Elbil-batteri oplader til 60 % på under seks minutter!

Elbil-batteri oplader til 60 % på under seks minutter!
Billede fra Pixabay
2. maj 2022 kl 12.20
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Forskere har udviklet en ny batteriteknologi, der betyder, at lithium-ion batterier kan lade helt op til 60 procent på blot 5,6 minutter. Det kan blive banebrydende.

Ved at gentænke et nøglekomponent til batterier har kinesiske videnskabsfolk udviklet et ekstremt hurtigopladende batteri. Teknikken kan lade et elbilbatteri op til 60 procent på mindre end seks minutter.

Det er et stort gennembrud inden for batteriteknologi, som blot kan gøre de eldrevne køretøjer endnu mere attraktive.

Særlig batteriteknologi

Forskerholdet fra University of Science and Technology of China fokuserer på en af de to elektroder i et lithium-ion batteri. Det er den, vi kender som anoden.

Denne elektrode er blevet genstand for meget forskning. Videnskabsfolk mener nemlig, at redesignede anoder kan være med til at forbedre batterierne markant.

Det betyder, at de kan opbevare mere strøm og genoplade batteriet meget hurtigere end hidtil.

Drømme-materiale

Den interessante tiltag kræver en særlig teknik. Her vil forskerne erstatte blandingen af grafit og kobber med rent lithium-metal, som ofte er blevet hyldet som et "drømme-materiale".

Det vil sandsynligvis betyde, at kapaciteten bliver forbedret med op til ti gange mere end de nuværende batterier til elbiler.

Lynhurtig opladning

Forskerne fra det kinesiske universitet sorterede partiklerne i anoden efter størrelse og porøsitet. Og deres testresultater har været særdeles succesfulde. 

Batterierne ladede op til 60 procent på 5,6 minutter og 80 procent på 11,4 minutter.

Den smarte batteriteknologi er uden tvivl et banebrydende skridt i retningen af mere effektive opladningsmuligheder til elbiler.


E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg