Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Xbox

Her finder du vores udvalg af Xbox enheder fra Microsoft. Xbox spillekonsollen er en af de mest kendte i verden, og bruges til utallige spil, også helt eksklusive titler som udelukkende kan spilles på Xbox konsoller.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Xbox

Historien om Xbox

Xbox er det man kalder en videospilkonsol, og konsollen blev udviklet af Microsoft, som stadig ejer brandet, og blev første gang præsenteret i 2001.

Da Xbox blev præsenteret på markedet i 2001 var det første gang en ny spillekonsol blev introduceret til det amerikanske marked, efter den kendte Atari spillekonsol udgik af produktion i 1996.

Befolkningen var sultne efter en ny spillekonsol, som kunne tage over den populære Atari og da Sony Playstation annoncerede at der ville komme en Playstation 2, som ikke blot var en spillekonsol, men også en CD og DVD afspiller, fik Microsoft travlt med at komme igang med at udvikle en maskine der kunne konkurrere med Playstation.

Der blev sat 4 ingeniører i gang med at udvikle en ny videospilkonsol.

Microsoft var kendt for deres PC løsninger i kombination med styresystemet Windows, så ideen var at udvikle en konsol, der i høj grad brugte så mange af de komponenter, som virksomheden allerede havde udviklet, og som kunne bruge en version af windows som en del af styresystemet i den nye konsol.

Ved at bruge de systemer og de komponenter som udviklerne allerede var kendt med, undgik man at spilde tid på nye komponenter og samtidig kendte man allerede komponenter og styresystemets muligheder og begrænsninger.

Samtidig ville det også lette arbejdet med at udvikle spil til konsollen, så man hurtigt kunne få et godt udvalg af spil på markedet.

Da Microsoft stod med en næsten færdig maskine, kom spørgsmålet om hvad de skulle kalde maskinen, her var mange forslag og derfor udførte man en brugerundersøgelse.

Brugerundersøgelsen viste at lige nøjagtig det navn, som Microsoft ellers havde mindst tiltro til, var det som brugerne foretrak frem for alle de andre navne, nemlig Xbox.

Xbox navnet refererer til grafikkortet i Xbox, som kaldes for DirectX.

Xbox fik premiere i Europa i marts 2002 og for Microsoft var videospilkonsol markedet en ny verden, som havde en del konkurrenter foruden Playstation.

For mange af konkurrenternes vedkommende var spillekonsollerne allerede sjette generation af videospilkonsoller og mange havde været med fra starten.

Allerede i november 2002 havde Microsoft en opdatering klar til Xbox, som tillod spillere at spille online via et abonnement og mens Playstation tilbød den samme mulighed, så var løsningen fra Playstation gratis og Xbox spillere skulle altså betale et abonnement.

Det ændrede dog ikke på at Xbox fik kæmpe succes med deres abonnement, og det skyldtes muligvis at servicen havde servere som ikke bare var hurtigere end konkurrenternes, men som var meget hurtigere.

De hurtigere servere tillod en mere flydende oplevelse og samtidig en grafik, som skilte sig ud ved at være usædvanlig god.

Efter succesen med den originale Xbox havde Microsoft set mulighederne i markedet og i 2005 introducerede de den nye og forbedrede Xbox 360.

Den nye Xbox var udsolgt overalt i verden på dagen for lanceringen, inden for få timer var alt udsolgt og mange måtte gå forgæves for at få fat i Xbox’ nyeste maskine.

Den nye Xbox gav nye muligheder som for eksempel streaming af musik og film fra computeren, køb af spil, musik og film via konsollen, og med senere opdateringer kom også muligheden for at konsollen kunne følge spillernes bevægelser.

I 2010 blev den slanke model af Xbox introduceret, som senere afløste den lidt mere buttede version.

Denne nye Xbox 360S havde blandt andet mulighed for opkobling til WiFi og flere andre nye egenskaber, som for eksempel muligheden for at købe forskellige versioner, med forskellig størrelse harddisk og hastigheder.

Siden 2010 er der udviklet 2 generationer mere og i 2020 blev den hidtil nyeste version udgivet, Xbox Series X og S.

Herunder finder du en samlet tidslinje over højdepunkterne for Xbox:

 • 2001 Microsoft udvikler og lancerer den første Xbox, som modsvar på Sonys Playstation 2, Xbox sælger mere end 24 millioner enheder
 • Marts 2002 Xbox introduceres på det Europæiske marked
 • November 2002 Xbox spil kan nu spilles online via abonnement
 • November 2005 Xbox lancerer Xbox 360, som er udsolgt i hele verden på dagen for lanceringen
 • 2010 Den nye slankere model Xbox 360S lanceres og tilbyder blandt andet mulighed for opkobling via WiFi
 • Februar 2013 Xbox 360E lanceres opdateringen til 360S med forbedrede udgange, nye controllere og nyt design
 • November 2013 Xbox One introduceres med nye opdatering i blandt andet valgfri Ram og Gb
 • 2016 Xbox One S introduceres og sælger sammen med One ca. 40 millioner enheder
 • 2017 Xbox lancerer endnu en opdatering til Xbox One, nemlig One X
 • November 2020 Xbox Series S og X lanceres og erstatter One-modellerne.

Xbox - kendt for enestående spiloplevelser

Xbox er nok mest kendt for Xbox 360 og de efterfølgende modeller.

I Danmark var vi i starten af 00’erne meget begejstrede for Playstation, som havde haft kæmpe succes, og det at der pludselig kom en ny konsol på markedet i 2002, og så fra Microsoft, som eller lavede styresystemer til PC, det vakte lidt skepsis.

Derfor var det først da Xboxen var blevet set lidt an, havde fået både gode og dårlige anmeldelser at danskerne varmede op over for den nye Xbox 360.

Xbox blev kendt for at tilbyde enestående spiloplevelser, med en fantastisk grafik, og med mulighed for at spille online, på meget hurtige servere.

Glæden og begejstringen for Xbox er ikke faldet i Danmark med tiden, tværtimod, så blev de sidste nye Xbox revet væk i løbet af meget kort tid.

Et af stederne hvor Xbox især skilte sig ud var muligheden for at kunne tilpasse sin maskine med for eksempel mere hastighed, større harddisk og lignende.

Samtidig er spillene til Xbox ramt rigtig godt ind i målgruppen, og med super hit som for eksempel:

 • Grand theft Auto (Ikke udviklet selv, købt rettigheder af Rockstar Games)
 • Halo
 • Forza

er mange af spillene blevet klassikere, som stadig kan spilles, og kendt for grafikken, animationen og de fede features, som kan tilpasses i spillet.

5 gode grunde til at vælge Xbox

#1 - Stabil spilkonsol

Når du vælger en Xbox, vælger du en spillekonsol der er stabil.

Det vil sige at du får en spillekonsol med en ydelse, som man tidligere kun kunne finde hos top avancerede spillemaskiner.

Du slipper for at spillene hakker, staller eller i værste fald helt stopper, for konsollen har en høj hastighed og et grafikkort der er enestående.

#2 - Enestående spiloplevelser

Xbox tilbyder enestående spiloplevelser i både klassiske og nye spil, og du har mulighed for at tilkøbe gamepass, som sikrer dig adgang til de nyeste spiludgivelser online.

Xbox har fra deres første lancering i 2001 arbejdet på at give en visuel enestående oplevelse, når man spiller deres spil, såvel som en fed animering og spændende eventyr.

Denne udvikling har fortsat gennem alle årene og det kan både ses og mærkes, når der spilles spil.

#3 - Brugervenlig platform

Både betjeningen af selve konsollen, afspilning af spil på konsollen, såvel som brugen af online spil er meget brugervenlig.

Kender du lidt til Windows, vil du føle dig helt særlig velkommen på alle platformene i Xbox universet, da alt har udspring i netop dette styresystem.

Brugervenligheden har været essentiel for udviklingen af konsollen gennem flere generationer, så det at betjene maskinen, spillene og online universet, virker intuitivt og let at gå til.

#4 - Spiludvalg

Med de efterhånden mange år på bagen, findes der et næsten uudtømmeligt bibliotek af spiloplevelser både online, i brugt-handel og nye udgivelser.

Spil udvalget er varieret fra sportsspil til action og kampspil, og med kinect, der følger dine bevægelser, kan spillene blive endnu mere livagtige.

Når du vælger en Xbox, løber du ikke tør for spil lige med det samme, uanset hvilken genre du er til.

#5 - Bagudkompatibilitet

Alle spil i Xbox universet er bagudkompatible.

Det vil sige at selv om du har haft en ældre model Xbox og ligger inde med et hav af spil til denne model, så kan du sagtens spille disse spil med en nyere version af maskinen.

Du kan dog ikke altid være sikker på at kunne afspille spillene til de nyere konsoller i din gamle konsol.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007