Gaming til Hunde: Kan Forbedre Din Hunds Hjernefunktion!

Gaming til Hunde: Kan Forbedre Din Hunds Hjernefunktion!
Billede: canva.com
30. november 2022 kl 15.25
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

En virksomhed fra Storbritannien udvikler videospil specifikt designet til hunde, og med tiden endda andre kæledyr.

Formålet er, at give hundene en bedre aktiv læring, som både underholder dem men også øger deres overordnede hjernefunktion på en positiv måde.

Dette hævder virksomheden, Joipaw, at kunne bidrage til et bedre mentalt helbred for især aldrende hunde, som ofte har en nedsat kognitiv evne.

Gaming til hunde - fjolleri eller fantastisk?

Selvom det måske lyder lidt underligt, kan videospil til hunde faktisk være en utrolig positiv ting.

Via helt simple touch-skærm spil, kan hundene nemlig øge deres hukommelse, og fx blive bedre til at se mønstre, huske og endda kende forskel på diverse objekter.

Dette kan især hjælpe ældre hunde, som måske er ved at blive en smule "sløve" mentalt.

Derudover tror Joipaw også på, at denne type videospil kan være med til at træne hunde til professionel brug, som fx de hunde politiet eller jægere bruger.

En af de tidligste prototyper er det klassiske "whack-a-mole" spil, hvor et dyr kommer op af en ud af 5 huller, hvor hunden hurtigt skal trykke snuden der hvor det dukker op.

Dermed indsamles data for hundens reaktionsevne, samt syn og generelle hjernefunktion allerede i et spil så simpelt som dette.

Dernæst kan du selv justere på sværhedsgraden, og længden på spillet, for at sætte hundens hukommelse på prøve og træne den mentalt.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg