taget af avxperten

Tidal vs. Spotify vs. Apple Music [Bedste Musiktjeneste]

De fleste har efterhånden en eller anden form for musik streaming tjeneste, måske har man bare valgt den vennerne har, uden at undersøge markedet, så hvem tilbyder egentlig den bedste?

Hvad er streaming af musik? Streaming af musik er en måde at høre musik på helt uden at have det liggende på din enhed, ved at du i stedet er tilsluttet internettet og så ‘henter’ data fra en server et sted i verden via eksempelvis din streaming udbyder. 

Vi har undersøgt nogle af de store musikudbydere i Danmark, for at finde ud af hvad de hver især har af fordele og ulemper og hvem de forskellige musiktjenester egner sig bedst til. 

Apple Music

Hvis du er iPhone bruger eller du har andre Mac Produkter der kan afspille musik, så er denne tjeneste det perfekte valg. 

Apple har integreret deres Apple musiktjeneste, rigtig godt i Apple produkters hardware og software og har et godt design hvor det også fungere med dit iTunes musikbibliotek.  

Det gør også Apple til den eneste af tjenesterne, der giver mulighed for at opbevare ens egne sange, sammen med de sange streaming tjenesten tilbyder. 

Fordele 

  • Musik experter og algoritmer hjælper med at finde musik du nok gerne vil høre, baseret på det musik du spiller. 
  • Du kan benytte Siri på din HomePod eller Apple enheder, når du vil styre hvad du skal høre eller søge efter ny musik. 
  • Forbinder dit iTunes bibliotek med med Apple Music, så du både kan høre de sange du ejer og musik du ikke ejer, på samme sted.

Ulemper

  • Oplevelsen er ikke lige så god for Android brugere med Apple Music Android appen, som den er for Apple brugere på en iOS enhed. 
  • Musiktjenesten virker ikke med ældre iPod modeller.  

Tidal

Hvis man går rigtig meget op i lyden, så er Tidal valget for dig, da de har nogle særlige Hi-Fi abonnementer, hvor lyden er af den bedste kvalitet disse streaming tjenester har at byde på.  

Hi-Fi abonnementerne er noget dyrere end deres normale abonnementer, men som sagt får man en lyd der er noget helt særligt for en musikstreaming tjeneste.  

Musiktjenesten Tidal er den eneste tjeneste der tilbyder musik i en så god kvalitet, at den er bedre end eller identisk med den lyd man får fra en CD. 

Tidal tilbyder 60 millioner sange, men alligevel er der store navne der ikke er at finde på Tidal, da de er eksklusive til andre tjenester, men til gengæld finder du mange navne indenfor Urban musik.

Fordele 

  • Hi-Fi musik streaming med blandt andet Dolby Atmos
  • Bredt udvalg af indhold med blandt andet live koncerter
  • Profiler og album anmeldelser på hver side
  • Særlig opmærksomhed til nyere artister
  • Betaler sine kunstnere højere royalties end de andre streamingtjenester

Ulemper

  • Mobil appen og web afspilleren er ikke helt så nem at navigere i som andre streamingtjenester
  • Nogle sange kan tage længere tid om at loade grundet den høje musik kvalitet
  • Det meste musik der spilles i høj opløsning kræver en særlig decoder for at opnå kvaliteten

Spotify

Spotify er nok den mest kendte musiktjeneste, især herhjemme i Danmark hvor størstedelen af musiktjeneste brugere er på Spotify.

En af grundene til Spotify’s popularitet kan være grundet deres gratis version af tjenesten, som blot kræver at brugeren bliver afbrudt af reklamer, engang imellem i deres musik streaming.  

Fordele

  • Tilbyder en gratis udgave 
  • Stort udvalg af kunstnere 
  • Nem at koble samme med trådløse højttalere 
  • Nemt at lave sin egen playliste og deling af musik med venner
  • Nem og hurtig download til offline brug af sange 
  • Følg artister og få besked når der er nyt indhold fra dem 
  • Mange eksklusive artister 

Ulemper

  • Reklamer i gratis version (Som sådan ikke en ulempe i forhold til at det er gratis)
  • Mindre musik udvalg end de andre tjenester 
  • Betaler deres artister mindst i royalties 

Den store sammenligning


Alle tjenesterne har en normalpris på 99 kr. i måneden og tilbyder en særlig studiepris ved fremvisning af bevis for at være studieaktiv til 49 kr. i måneden. 

Derudover er prisen for et familieabonnement også det samme for alle tre tjenester, hvor prisen lyder på 149 kr. i måneden. 

Alle tre streamingtjenester giver mulighed for at afprøve streamingtjenesterne inden man skal begynde at betale for det. 

Tjenesterne tilbyder alle en mulighed for prøveperiode, men Apple tilbyder dog en prøveperiode der er noget længere med sine 3 måneder, frem for de andres 30 dage. 

Musiktjenesterne har alle en form for ekstra  underholdning de tilbyder i form af Radio eller Podcast eller begge dele. 

Herunder får du et skema over hvad de tre forskellige tjenester tilbyder, så du nemmere kan sammenligne dem.

Tidal

Spotify

Apple Music

Pris i måneden

99 kr.

99 kr.

99 kr.

Pris i måneden Studerende

49 kr.

49 kr.

49 kr.

Pris i måneden Familie

149 kr.

149kr. (6 personer)

149 kr.

Andre abonnement muligheder

199 kr. - 299 kr. Hi-Fi (alm./fam.)

124kr. Premium Duo (2 personer)

Nej

Permanent gratis udgave

Nej

Ja (Med Reklamer)

Nej

Gratis Prøveperiode

30 dage

30 dage

3 Måneder

Musik numre

Ca. 70 millioner numre

Ca. 50 millioner numre

Ca. 60 millioner numre

Podcasts inkludert

Ja

Ja

Nej

Radio stationer inkludert

Ja

Ja

Ja

Tilhørende App

Ja

Ja

Ja

Kan bruges i browser

Ja

Ja

Ja

Offline mulighed

På mobil

På mobil og computer

På mobil

Royalties pr. stream

0,08 kr.

0,02 kr.

0,05 kr.

Maksimale bitrate

1,411Kbps

320Kbps

256Kbps

Vinderen

Hvem der vinder titlen bedste musiktjeneste kommer som sådan an på hvad man leder efter og har brug for i en musiktjeneste. 

Derfor har vi lavet underkategorier, så du kan se hvilken musiktjeneste der er bedst til det formål du ønsker. 

Til dig der vil spare

Her er den klare vinder Spotify som tilbyder en gratis tjeneste, hvor du kan lytte til musik gratis, men med den betaling at du til gengæld bliver afbrudt af reklamer engang imellem. 

Dette er dog en lille pris at betale hvis man har et stramt budget, heller vil bruge penge på noget andet eller hvis man bare ikke bruger musikstreaming særlig meget, så er et par reklamer engang imellem til at holde ud. 

Det er måske ikke det populære valg hvis man holder fest og står for playlisten, at der så sniger sig et par reklamer ind imellem sange. 

Til dig der vil have lydkvalitet i top

Her er der nok ingen tvivl om at Tidal vinder med sine Hi-Fi abonnementer og 1,411Kbps bitrate til streaming af musik. 

Her er lydkvalitet i en klasse helt for sig selv, hvor de to andre tjenester ikke kan konkurrere med Spotify’s 320Kbps og Apple Music’s 256Kbps. 

Til dig der har mange Apple enheder 

Hvis du er lidt af en Apple fan så er Apple Music nok et rigtig godt valg til dig, da deres musiktjeneste arbejder sammen med iTunes og er rigtig godt designet til iOS enheder, så man går en god brugerflade oplevelse på sine Apple enheder.  

Er du den helt store Apple fan kan du finde et par nye Apple AirPods hos avXperten, så du kan få endnu mere ud af et Apple Music abonnement. 

Alternative musiktjenester

Der findes en række andre musiktjeneste, som du kan få i Danmark hvis du ikke ønsker et af de tre nævnte udbydere. 

En række tv og mobil udbydere tilbyder deres egne musiktjenester som er ‘gratis’ med deres tv eller mobil abonnementer.  

Det er blandet YouSee musik og Telmore musik som gør brug af denne metode, så hvis du er YouSee eller Telmore kunde kan du gøre brug af disse musiktjenester med et abonnement der understøtter deres musiktjenester. 

Amazon tilbyder en musiktjeneste med over 60 millioner sange som du også kan få adgang til i Danmark og koster £9.9 engelske pund i måneden, svarende til lidt over 80 kr. 

Derudover kan du som Amazon Prime kunde få adgang til 2 millioner sange med dit Prime abonnement og få adgang til de resterende 60 millioner sange for £7.9 engelske pund i måneden, svarende til ca. 65 kr. 

YouTube Music har ligesom Spotify også en gratis version af deres streamingtjeneste, men som koster lytteren et par minutter hvor de skal lytte til reklamer engang imellem. 

Derudover tilbyder de en Premium udgave som koster 99 kr. i måneden så man lytte reklamefrit og med slukket skærm, den gratis udgave kræver nemlig at skærmen på din enhed forbliver tændt.  

Hos avXperten kan du finde en ny Bluetooth højtaler eller Bluetooth stereoanlæg som du kan streame til hvis du vil dele musikken med andre eller bare vil have en god lyd oplevelse for dig selv. 

Du kan læse mere om hvad Bluetooth er i vores indlæg Bluetooth - Den ultimative Guide!

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg