Dyson: Robotter skal styre vores husholdning inden 2030!

Dyson: Robotter skal styre vores husholdning inden 2030!
Billede fra Dyson
25. maj 2022 kl 09.40
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Indkøb, madlavning, tøjvask, rengøring og andre pligter i hjemmet skal overlades til robotter inden 2030, mener techgiganten Dyson, som arbejder målrettet for det.

Dyson er især kendt for sin støvsuger og hårtørrer, men nu satser de også tungt på robotteknologi, fortæller firmaets CEO, Jake Dyson.

For firmaets erklærede mål er, at robotterne skal være i stand til at overtage husholdningen. Så vi slipper for at lave mad, vaske op, gøre rent og lignende praktiske opgaver.

Dyson investerer massivt i robotteknologi og regner med at ansætte 2000 nye medarbejdere i løbet af dette år, som skal beskæftige sig med at optimere robotterne.

Løser udfordringerne

Dysons storstilede mission om at skabe forbedrede robotter er ambitiøs, men firmaet er stålsatte på at løse de nuværende udfordringer, som robotter stadig har svært ved.

Det gælder især om at gribe fat om skrøbelige ting som glas, og derfor er det pt. svært at lade en robot stå alene for opvasken i hjemmet.

Men Dyson er fast besluttede på at finde en løsning, og ambitionen er at udvikle nogle robotter, som fuldt ud er i stand til at overtage husholdningen inden 2030.

Stor robot-satsning

Hertil vil de også ansætte 700 ekstra robot-ingeniører, som kan optimere maskinlæringen og den kunstige intelligens, så det bliver muligt at overlade hjemmets pligter til sin robot-hjælper.

Samtidigt vil Dyson bruge knap 24 milliarder kroner over de næste år, så de mener det virkelig alvorligt:

"Det er en stor satsning på fremtidens robotteknologi, hvor vi vil drive forskningen frem på tværs af hele Dyson. Især inden for områder som maskinlæring, kunstig intelligens og energilagring," udtaler Jake Dyson, som er søn af firmaets grundlægger, Sir James Dyson.


E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg