Google Fiber: Udvider dækning for første gang i 5 år!

Google Fiber: Udvider dækning for første gang i 5 år!
Billede fra: Canva.com
12. august 2022 kl 12.32
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

En del mennesker har hørt om det berygtede “Google Fiber”, men efterhånden er det længe siden at man sidst har hørt om hvordan det egentlig går med lanceringen af dette omfattende projekt.

Indtil for nylig, var det nemlig hele 5 år siden at Google Fiber sidst udvidede deres netværk for alvor.

Google Fiber er et netværk af billigt og lynhurtigt fibernet, hvis mål er at give normale mennesker hurtigt og prisvenligt internet.

Google Fiber har altid meldt ud, at de fokusere på de områder i USA som har de dårligste forbindelser, og ringeste forhold, for at give dem en øget oplevelse med deres internet.

Denne gang, handler det om West Des Moines, en by i Iowa.

Dernæst er målet at udvide i flere områder i Arizona, Colorado, Nebraska, Nevada og Idaho.

For over 10 år siden, gik Google Fiber for alvor i gang med at udvide deres netværk, men side da har de været meget påpasselige med at udvide for hurtigt.

Mange troede i starten at Google ville udvide til hele USA, men det lader ikke til at være målet længere.

Dinesh Jain, CEO af Google Fiber udtaler nemlig: “For 10 år siden var der en formodning om at Google Fiber prøvede på at opbygge netværket i hele landet, det vi vil påpege her er at ‘Nej, vi prøver ikke at opbygge netværket i hele landet’”.

Jain påpeger, at deres fokus uden tvivl ligger på at give de områder med det absolut dårligste internet, en bedre løsning.

Google Fiber i Europa - Er der håb?

Google Fiber opererer kun i USA på nuværende tidspunkt, men mange i resten af verden, og især i Europa har efterspurgt deres service.

Den nye udvikling peger i den rigtige retning, da mange håber og tror på at Google Fiber vil udvide til områder i resten af verden, når de føler de har dækket en acceptabel del af USA.

Der er dog forholdsvis lang vej endnu, da mange områder i USA fortsat har meget dårlige netværksforbindelser.

Heldigvis har vi utrolig gode muligheder i et land som Danmark, men mange andre lande i Europa har en lidt mere avanceret infrastruktur, som gør at mange har dårlige netværkskabler tilgængeligt.

Jeg følger ihvertfald nøje udviklingen, og kommer løbende med opdateringer omkring hvordan Google Fiber spreder sig i fremtiden.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg