med mængdeautomatik.

Denne funktion vejer tøjet som du putter i vaskemaskinen, og sikre sig at den bruger den rette mængde vand til netop den vask.

Så denne måde kan du sikre dig at du ikke spilder mere vand og energi, end hvad er højst nødvendigt og skåner derved naturen.

Så undersøg hvor meget tøj du generelt vasker i hjemmet, så du er sikker på at finde den vaskemaskine med den kapacitet der passer til dit forbrug.

#2 - Hvor meget plads har du til vaskemaskinen?

Det er ikke i alle hjem, hvor der er lige meget plads til en vaskemaskine, så det kan være at du skal overveje, hvor meget plads du har derhjemme, så du kan vælge den rigtige type vaskemaskine.

Hvis du ikke har meget plads, så kan det være at du skal overveje en topbetjent vaskemaskine, da de ofte er smallere og mere velegnet til steder, hvor der er pladsmangel.

Det kunne også være at du gerne vil have både vaskemaskine og tørretumbler, men har ikke pladsen til begge maskiner.

I så fald kan det være en ide at overveje om du skal købe en kombineret vaskemaskine og tørretumbler.

Prisen er dyrere end en almindelig vaskemaskine, men ligger på niveau med prisen du skal betale for både en vaskemaskine og en tørretumbler, så det går nogenlunde ud i ét.

Dog skal det pointeres, at en kombinationsmaskine ikke er nær så effektiv som en almindelig tørretumbler og du skal derfor regne med at de bruger mere strøm.

Det er derfor vigtigt at du undersøger om du har plads nok til den vaskemaskine som du gerne vil have, så du ikke kommer til at købe den forkerte model.

#3 - Hvor meget energi skal vaskemaskinen bruge?

Vaskemaskiner bruger generelt meget energi i forhold til resten af vores forbrug, og det er derfor vigtigt du gør dig nogle overvejelser omkring, hvor meget energi som vaskemaskinen skal bruge.

Vaskemaskiner er ofte energimærket og det er vigtig at overveje, hvilken energimærkning du gerne vil have.

Forskellen mellem de forskellige energimærker kan gå op i flere hundrede kroner sparet om året.

For eksempler, så kan en vaskemaskine med energimærket E koster omkring 365 kr. om året i strømforbrug, mens at en vaskemaskine med energimærket A kun vil koste omkring 210 kr. om året.

Dette kommer selvfølgelig også meget an på forbruget og hvor ofte du vasker tøj.

En vaskemaskine med en bedre energimærkning dyrere end en med en dårligere energimærkning, men den besparelse du får over tid vil ofte betyder at den bedre maskine bliver billigere i sidste ende.

Det er derfor meget vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring hvilken energimærkning som din vaskemaskine skal have, så du kan gøre den bedste besparelse på dit elforbrug.

#4 - Støjniveau

Det kunne være at du skal overveje, hvor meget vaskemaskinen støjer, specielt hvis den er placeret tæt på et opholdsrum.

Hvis vaskemaskinen stod og brummede højlydt med du ser fjernsyn, så kan det tænkes at det ville skabe en del irritation i længden.

Mange vaskemaskiner har også et utal af forskellige vaskeprogrammer, der er optimeret til forskellige typer af vaske.

Det kunne derfor være at du skal overveje, hvor mange og hvilke vaskeprogrammer som du har brug for, da dette kan hjælpe dig med at gøre vasketøjet lettere at tage.

#5 - Motortype

Der findes også vaskemaskiner med forskellige typer af motorer, hvilken kan have indflydelse på om det er den rette maskine til dig.

Der findes generelt to typer af motorer, den traditionelle motor, der blive drevet af en drivrem, og den kulfri motor, der bliver drevet af magneter.

Den traditionelle motor bliver mest fundet i de billigere vaskemaskiner, hvor man måske ikke skal bruge vaskemaskinen så ofte.

Drivremmen på denne motor kan nemlig bliver overophedet, hvis man vasker flere gange i træk, plus at remmen kan blive slidt så meget at den skal udskiftes

Den kulfri motor gør til gengæld brug af magnetfelter til at drive vaskemaskinen.

Denne type af motor er generelt mere støjvenlig og kan holde meget længere, da der ikke er så mange bevægelige dele som kan blive slidt på sigt.

Dog er vaskemaskiner med denne type motor dyrere end hvis de havde den traditionelle motor, dog er de billigere i drift og har længere levetid.

#6 - Levetid

En vaskemaskines levetid kan variere meget alt efter en række forhold.

En almindelig vaskemaskine kan du regne med har en levetid på ca. 8 - 10 år, hvis du vasker ugentligt 4 -5 gange.

Hvis du til gengæld investere lidt mere i en vaskemaskine af høj kvalitet, så kan du nok regne med at den holder ca. 15 - 20 år med 4 - 5 ugentlige vaske.

Levetiden kan dog variere af flere ting, primært er dette hvor meget vaskemaskinen bliver brugt, da flere vaske betyder mere slid på maskinen.

Det kan dog også være at hvis det lokale vand har meget kalk i vandet, så kan det sætte sig i maskineriet eller på varmeelementet, hvilket kan i værste fald få vaskemaskinen til at brænde sammen.

Det er derfor vigtig at, hvis du gerne vil have vaskemaskinen til at holde længe, at du ikke går på kompromis med kvaliteten.

Dette kan i sidste ende også spare dig mange penge, eftersom en ordentlig vaskemaskine kan spare dig flere hundrede kroner om året i energi og tjene eventuelle besparelser på kvaliteten hjem igen efter bare et par år.

#7 - Almindelig eller transportabel vaskemaskine?

Udover de helt almindelige vaskemaskiner som du højst sandsynlig kender til, findes vaskemaskiner også i små kompakte modeller.

Denne form for vaskemaskine egner sig især til dig som bor i en mindre lejlighed, eller måske et kollegieværelse hvor der ikke er meget plads.

Den kan også bruges i sommerhuset eller campingvognen, så du slipper for at bruge offentlige vaskehaller.

Ulempen er dog, at denne form for vaskemaskine har en meget mindre kapacitet end normale vaskemaskiner, og dermed kan det kræve mange vaske inden du kommer igennem alt dit vasketøj.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007