Apple vil fjerne kulstof i nye produkter

Apple vil fjerne kulstof i nye produkter
Pressebillede fra Apple
25. marts 2022 kl 11.08
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Den amerikanske techgigant sigter efter at lave sine nye produkter med kulstoffrit aluminium. Det er del af Apples Green Bonds-strategi, der skal værne om miljøet og lave bæredygtig teknologi i fremtiden.

Apple har investeret adskillige milliarder i deres såkaldte Green Bonds-strategi, som arbejder for at skabe mere bæredygtige og miljøvenlige tiltag til fremtidens teknologi.

Fremtidens Apple-produkter skal derfor ikke indeholde kulstof. Fremover køber techgiganten udelukkende kulstoffrit aluminium, fordi forbedringer i smelteindustrien nu har gjort det muligt.

Til brug i iPhone SE

Det nye kulstoffrie materiale er udviklet af samarbejdspartneren ELYSIS, og Apple vil bruge det nye aluminium i deres iPhone SE:

"Apple forpligter sig på at behandle planeten bedre ved at bruge genanvendelige materialer. Vi vil fortsætte med drive vores miljøindsats fremad," siger Lisa Jackson, der er miljøansvarlig hos Apple.

— Læs også: Tesla udvider med megafabrik i Tyskland

CO2-neutrale i 2030

Apples Green Bonds-strategi inkluderer flere bæredygtige tiltag. Blandt andet har man en ambition om, at Apple skal være CO2-neutrale i 2030.

Desuden investerer Apple massivt i vedvarende energi. Det har vi også set her i Danmark.

Det gælder for eksempel Apples store datacenter i Viborg, som bliver forsynet med energi fra verdens største vindemøllepark på landjorden. 

Al overskudsenergien herfra går i øvrigt tilbage i det danske energinet.

— Læs også: Alle rygterne om de kommende Macbooks

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg