DTU tillader AI i undervisningen og til eksamen

DTU tillader AI i undervisningen og til eksamen
DTU i Ballerup. Via DTU.dk.
6. februar 2024 kl 14.18
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Kunstig intelligens, som ChatGPT og Copilot, bliver fortsat mere almindelige, og der har været flere sager i medierne om, hvordan skoler og uddannelsesinstitutioner skulle tackle muligt snyd fra elever, der har brugt AI til deres opgaver.

Mens nogle ser AI-værktøjer som snyd, så er der andre som ser værktøjerne som muligheder.

I 2023, åbnede Danmarks Teknisk Universitet, DTU, for brugen af digitale værktøjer og AI i undervisningen på deres uddannelser og til eksaminer.

En del af fremtidens undervisning på DTU

I dag anvendes AI på flere kurser, samt i forskningen på DTU, og det forventes, at teknologierne vil blive bredt ud og anvendt mere systematisk i løbet af 2024.

DTU har taget beslutningen om AI, som et led i deres mission om at udvikle og anvende natur- og teknisk videnskab til gavn for samfundet og tilbyde de førende ingeniøruddannelser i Europa.

I undervisningen lærer de studerende at bruge AI til at finde svar, men samtidig til at forholde sig kritisk til de oplysninger de modtager fra AI.

Opgaverne til eksamen udfordrer de studerende på samme måde, således at de studerende skal forholde sig kritisk til oplysningerne.

I opgaverne til eksaminerne har underviserne ændret læringsmålene, så AI-værktøjerne er blevet en integreret del af den faglighed, som de studerende skal have. Spørgsmålene vil være udarbejdet, således at de ikke kan besvares udelukkende ved brug af AI.

DTU har også indført en række regler for, hvordan AI bruges i opgaveskrivning. Hvis ikke reglerne følges, så betragtes det som snyd.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg