Bedste Varmeplade til Buffet & Servering » Undgå Kold mad

I dette indlæg vil jeg gøre dig klogere på varmeplader, og hvorfor der er så smarter til især buffet eller servering.

Jeg går hurtigt over hvordan en varmeplade egentlig fungerer, og dernæst får du gode tips til hvad du bør kigge efter når du skal købe en varmeplade.

På den måde kan du finde den bedste varmeplade til netop dine behov, så du får en god løsning til at holde maden varm.

Derfor er en varmeplade vigtig til buffeter og servering til fester

En varmeplade er en meget simpel enhed, som bruges til at holde diverse madretter varme i længere tid, hvilket især er brugt på restaurant buffeter, samt til større arrangementer hvor maden står fremme lang tid.

Varmepladen opvarmes via en normal stikkontakt, og derefter bliver dens overflade varm, alt efter hvad man har indstillet den til.

Dernæst kan man fx sætte bakker med kød, grøntsager, gryder med supper og alt muligt andet på varmepladen, og de vil holde sig varme i lang tid.

Mange varmeplader kan opvarmes, og derefter tages fra strøm, men stadig holde sig varme op imod en times tid efter de er taget fra strømmen.

Dermed kan du nemt sætte dem fx ude i et festtelt uden strøm, og de vil holde din mad varm i over en time.

På landets buffeter ses varmeplader i stor grad, og står ofte som permanente installationer for at holde maden varm hele aftenen.

Sådan finder du den bedste varmeplade - 7 Ting at kigge efter

At finde den helt rette varmeplade til dine behov kræver at man sætter sig lidt ind i de forskellige funktioner og designmæssige specifikationer som de kan have.

Herunder får du 7 gode ting at holde øje med når du skal købe varmeplader, så du får den rette løsning til din specifikke situation.

#1 - Størrelsen på varmepladen

Det første, og ofte også det vigtigste, er at vælge en størrelse varmeplade som rent faktisk passer til det du vil bruge den til.

Hvis du fx vil placerer en stor gryde på varmepladen, nytter det ikke at den kun er 20 cm lang, da den højst sandsynligt ikke vil passe til din store gryde.

Du bør derfor altid overveje hvor meget plads du har brug for, og købe det antal varmeplader i de størrelser der passer.

Varmeplader fås i mange forskellige størrelser, her er nogle eksempler:

  • 40x20 cm
  • 47x21.5 cm
  • 54x41 cm
  • 60x20 cm
  • 60x30 cm
  • 60x40 cm
  • 67x31.5 cm
  • 90x50 cm
  • 90x60 cm
  • 120x60cm

Der findes med andre ord utallige størrelser af varmeplader, så du stensikkert kan finde varmeplader der passer til den mængde mad du vil holde varm.

#2 - Glas vs rustfrit stål materiale - vælg det rette

Når det gælder varmeplader, ser man især 2 materialer bliver brugt meget hyppigt:

  • Tempereret glas
  • Rustfrit stål

Tempereret glas er det mange af os fx har på vores komfur/kogeplader, som er den mørke glasoverflader der opvarmes når vi laver mad.

Glas materialet tager en smule lang tid om at blive varm, men kan til gengæld holde sig varm i lang tid.

Rustfrit stål er lidt det modsatte, og kan i stedet opvarmes utrolig hurtigt, men holder knapt så godt på varmen som tempereret glas.

#3 - Justerbar temperatur - kan bruges til mange retter

Varmeplader fås ofte med et lille hjul, hvor du i større grad kan styre hvor varm pladen skal blive.

Dette kan være helt nødvendigt til mange formål, da forskellige madretter måske ikke kan tåle den samme mængde varme.

Hold altid øje med om den varmeplader du er ved at købe har denne funktion, da den kan være vigtig for at din mad holder sig mest mulig frisk og lækker.

Du kan også få varmeplader som har en standardfunktion, som er meget nemme at bruge, men ikke har denne ekstra lille justerbare temperatur med.

#4 - Mulighed for HØJ temperatur - vigtigt til udvalgte retter

Varmeplader har ikke altid mulighed for at blive så varm, at fx retter som suppe eller gryderetter kan holdes helt optimalt varme.

Det kræver nemlig at de er designet til at opnå de høje grader, hvor nogle modeller faktisk kan komme helt op over 100 grader.

Med en varmeplade som kan komme over de 100 grader, kan du fx starte med at lave en suppe, og faktisk lade den simre videre på varmepladen, så du har plads på komfuret til andre retter.

Varmeplader med høj temperatur gør det også muligt at tilberede hele retter på selve pladen, og bruge den som en form for eksternt komfur.

#5 - Kølige håndtag - gør det nemt at flytte varmepladen

Til både fester, eller restauranter, er det rart at kunne flytte rundt på varmepladerne, da de ikke altid skal bruges hele dagen.

Hvis man gør dette uden håndtag, kræver det at man har et par ildfaste handsker på for ikke at brænde sig.

Det er ikke altid en særlig behagelig eller nem løsning, og netop derfor fås mange varmeplader med smarte håndtag i siderne.

Disse håndtag vil forblive kolde, selvom varmepladen har været varm i mange timer.

På den måde kan du nemt flytte rundt på den, og behøver ikke at vente på at den er kølet ned.

#6 - Strømforbruget i varmepladen

Strømforbruget i varmepladen afhænger meget af hvilken type du har med at gøre.

Her er nogle eksempler:

Varmeplade

Strømforbrug

Størrelse

Glas

400W

54 x 41 cm

Rustfrit stål

1100W

47 x 21.5 cm

Rustfrit stål

1200W

60 x 20 cm

Rustfrit stål

1300W

67 x 31.5 cm

Grunden til at varmepladen i glas bruger så meget mindre strøm, er at de ofte tager længer tid om at blive varme, men til gengæld holder rigtig godt på varmen.

De varianter som mange bruger i rustfrit stål, kan blive varme utrolig hurtigt, og bruger derfor mere strøm, men i kortere tid.

Strømforbruget vil være forholdsvis tæt på hinanden i det lange løb, og hvilken type du vælger afhænger af om du vil have en varmeplade der kan blive varm hurtigt, eller holde sig varm længe men opvarme lidt langsommere.

#7 - Designet skal passe til din restaurant- eller fest-setup

Det sidste punkt, er ikke vigtigt for selve ydeevnen i din varmeplade, men mere det generelle udseende og indretningen til din fest, eller restaurant.

Varmeplader er ofte designet i forholdsvis neutrale farver, men formen og farven er ofte god at matche med de andre farver, møbler osv. I din restaurant eller til den store fest.

Det gør at varmepladerne ikke forstyrrer den flotte opsætning, og blot kan udføre deres opgave som en flot del af det samlede setup.

Ofte stillede spørgsmål om varmeplader

Hvordan rengører man en varmeplade?

En varmeplade kan nemt gøres rent ligesom et normalt komfur. Du kan blot tage en klud med lidt varmt vand samt glasrens eller anden vaskemiddel, og fjerne pletter og snavs.

Hvor varme kan varmeplader blive?

De fleste varmeplader ligger omkring de 40-60 graders varme, som er tilstrækkeligt for at holde madretter varme. Derudover kan man også få varmeplader der kan blive op til omkring 130 grader varme, hvis man fx vil koge retter videre på en varmeplade.

Kan man lave mad med en varmeplade?

De varmeplader som kan blive op over 100 grader varme, kan sagtens bruges til madlavning. Du kan fx lave suppe eller sammenkogte retter ligesom på komfuret, da du det blot kræver over 100 grader for at komme i kog.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg