Screenshot af Plex fra plex.tv

Alt om PLEX! - Gratis Streaming Tjeneste [Nem Guide]

Du kender sikkert det med at man har et utal af dyre streamingtjenester, som man glemmer at man har og ender med at betale for dem hver måned alligevel, så er en gratis streaming tjeneste måske lige noget for dig og jo du læste rigtigt, GRATIS!

Findes der gratis streaming tjenester? Plex er en gratis streaming tjeneste, hvor du blandt andet kan streame film og TV serier, endda også fra store Hollywood producenter. 

Vi guider dig igennem Plex TV og fortæller dig hvad det er og hvordan du kan komme til at bruge tjenesten.

Hvad er Plex?

På Plex kan du have alle former for digital underholdning samlet på et sted, det er blandt andet blevet meget populært med sin gratis streaming tjeneste af film og serier, som de lancerede i slutning af 2019. 

Udover film og serier, kan du også lytte til podcasts, se nyheder, se live TV og hvis du har en Tidal konto kan du høre musik fra Tidal musiktjenesten over Plex.  

Plex startede ud med at være en tjeneste hvor du kunne samle alle dine egen film på, over en Plex server, så dit eget filmbibliotek kan ligne en streamingtjeneste. 

Grunden til at Plex kan levere en gratis streaming tjeneste, er fordi de gør brug af reklamer, så brugeren skal se en række reklamer som bytte for at kunne se gratis indhold. 

Podcasts på Plex

På Plex kan du lytte til en lang række podcasts indenfor mange forskellige genre, så som business, komedie, sport, historie, teknologi og meget mere.  

Film og Serier

Du kan blandt andet se film og serier fra Lionsgate, Warner Bros og BBC, så der er en masse forskelligt indhold. 

Film og Serier på Plex skifter tit, så hvis der er en titel du gerne vil se, skal du ikke vente for længe før du går i gang med den. 

Blandt titlerne kan du også finde et par danske titler, men de kan være lidt svære at finde og man bliver måske nødt til at søge på titlen med dens engelske navn. 

Så som filmen ‘Jagten’, med Mads Mikkelsen i hovedrollen, finder man ved at søge på ‘The Hunt’. 

Du kan også søge på skuespillere og så får du vist alle de film de har liggende hvor den skuespiller medvirker i. 

Så har du en yndlings skuespiller, eller synes at en skuespiller var god i den film du lige så, så kan du klikke dig ind på skuespilleren og se andet de har været med i. 

Nyheder på Plex

Du kan følge med i nyheder, ved at se nyhedsvideoer på Plex, hvor du blandt andet finder indhold fra større medier som The Guardian, Financial Times og Reuters. 

Plex Live TV 

Plex Live TV giver dig muligheden for at se mange forskellige genre Live Kanaler, så som børnekanaler, gaming, sport, kanaler med film, nyheder, krimi, mad kanaler, teknologi, finans og en masse underholdningskanaler.   

Der er faktisk noget til enhver smag og næsten enhver hobby, så hvis du vil have en gratis TV pakke, så er det Plex du finder den på. 

TV kanalerne er dog på engelsk, så hvis man er mere til dansk indhold, er det ikke her man finder det og man skal heller ikke forvente at se TV kanaler som man kender fra danske TV-pakker. 

Plex Webshows

Under Plex Webshows kan du finde lidt af hvert, hvor meget af indholdet minder om noget man kan finde på YouTube og er korte film alt fra 1 minut og op til ca.10 minutter i varighed. 

Tidal Musik

Her begynder det at snyde lidt, for musiktjenesten under Plex er nemlig ikke gratis, da det er et samarbejde med musiktjenesten Tidal og altså kræver at man laver et abonnement for at benytte. 

Hvis man ønsker at have alle sine medier samlet, så kan man lave et Tidal abonnement over Plex, som koster 99kr. i måneden, hvor man kan få den første måned gratis som en prøveperiode. 

Du kan læse mere om Tidal i vores indlæg Tidal vs. Spotify vs. Apple Music [Bedste Musiktjeneste].

Plex Pass

På Plex kan du abonnere på eller købe et Plex Pass, som giver dig mulighed for at bruge medier Offline. 

Det vil sige at du kan downloade medier mens du er online og så kan du se dem selv når du er gået offline, perfekt til tidspunkter hvor man ved man ikke har netforbindelse. 

Det giver dig også mulighed for forældrekontrol, så du kan begrænse det indhold dine børn kan se på Plex.  

Et Plex Pass giver dig også adgang til ekstra indhold, som ikke er inkluderet i den gratis del af Plex. 

Du får også adgang til at kunne streame film i HD og  TV i 4K, så du kan få en rigtig god billedkvalitet i forhold til den gratis udgave. 

Hvad er en Plex server?

På Plex kan du lave din egen computer om til en server, hvor du kan tilgå indhold derfra på andre enheder. 

Det vil sige at du kan lægge billeder, videoer og film ind i en mappe på din computer som Plex registrer som din servers indhold, så du kan se indholdet af mappen på din mobil, tablet eller anden enhed du gerne vil tilgå indholdet fra. 

På denne måde laver Plex dit eget indhold om til at det får en brugerflade, som ligner en streamingtjeneste, så du kan holde dit indhold mere organiseret. 

Med en Plex server kan du også dele dine film og billeder med andre hvis du ønsker det, på en hurtig og nem måde.

Det er gratis at downloade en Plex server, du skal blot være på den enhed hvor du ønsker at oprette serveren og selvfølgelig sørger for at dine medier du gerne vil gemme på serveren, også ligger på den enhed du opretter som server. 

Når du downloader Plex Media Server på din enhed, kan du vælge hvilket platform du bruger, så hvis du bruger Windows vælger du Windows, hvis du bruger Mac vælger du naturligvis Mac osv..

Sådan streamer du Plex TV

Plex anbefaler blandt andet selv Android TV, Apple TV, Google Chromecast og Amazon Fire TV til streaming af deres tjeneste på TV. 

Den nye Google Chromecast med Google TV, er blandt de enheder du kan hente Plex til. 

Du kan læse om den nye Google Chromecast i vores indlæg Google Sabrina - Googles nye Chromecast og Alt om nye Google Chromecast med Google TV.

På Plex’s hjemmeside kan du finde opsætningsguide til alle de anbefalede casting enheder, så du nemt kan finde ud af hvordan du ser Plex på din enhed. 

Udover brug af casting enhed, kan du også se det på de fleste smart TV, smartphones, tablets, spilkonsoller og computere. 

På nogle computer kan du hente Plex som en app og ellers kan du tilgå Plex via browser og finde deres hjemmeside. 

Du kan streame film og serier direkte fra browseren, så du behøver ikke hente en app, selvom du har muligheden for det. 

På telefoner og tablets kan du hente Plex appen via Play Store eller App Store, alt efter om du er på en Android eller Apple enhed.  

Du kan også tilgå Plex igennem spillekonsollerne PlayStation 4 og 5 og igennem Xbox One, Xbox Series X og Xbox Series S.

I vores indlæg Lanceringsdato for Xbox Series X og Xbox Series S i Danmark og PlayStation 5 lancering - Nye PS5 spil du kan se frem til, kan du læse meget mere om de nye spilkonsoller fra Sony og Xbox. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg