Stereoanlæg med CD afspiller! » 9 ting du bør kigge efter

Når det kommer til stereoanlæg og CD afspillere er der mange muligheder for ekstra funktioner og det hele kan virke lidt uoverskueligt. 

Hvad er et stereoanlæg? Et stereoanlæg er en elektronisk enhed der kan afspille radio og CD og/eller kassettebånd, plader, m.m. Nogle stereoanlæg kan afspille mange forskellige musik medier, men det de alle har til fælles er at de er udstyret med højtalere. 

Vi har samlet nogle af de vigtigste funktioner som stereoanlæg har at tilbyde, så du kan lettere kan få indblik i hvad du har brug for at dit nye stereoanlæg skal kunne. 

CD afspiller med Bluetooth

Hvis højttaleren i CD afspilleren bare ikke spiller højt nok for dig, eller du gerne vil have musikken ud i flere rum, kan du med fordel købe en CD afspiller med Bluetooth.

Du kan nemlig parre den med trådløse Bluetooth højttalere, som du kan placere hvor det passer dig, for at forstærke lyden eller fordele den ud i hele hjemmet. 

I den brugsanvisningen der medfølger din CD afspiller kan du læse hvordan du sætter dit anlæg til dine Bluetooth højttalere. 

Stereoanlæg med streaming

Hvis du køber et stereoanlæg med Bluetooth kan du højest sandsynligvis bruge højtaleren i dit stereoanlæg til at streame din musik fra telefon, computer eller tablet til. 

På den måde har du ikke bare mulighed for at høre cd’er derpå men også muligheden for at høre dine digitale medier over højtaleren. 

Streaming fra din telefon kræver at du har slået Bluetooth til på din mobil, tablet eller computer og finder stereoanlægget under enheder i dine Bluetooth indstillinger. 

Du skal højst sandsynligt også trykke på en Bluetooth knap på din stereo enhed for at at din mobil, tablet eller tv kan finde dit stereoanlæg. 

I brugsanvisningen til stereoanlægget kan du læse mere om hvordan du parrer din enhed du vil streame fra til dit stereoanlæg. 

CD afspiller med USB stik

Mange stereoanlæg har en USB port som kan bruges til at forbinde afspilleren med en anden elektronisk enhed. 

Det kan blandt andet være højtalere, smartphone eller tablet som kan forbindes til USB porten med via kabel. 

Med USB port kan du endda oplade dine andre enheder som bruger USB stik til ladestikket, så hvis du eksempelvis streamer musik fra en enhed til højttalerne i din CD afspiller, så løber du altså ikke tør for strøm selv efter mange timers afspilning.   

CD afspiller med radio

Man kan få stereoanlæg med forskellige formere for radio hvor der er tale om FM radio eller DAB radio. 

FM står for Frekvens Modulation og er en radio type som er basseret på at finde frekvenser via elektromagnetiske bølger. 

Det vil sige at den type radio skal indstilles til radiokanalernes frekvenser for at du kan høre de radiokanaler du vil. 

En anden type radio er DAB og DAB+ som er digitale kanaler, som typisk kan have flere kanaler liggende en FM radioer kan. 

Nogle radiokanaler kan ikke køres over FM og findes kun som DAB kanaler, så det skal man være opmærksom på når man vælger stereoanlæg. 

Hvis du allerede har et FM anlæg eller har forelsket dig i et FM anlæg, men gerne vil have muligheden for DAB radio, kan du købe en DAB adapter der forvandler din FM radio til en DAB radio, med den eksterne modtager. 

I vores indlæg Hvad er DAB+ Radio? Og lær forskellen på FM, DAB og DAB+, kan du læse meget mere om Radio typer. 

Stereoanlæg med Clock radio

Nogle stereoanlæg er så smarte at de er udstyret med Clock Radio, så den ikke bare fungere som musikmedie, men også er dit vækkeur. 

Clock Radio stereoanlæg er især smarte til soveværelset eller gæsteværelset, så du eller dine gæster kan indstille en alarm og dermed sørge for at komme op i rette tid. 

CD afspiller med fjernbetjening

Til mange CD afspiller medfølger en fjernbetjening, så du nemt kan styre din CD afspiller fra længere afstand og helt uden at du behøver at rejse dig hvis du sidder ned. 

Med en fjernbetjening kan du skifte mellem sange, tænde og slukke din stereo enhed, skifte tilstand (Bluetooth, USB, CD, Radio osv.), spole i sange, sætte på lydløs, skrue op og ned og meget mere. 

Stereoanlæg til væg

Mange stereoanlæg er på fod eller bare så store at de kun kan være stående. 

Det er dog ikke alle stereoanlæg der skal stå, der findes nemlig tynde CD afspillere med højttalere der kan kan hænge på væggen. 

Dette er smart hvis man ikke har meget overflade plads på møbler hvor anlægget kan stå, så har man forhåbentlig i stedet plads på væggen til at anlægget kan hænges op. 

Mini Stereoanlæg

Et stereoanlæg behøver ikke at være kæmpe stort og optage halvdelen af din stue, eller være så tungt at det knækker dine hylder. 

Der findes nemlig micro/mini anlæg som næsten intet vejer og som ikke optager meget plads i dit hjem. 

Så hvis du ønsker et mere minimalistisk udtryk eller bor et sted uden alt for meget plads, så findes der også et stereoanlæg til dig.

Ting du skal overveje når du køber stereoanlæg

Her har vi samlet en lille liste, til at skabe hurtigt overblik over hvad du bør overveje før du køber nyt stereoanlæg. 

  • Skal jeg bruge Bluetooth? - Hvis du vil streame fra andre enheder eller forbinde trådløse Bluetooth højttalere
  • Har den USB port? - Hvis du har enheder der kan forbindes via USB kabel.
  • Hvor meget plads har jeg? - Stort eller micro anlæg
  • Hvad skal anlægget kunne afspille? - Vinylplader, CD’er, kassettebånd?
  • Hvilken type radio skal den kunne tage - FM, DAB?
  • Skal den være stående eller kunne hænge på væggen? 
  • Med indbyggede højtalere eller med højtalere ved siden af? 
  • Udseende og design. 
  • Med eller uden fjernbetjening? 

Hos avXperten kan du finde et godt udvalg af stereoanlæg og sikkert også et der passer til dit hjem. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg